Uludağ'da kayıp iki kişi...

A -
A +
“Etkili ve uzun süreli kar yağışı insanı endişeye sevk ediyordu. O şartlarda hayatta kalabilmişler miydi?”
 
Hafta başı, pazartesi günleri, hep iş yerimde olurum. İş çıkışı hava kararmış eve dönmüştüm. Eşim akşam yemeği hazırlıkları yaparken salonda oturuyorum. Telefonum çaldı. Karşıdan tanıdık bir ses.
 - Hocam merhaba.
 - Merhaba Orhan.
 - Uludağ'da iki kişi kayboldu, bilgin vardır.
 - Sosyal medyada bir kayıp vakası gözüme ilişmişti, kayıp iki kişiden bahsediliyordu. Ama fazla bir detay bilmiyorum. Ne zaman kaybolmuşlar?
 - Dün kaybolmuşlar. Akşamdan beri onları arıyoruz. Kaybolanlar bir arkadaşına Zirve Tepe civarında kimsenin bilmediği bir mağaradan bahsetmiş. Sen bölgede böyle bir mağara biliyor musun?
 - Bu bölgede bir mağara bilmiyorum.  Tam nereden bahsediyorlar. Sırt hattının kuzey yamaçlarında mağaralar var. Zirve tepe yakınlarında bir mağara bilmiyorum.
 - Dün zirveye gideceğiz demişler. Bir daha haber alınamamış. Aileler akşam saatlerinde kayıp ihbarında bulunmuşlar. Pazar akşamından beri arıyoruz. Son telefon sinyali Volfram bölgesinden alınmış.
 - Hafta sonu biz de güneyde, Dağdibi köyü üzerinde 1600 m Kurtiniboğazı mevkiinde kamp yaptık. Hava çok kötüydü. Eğer kuzey vadilerine inmişlerse durum çok vahim. Kuzey vadileri uçurumlarla doludur.
 - Ben de öyle düşünüyorum. Sen bölgeyi biliyorsun diye sana bir sorayım dedim. Tamam, hocam teşekkür ederim, görüşürüz.
 - Kolay gelsin Orhan.
1 Aralık 2019 Pazar, akşam saatlerinde aileler tarafından iki kişi için kayıp ihbarı yapılır. Aynı akşam Uludağ’da arama için birkaç ekip toplanır. Ama karanlık ve şiddetli kar yağışı nedeniyle arazide bir şey yapılamaz.
2 Aralık Pazartesi, Uludağ Jandarma Karakolunda kaybolan iki kişi için Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi kurulur. BAKUT üyesi Orhan Topal, TDF koordinatörü olarak AKK Merkezinde gönüllüdür.
Bu telefon konuşmasından sonra keyfim kaçtı. Bu olay Uludağ’daki sıkça meydana gelen kaybolma olaylarından farklıydı. Etkili ve uzun süreli kar yağışı insanı kötü düşüncelere sevk ediyordu. O şartlarda hayatta kalabilmişler miydi? Durum gerçekten endişe vericiydi...
Sabah erkenden kalkıp arama çalışmalarına katılmaya karar verdim. İyi uyuyamadım, oldukça huzursuz bir gece geçirdim. DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.