DÜNYA - DÜNYA
20 Haziran 2023 - 14:42

Çin Başbakanı Li, ilk yurt dışı seyahatinde Almanya'da

Çin Başbakanı Li Qiang, göreve geldiğinden beri yaptığı ilk yurt dışı seyahatini Almanya'ya gerçekleştirdi. Alman Şansölyesi Scholz, Çin Başbakanını askeri bir törenle karşıladıktan sonra ikili beraber akşam yemeği yedi. Görüşme, iki ülke arasındaki iş birliğini düzenlemek amacıyla gerçekleştirildi.
DÜNYA - DÜNYA
20 Haziran 2023 - 14:19

Ukrayna'ya yapılacak askeri yardım 3 milyar dolara çıktı

Danimarka, Ukrayna’ya askeri yardımını 5 yıllık dönem için 3.2 milyar dolara çıkarma kararı verdi.
 - Hakan Fidan ile ilk temas
20 Haziran 2023 - 14:06

ABD’den Hakan Fidan hamlesi! Dünyanın gözü bu görüşmede

ABD’den İsveç’in NATO üyeliği için kritik bir hamle geldi. Gözler Londra’ya çevrildi. ABD basını yazdı, “İlk yüz yüze görüşme” olabilir. Dünyanın gözü Türkiye’nin atacağı adımda.
DÜNYA - DÜNYA
20 Haziran 2023 - 13:49

Fransa'da polisler 2024 Olimpiyat Merkezi'ni bastı

Son dakika: Fransa'da Paris 2024 Olimpiyat Organizasyon Komitesi Merkezi'ne polis baskın düzenledi.
DÜNYA - DÜNYA
20 Haziran 2023 - 13:07

Kavurucu sıcaklar Hindistan'ı vurdu: Ölü sayısı 170'e ulaştı

Son günlerde aşırı sıcaklarla boğuşan Hindistan'da can kaybı 170'e ulaştı. Hastanelerde sıra bekleyenlerin yanı sıra morglar tıka basa doldu. Meteorolojinin verdiği uyarılara rağmen hükümetten sokağa çıkma yasağı ise gelmedi.
DÜNYA - DÜNYA
20 Haziran 2023 - 12:23

Kaza ‘geliyorum’ dedi… Yolcu uçağı diğer uçağın kanadına çarptı!

ABD’nin Boston Logan Havalimanında yolcu uçağı başka bir yolcu uçağının sol kanadına çarptı. Kazanın ardından yolcular uçaktan indirildi. Yaşananlar kameraya anbean yansıdı. Öte yandan olayla ilgili inceleme başlatıldı.
DÜNYA - DÜNYA
20 Haziran 2023 - 11:29

İsrail, Cenin'de 6 Filistinliyi öldürdü

İsrail'in Filistin'in Cenin kentine düzenlediği saldırıda öldürülen Filistinli sayısı 6'ya yükseldi.
DÜNYA - DÜNYA
20 Haziran 2023 - 10:16

Stoltenberg açıkladı: NATO zirvesi Ukrayna'yı resmen davet etmeyecek

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, temmuz ayında yapılacak olan NATO zirvesinde Ukrayna'nın ittifaka katılmaya resmi olarak davet edilmeyeceğini söyledi.
DÜNYA - DÜNYA
20 Haziran 2023 - 10:06

Dünya Türk harikalarını konuşuyor! 3'ü mercek altında, gözler Erdoğan'ın masasında...

Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki yükselişi dünyada yeniden gündemde. Bu alanda yaşanacak gelişmeleri 3 maddede sıralayan ABD'li bir yayın kuruluşu, aynı zamanda 3 önemli projeyi de mercek altına aldı. Analizde, seçimlerin ardından olumlu gelişmelerin yaşanmasının beklendiğini belirtildi.
DÜNYA - DÜNYA
20 Haziran 2023 - 09:26

İran'da bombalı saldırı şüphesi: 4 yabancı gözaltına alındı

Tahran yönetimi, uyruklarını belirtmediği 4 yabancıdan; üç kilogram patlayıcı paket, yarım kilogram çivi ve bir uzaktan kumanda ele geçirildiğini duyurdu.
DÜNYA - DÜNYA
20 Haziran 2023 - 08:57

