Seksenlere döndük

A -
A +

l Sayfada yer ayrılmasaydı, bu maçı yazmazdım. Çeyrek asırdır hiç bu kadar bocalamamıştım. Çünkü “viraj” maçının hiçbir dakikasında olumlu bir hareketimiz yoktu. Aciz ve çaresizdik.
l Dakika dolmadan hatalar zinciri sonucu bir gol ihsan ettik. Klaassen kendisine asist yapan Depay’dan önce Merih, Okay ve Çağlar ile sevinç yumağı olsaydı, yeriydi.
l Herkes şaşkındı. Son dünya şampiyonu Fransa’yı ilk maçta ezerek yenen, rövanşta kök söktüren bu ekip miydi sahiden? En büyük şaşkınlığı da Van Gaal yaşamıştı muhtemelen; onca taktik çalışmayı bu titrek ve korkak adamlar için mi yaptım diye… Daha ilk yarı bitmeden 3-0 ve 10 kişiyiz!
l Hollanda Millî Takımı, kendi liginin dibindeki Zwolle ile hazırlık maçı oynasaydı, bu kadar rahat bir galibiyet alabilir miydi?
l 4-0’dan sonra futbol tarihimizin en kara skorunu yaşamayalım diye “Allahım, şu maç bir an önce bitsin” diye duaya durduk.
l Bu “ağır” skoru, -Orkun ve Mert dışında- ideal kadromuzla almış olmamız işin umut kırıcı yanı…
l Meğer Avrupa Şampiyonası finallerindeki o rezalet ve utanç tablosu bugünlerin başlangıcıymış. İlk Hollanda ve Norveç maçlarının gurur adamları beş numara birden küçülmüş, hocaları ile birlikte… Bu ölü toprağını üzerimizden atmamız çok zaman alacak gibi görünüyor.

MAÇIN ADAMI: Memphis Depay

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.