Öğretmenimizin sürpriz hediyesi

A -
A +
“Bizlere vermiş olduğu emeklerin karşılığını Allahü teâlâ iki dünyada da nasip etsin...”
 
Okulun sıradan günlerinden biriydi, arkadaşım Samet ile bahçeye inmeye karar verdik. Birlikte merdivenleri inerken, derste vatan, millet, bayrak gibi manevi duyguları ön planda tutan konuşmalar yapan Mehmet Ali Hocamıza denk geldik.
Hâl hatır sorduktan sonra bize "kitap okumayı sever misiniz?" diye sordu. “Seviyoruz hocam” dedim. “Tamam salı günü size kitap hediye edeceğim” sözüne “seviniriz” diye cevap verdik...
Bahçeye inerken “acaba hangi roman veya hangi kitaplardan hediye edecek?” diye düşünürken salı günü geldi çattı... Ben ve arkadaşım heyecanlıyız, hocamızdan kitap bekliyoruz; ders bitti eve gitme vakti geldi. Ama hocamızın etrafında 6-7 kişi, biz de dâhil hâlâ konuşmayı sürdürüyorduk. Birden fazla kişi olması nedeniyle olsa gerek salı günü kitap alamadık. Hatta hocamızın unuttuğunu düşünmüştük ama ileride anlayacağız ki unutmamıştı!..
İki gün sonra perşembe günü hocamız ben ve arkadaşıma “ders bitince hemen gitmeyin hediyelerinizi vereyim” dedi. Biz de heyecanlanarak derslerin bitmesini ve alacağımız hediye kitabı merak etmeye başladık.
Sonunda dersler bitmiş ve hemen hocamızın yanına gitmiştik. Öğretmenler odasından çantasını getirdi. Bizi bir sınıfa davet etti ve orada çantalarımıza ikişer adet kitap bıraktı.
Bunun nedenini şimdi anlamasak da hocamızın bu yaptığının ne kadar değerli bir şey olduğunu ileride anlayacaktık. Daha eve varmadan minibüste kitapların ne olduğuna baktım.
Hakikat Kitabevi'nin neşrettiği “Namaz Kitabı” ve “İngiliz Câsusunun İtirâfları” adlı iki kitaptı. Hemen yolda okumaya başladım. Eve varınca kitapları okumayı sürdürdüm. İngiliz Câsûsunun İtirâfları adlı kitapta okuduklarım beni hayretler içinde bıraktı; ilk defa böyle bilgiler ediniyordum ve çok hoşuma gitmişti. Hâlâ da okumaktayım...
Ertesi gün okula varınca çok sevinçli bir şekilde hocamın yanına gidip verdiği kitaplar için teşekkür ettim. Şimdi diğer kitapları her gün en az bir sayfa da olsa okumaya özen gösteriyor yavaş ve anlayarak ilerliyorum.
Bizleri bu kitaplarla tanıştıran hocamdan Allah razı olsun. Aradan 4 sene gibi uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen kitapları hâlâ okuyor ve anlamaya, yaymaya çalışıyoruz.
Okumuş olduğumuz bölüm itibarıyla staj yapmamız gerekiyordu ve hocamızın yardımlarıyla namaz ve ibadetlerimizi rahatça yapabileceğimiz bir iş yeri ayarlanmıştı ve hâlâ orada çalışmaktayım...
             Resul Seviniş-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.