"Nişanlın bu güzel kız mı?"

A -
A +
“Nişanlıma benzer güzel bir kızcağız arkamda duruyordu. Ağzım açık kaldı, dilim tutuldu...”
 
Hey gidi günler hey... Evlilik hazırlığım da evliliğim de bir hatıralar zinciri oluşturur...
Evlilik hazırlıklarım sürerken bir de haber aldım ki nişanlım ailecek Erzurum’a gitmişler. Ama resmî evrak için alınmış gün var.
Ne yapsak derken o yıllarda Atikali Sağlık Ocağında görevli rahmetli Mehmet Abiyi aradım. “Resmî evrakların birinin günü geçince hepsi sil baştan oluyor. Yarın gelsem evrakı imzalamaya yardımcı olur musun?” dedim. Sağ olsun “Hele bir gel de bakarız” dedi.
Ertesi gün gittim ki Mehmet Abi dış göreve çıkmış. Ne yapacağız peki? Sağa bakındım, sola bakındım. Derken bir cesaret geldi içime:
“Geldin madem buraya kadar. Geri gitme... Gir doktorun odasına. Anlat durumu. Mehmet Abi'yi tanıdığını da söylersin” dedim içimden.
Doktorun kapısı açıktı, adam makine gibiydi... Formaliteye imza atıyordu çünkü... Ben daha ağzımı açmadan:
“Evraklarını ver” dedi. Evrakları uzattım. “Şey nişanlım Erzurum’da” demeye kalmadan doktor kafasını kaldırıp sordu:
-Nişanlın da bu güzel kız mı?
Gösterdiği tarafa baktım. Nişanlıma benzer güzel bir kızcağız arkamda duruyordu. Ağzım açık kaldı, dilim tutuldu. Daha ben ne olduğunu anlamaya çalışırken doktor evrakları makine gibi imzalayıp çoktan bana uzatmıştı bile... Hatıramın özetle anlattığım bu bölümünü yıllar önce yine bu köşeye göndermiştim ve aynı başlıkla yayınlanmıştı. Ama bu tür enteresanlıklar düğün günü de peşimi bırakmayacaktı. Düğün için annemi Adana’dan getirirken E-5 kara yolundaki kaza sebebiyle normal yoldan değil de sahili takiple Mersin-Konya istikametinden yolu uzatarak ve annemi hasta ederek gelebildik.
Düğünde, gelin evi Bakırköy-Bahçelievler geçişini sağlayan İncirli Köprüsü dibindeydi. Demişti ki kız tarafı: “Karşı dairenin hanımının nazarı çok değer. Aman ona görünmeden buradan bir çıkabilsek!..” O sebeple gelinin halası komşu kadın görmeden evden çıkmamız için dua ediyordu...
Evden çıkana kadar kapıya çıkmayınca hala sevindi ise de sevinci uzun sürmedi. Apartman kapısından çıkarken komşu kadının pencereden aşağıya bakmasıyla hala ‘eyvah!’ çekmişti…
Neyse biz düğün telaşındayız. Gelin arabasına binip İncirli Caddesi’ne dönerken, Bakırköy istikametinden gelen bir minibüs gelin arabasına küt diye çarpmasın mı? Minibüs arabanın sağ tarafını biçmişti. Trafik durdu. DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.