DÜNYA - DÜNYA
04 Haziran 2023 - 20:25

Venezuela’da maden faciası: 12 ölü

Venezuela'da meydan gelen maden faciasında 12 kişi hayatını kaybetti.
 - Ukrayna'dan kritik ilerleme
04 Haziran 2023 - 19:15

Ukrayna'dan kritik ilerleme... Rus taarruzları püskürtülüyor

Ukrayna'dan yapılan açıklamada, ordunun doğu cephesinin Svatove yönünde 400 metre ilerlediği duyuruldu.
 - İsveç'in başkentinde skandal görüntüler!
04 Haziran 2023 - 17:15

İsveç'te skandal gösteri! PKK destekçileri Erdoğan'ı ve NATO'yu hedef aldı

 İsveç'te terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve İsveç'in NATO üyeliğini hedef alan gösteride ülkede 1 Haziran'da yürürlüğe giren yeni terör yasasının iptalini istedi ve Abdullah Öcalan'ın posterini açarak Erdoğan aleyhinde saatlerce slogan attılar.
 - İki bakan mercek altında
04 Haziran 2023 - 16:45

Yeni kabine mercek altında: Yunan medyası iki bakanı inceleyip çağrıda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kabine tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilirken, bu ülkelerden birisi de Yunanistan oldu. Yunan medyası iki isim üzerinde dururken, yeni dönemde 'daha iyi ilişkiler' için de çağrıda bulundu.
 - Dünya basınından Erdoğan'a övgüler
04 Haziran 2023 - 14:20

Dünya basınından Erdoğan'a övgüler: 5 kabine üyesine dikkat çekildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yeni kabine üyelerini tanıttı. Türkiye'nin Yüzyılına şekil verecek kabine üyeleri dünya basınında övgü aldı. Kabinenin kilit ismi olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i gösterdi. İngiltere merkezli Reuters, 5 kabine üyesine dikkat çekti.
DÜNYA - DÜNYA
04 Haziran 2023 - 13:20

The Economist'in hazımsızlığı: Erdoğan'ın seçim zaferini 'pek çok açıdan kötü haber' diyerek duyurdular

Seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan The Economist, tutumunu sürdürüyor. Son analizinde seçim sonuçlarına değinen ve kullandığı 'üstencil' dille Erdoğan'a akıl vermeye kalkan The Economist, dünyanın beş yıl daha Erdoğan'la uğraşmak zorunda kalacağını yazdı.
DÜNYA - DÜNYA
03 Haziran 2023 - 21:51

Nicolas Maduro'dan Erdoğan paylaşımı: İki ülke kardeşlikte birleşti

Külliye'de düzenlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Göreve Başlama Töreni'ne' katılan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
 - Tarihi geri vites!
03 Haziran 2023 - 17:20

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan tarihi geri vites! Ermeni diasporasına seslendi

Türkiye ve Ermenistan arasındaki ikili ilişkileri normalleştirme çabaları devam ederken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tarihi bir çıkış yaptı. Ermeni hükümetinin 1915 olaylarını uluslararası alanda sözde “soykırım” olarak kabul ettirme girişimlerini durdurduğunu açıklayan Paşinyan, Ermeni diasporasına da önemli bir çağrıda bulundu.
DÜNYA - DÜNYA
03 Haziran 2023 - 17:11

Rusya Valisi duyurdu: Ukrayna ordusunun Belgorod bölgesine saldırdı 5 kişi öldü

Rusya Ukrayna ordusunun Belgorod bölgesine saldırdığını duyurdu. 'nın Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, dün düzenlediği saldırılarda 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 
DÜNYA - DÜNYA
03 Haziran 2023 - 16:46

İsrail-Mısır sınırında sıcak çatışma: 2 asker öldü

İsrail ordusu, Mısır sınırında meydana gelen bir "güvenlik olayı" sonucunda iki askerinin öldürüldüğünü açıkladı.
 - Erdoğan'dan tarihi yemin!
03 Haziran 2023 - 16:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi yemin! Türkiye'de yeni dönem dünya manşetlerinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yemin ederek yeni döneme başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi yemin törenini dünya medyası yakından takip etti.
DÜNYA - DÜNYA
03 Haziran 2023 - 15:15

ABD’de marinada korkutan yangın: Lüks tekneler alev alev yandı

ABD'nin Arizona eyaletinde bulunan Powell Gölü'ndeki Wahweap Marina'da yangın çıktı. Marinada bulunan tekneler alev aldı. Yanan teknelerden alev ve yoğun duman yükselirken, görevliler yangına müdahale etti.
 - İsveç ateşle oynuyor
03 Haziran 2023 - 14:40

