Harika ilaç, sarımsak -2-

A -
A +
Harika ilaç sarımsak ile bilgilerimizi paylaşmaya bugün de devam ediyorum...
ABD, Houston'daki Anderson Hastanesi'nde yapılan deneylerde farelere kolon kanserine sebep olan potansiyel karsinojen madde verilmiştir. Sarımsakla terapi edilen farelerde tümör gelişimi yüzde 75 daha az olmuştur. Yine Penn State Üniversitesi, Minnesota Üniversitesi ve New York Üniversitesi Tıp Merkezi'nce yapılan araştırmalarda sarımsağın mide ve deri tümörlerinde çok müspet (olumlu) etki gösterdiği bulunmuştur.
Netice olarak hayat ve gençlik kaynağı sarımsağı mümkün mertebe her yemekte kullanmaya çalışmalıyız. Hatta tatil günlerinde ve evden çıkmayacağımız zamanlarda çiğ olarak yemek gerekir. Sarımsağın içinde 66 temel madde, element ve enzim vardır. Çiğ yendiği zaman 30 kadar, pişmiş yendiği zaman başka otuz kadar hastalığa direkt iyi gelmektedir. Çok kuvvetli mikrop öldürücüdür.
Bu mükemmel ilaç bakın nelere iyi geliyor?
Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Kanser yapıcı maddeleri vücuttan uzaklaştırıyor. Kalp ve damar hastalıklarını önler. Çok iyi bir doğal antibiyotiktir. Mikrop öldürücüdür. Nezle ve bronşitte etkilidir. Damar sertliğinde zararlı kolesterolü düşürüp faydalı kolesterolü yükseltiyor. Hücrelerin tamirini kolaylaştırıyor. Böbrek, mesane taşını önler. Hazmı kolaylaştırır. Kurşun zehirlenmesine iyi gelir. Halsizlik, bitkinlik, yorgunluk için etkilidir. Saç dökülmesini önler. Yılan zehirlenmelerine iyi gelir. Piknikte ve çadırda sarımsak bulundurulursa zararlı hayvanları ve haşaratı kaçırır. Krampları önler. Yüksek tansiyonda faydalıdır. Gut, nefes darlığı, sivilce ve şeker hastalığına çeşitli yönlerden olumlu tesir eder. Müzmin (kronik) enfeksiyon hastaları (Örnek: Orta kulak iltihabı, göz iltihaplan) düzenli sarımsak yediğinde çok fayda görür. Vücudun genç ve dinç kalmasını sağlar. Sarımsaklı yemekler daha geç bozulur. Sarımsak doğal bir koruyucudur. Bu mükemmel ilaçtan yeterince faydalanmak dileğiyle…
           Dr. İsmail Maraş
 
 
 
ŞİİR
 
       SEVDA İÇİN
 
Beni koysalar kümbetin içine,
Ruhum senin için yanar yine.
Üstüme atsalar toprak bile,
Dilim seni söyler yine.
 
Karşı çıksa bütün dünya,
“Umrumda mı?” sor bana
Sen "he" dedikten sonra,
Gerisi yalan bana.
 
Yüreğimizde sevda bizim,
Ağlarım senin için.
Kim ne demiş bizim için,
Bırak gitsin her şey sevda için. 
 
   Nazar Sarıca-Zonguldak/Ereğli
 
 
UNUTULMAZ İSİMLER
 
YAŞAR DOĞU: Olimpiyat, Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonluklarını kazanmış olan Türk güreşçi. 1915 yılında Samsun’un Kavak ilçesine bağlı Karlı köyünde doğdu. 15 yaşındayken güreşe başladı. 1939’da Millî takıma seçildi. 25 Nisan 1939’da Oslo’da yapılan Avrupa Şampiyonasında ilk defa millî oldu. 1946’da Stockholm’de serbest, 1947’de Prag’da grekoromen stilde 73 kilo Avrupa şampiyonluklarını kazandı. 1948’de Londra Olimpiyat Oyunlarında serbest stilde 73 kilo birincisi oldu. 1949’da serbest stilde 79 kilo Avrupa, 1951’de 87 kilo Dünya Şampiyonu oldu...
Millî formayı 47 defa giyen, galip geldiği 46 güreşin 33’ünü tuşla kazanan Yaşar Doğu, dünya minderlerinde elde ettiği başarılı sonuçlar ve üstün tekniğiyle dinine bağlılığı, efendiliğiyle gelmiş geçmiş en iyi güreşçiler arasında kabul edildi. 8 Ocak 1961’de geçirdiği bir kalp krizi sonucu Ankara’da vefat etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.