Sadece taş fırınlarda hazırlanan lezzet! Gelinim Mutfakta “Mancarlı” manav pidesinin detaylı tarifi…
Bu içeriğimizde “Mancarlı pide” olarak da bilinen manav pidesinin detaylı tarifini ve pratik hazırlanışı sizler için paylaşıyoruz.

Ekranların en çok sevilen programları arasında yer alan ve izleyicisini her gün televizyon başına kilitleyen Gelinim Mutfakta’nın son bölümünde manav pidesi tarifi hazırlandı. İşte arama motorlarında en çok araştırılan ve tarifi merak edilen “Mancarlı” manav pidesinin hazırlanışı…
MANAV PİDESİNİN MALZEMELERİ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı ılık su
- 1 demet pazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3, 5 su bardağı un (Hamur açma aşamasında yarım su bardağı kullanacağız)
Pidenin iç malzemesi için:
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
MANCARLI PİDENİN HAZIRLANIŞI
Hamur için kullanılan tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıyoruz. Bu aşamada güzelce yoğuruyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Ele yapışamayan bir hamur elde ettikten sonra yaklaşık olarak 30 dakika kadar dinlendiriyor. Bu süre içerisinde biz de iç harcımızı hazırlıyoruz.
İç harcımızı hazırlamak için ilk olarak pazıları çok iyi bir şekilde yıkıyoruz ve kendi suyunu elimizle bir kabın içerisine sıkıyoruz. Çıkan bu suyu bir kenarda bekletiyoruz. Daha sonra da ince ince kıyıyoruz.
Sonrasında yemeklik olarak ince bir şekilde doğranan soğanlarımızı da pazıların üzerine ilave ediyoruz. Şimdi de kuru nane, tuz, sıvı yağ ve bir yumurta ilave ediyoruz. Bu karışımı çok iyi bir şekilde karıştırıyoruz ve homojen bir hal almasını sağlıyoruz.
Dinlenmeye bıraktığımız hamurumuzu rulo şekline getiriyoruz. Bu ruloyu da 10 eşit parçaya bölüyoruz ve bezeler haline getiriyoruz.
Birer birer aldığımız bezeleri pide şeklinde açıyoruz. Bu aşamada unlama tekniğini kullanıyoruz.
Tüm bezeleri pide şeklinde açtıktan sonra iç harcımızı da 10 eşit parça halinde pide hamurlarının içerisine ekliyoruz.
Pidelerimizi kapattıktan sonra ilk aşamada pazılardan çıkan suyu yoğurt ile karıştırdıktan sonra tepsiye dizdiğimiz pidelerin üzerine sürüyoruz. Bu aşamada tepsiye yağlı pişirme kağıdı sermemiz gerekiyor.
Tepsiye dizilen pidelerimizi daha önceden 200 derece ısıtılan fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Alt ve üst kısımlarının çok iyi bir şekilde kızarmış olmasına dikkat ediyoruz. Fakat bunu yaparken pideleri fırında fazla kurutmamaya dikkat ediyoruz.
Sürenin sonunda fırından çıkarttığımız pideleri sıcak bir şekilde servis ediyoruz.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun…
PÜF NOKTALARI
İç harcımıza 4-5 diş kıyılmış sarımsak ilave etmek çok lezzetli bir sonucun ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Pancar suyunu asla dökmüyoruz. Pidelerin üzerine sürüldüğünde çok iyi bir lezzet katacaktır.
Fırından çıkan pidelerin kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Bu tadına tat katacaktır.