İsveç yine şaşırtmadı: Türkiye’nin itirazlarına rağmen PKK destekli gösteriye onay çıktı

NATO’ya üye olabilmek için Türkiye’nin onayına ihtiyaç duyan İsveç, müttefiklik ruhuna yakışmayacak skandal kararlar almaya devam ediyor. Yürürlüğe giren yeni terör yasasına rağmen İsveç polisi, Pazar günü yapılacak olan Türkiye karşıtı ve PKK destekli gösteriye onay verdi.
DÜNYA - DÜNYA
03 Haziran 2023 - 13:52

Hindistan'daki tren kazası hafızaları tazeledi: İşte dünyanın en büyük tren kazaları

Hindistan'da meydana gelen tren kazasında yüzlerce kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 1000 kişi de yaralandı. Yaşanan bu katliam gibi kaza, akıllara dünya tarihindeki en büyük tren kazalarını getirdi. İşte dünyanın en trajik tren kazaları.
DÜNYA - DÜNYA
03 Haziran 2023 - 13:29

'Omuz omuza, el ele' Türk hamlesi: Kimsenin inanmadığı projeleri hayata geçirdik

'İki devlet bir millet' anlayışına sahip olan Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeşliğini, siyasi ilişkilerini ve ekonomik işbirliğini değerlendiren Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, "Omuz omuza durarak, el ele tutarak Hazar Denizi'ni Akdeniz'le birleştirdik" dedi. Memmedov, Zengezur Koridoru'yla birlikte Türkiye ile Azerbaycan arasının 38 kilometreye ineceğini de belirtti.
DÜNYA - DÜNYA
03 Haziran 2023 - 12:17

Azerbaycan'dan tansiyonu yükseltecek açıklama: İran'a gitmeyin!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına zorunlu olmadıkça İran'a seyahat etmemeleri yönünde uyarıda bulundu.
DÜNYA - DÜNYA
03 Haziran 2023 - 12:10

Kuzey Kore’ye karşı güç birliği: ABD, Güney Kore ve Japonya düğmeye bastı

ABD, Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore’yi caydırabilmek için harekete geçti. Savunma Bakanları, Kuzey Kore'nin füzeleri karşısında, üç ülkeye gerçek zamanlı bilgi paylaşımı sağlayacak bir sistemin kurulması konusunda mutabakata vardı.
DÜNYA - DÜNYA
03 Haziran 2023 - 11:37

Wagner liderinden Rusya’ya ağır itham! Aralarındaki gerginlik tavan yaptı

Rusya ve paralı asker grubu Wagner arasındaki gerginlik bitmek bilmiyor. Ukrayna’nın Bahmut bölgesinden çekilerek kontörlü Rus kuvvetlerine bırakan Wagner grubu lideri Yevgeny Prigozhin Rusya’nın üst düzey askeri yetkililerini hedef almaya devam ediyor. Prigozhin’in son iddiaları ise “yok artık” dedirtti.
DÜNYA - DÜNYA
03 Haziran 2023 - 11:08

Azerbaycan ve Ermenistan arasında anlaşma sağlandı

Rusya arabuluculuğunda Moskova'da bir araya gelen Azerbaycan ve Ermenistan temsilcileri, Azerbaycan'ın batı illeri ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ni birleştiren demir yolu bağlantısının yeniden kurulması konusunda genel mutabakat sağladı.
DÜNYA - DÜNYA
03 Haziran 2023 - 11:05

Japonya’da tayfun faciası: Mawar Tayfunu hayatı felç etti

Japonya’da etkili olan Mawar Tayfunu şiddetli yağışlara yol açtı. Ülkenin çeşitli bölgelerinde etkili olan Mawar Tayfunu'nun bilançosu netleşmeye başladı. Yetkililerden vatandaşlara sel ve toprak kaymaları konusunda dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.
DÜNYA - DÜNYA
03 Haziran 2023 - 10:21

Güney Kore sitem etti: Tüm dünyanın güvenliği tehlikede

Kuzey Kore’nin son zamanlarda hızlandırdığı füze programı Güney Kore’nin güvenlik endişelerini artırdı. Singapur'daki bir güvenlik zirvesinde konuşan Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, Kuzey Kore’nin füze denemeleri görmezden gelen bazı ülkelere sitem etti ve tüm dünyanın tehlikede olduğu uyarısında bulundu.
Başa Dön