Rusya'dan Ukrayna'ya füze yağmuru: 24 saatte 45 saldırı

Ukrayna'nın taarruzuna Rusya hava saldırılarıyla karşılık veriyor. Kiev yönetimi Rusya'nın Ukrayna genelini yoğun füze ve İHA saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada, Ukrayna Hava Kuvvetlerinin son 24 saatte Rus askerlerin yoğunlaştığı bölgeleri 15 kez bombaladığına dikkat çekilerek, Ukrayna füze ve topçu birliklerinin de Rusların 3 komuta merkezini, 10 asker ve teçhizat toplama alanını, 2 mühimmat deposunu, 1 yakıt deposunu, 3 hava savunma aracını ve 2 önemli tesisini vurduğu ifade edildi.
DÜNYA - DÜNYA
20 Haziran 2023 - 08:51

Katar ve BAE, İsrail'i kınadı

Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 5 Filistinliyi öldürdüğü baskını kınadı.
DÜNYA - DÜNYA
20 Haziran 2023 - 00:06

AB'nin Rusya'dan petrol ithalatı yüzde 90 azaldı

Avrupa Birliği ülkelerinin, Rusya'dan petrol alımı bu yılın mart ayında, savaş öncesine kıyasla yüzde 90 oranında azaldı. AB ülkeleri, savaş öncesinde petrolün yaklaşık yüzde 25'ini, doğal gazın da yüzde 40'ını Rusya'dan tedarik ediyordu. AB'nin Rusya'dan petrol alımı, yaptırımlarda belirli koşullar altında sınırlı ithalata izin veren istisnalar sebebiyle tamamen durmadı.
DÜNYA - DÜNYA
19 Haziran 2023 - 21:05

Ukrayna'ya destek ordunun deposunu boşalttı: Almanya’da top mermisi kalmadı

Almanya merkezli Der Spiegel dergisi, Ukrayna'ya yapılan askeri yardımlara dikkat çekerek Alman ordusunun envanterinde sadece 20 bin yüksek patlayıcı top mermisi kaldığını açıkladı.
 - Ermenistan yan çizerse Zengezur'a B planı 'Hatay Modeli'
19 Haziran 2023 - 20:14

Ermenistan yan çizerse Zengezur'a B planı 'Hatay Modeli'

Ermenistan ordusu Dağlık Karabağ yenilgisinin ardından, Azerbaycan ile bir anlaşma imzalamış bu anlaşma ise Türkiye ve Türk dünyası arasında kesintisiz kara bağlantısı kuracak Zengezur koridorunun başlangıç noktası olmuştu. Ancak, Zengezur koridorunun kilit noktası Nahçıvan, Ermenistan'ın yan çizmesi durumunda işi zora sokabilir. Böyle bir durum olursa B planı olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hatay Modeli' devreye girecek.
 - Fransa'yı 'Afrika'daki Türk' korkusu sardı
19 Haziran 2023 - 19:26

Fransa'yı 'Afrika'daki Türk' korkusu sardı: Bu gidişle kaybedeceğiz!

Fransa ve İngiltere uzun yıllar sömürdüğü Afrika ülkeleri üzerindeki kontrolünü kaybederken, Türkiye Afrika ülkeleri ile işbirliğinde lider ülke haline geldi. Durumdan rahatsız olan Fransa ise Türkiye’nin bölgedeki temaslarını “tehdit” olarak nitelendirdi.
DÜNYA - DÜNYA
19 Haziran 2023 - 18:33

Titanik'in enkazını ziyarete giden denizaltı okyanusta kayboldu

Titanik'in enkazını ziyaret etmek isteyen turistler için üretilen denizaltı Atlantik Okyanusu'nda kayıplara karıştı. Denizaltıyı aramak için çalışmalar başlatılırken içinde kaç kişi olduğu bilinmiyor.
DÜNYA - DÜNYA
19 Haziran 2023 - 18:20

Türk Hava Yolları İtalya seferlerini iptal etti

 Türk Hava Yolları İtalya’da yer hizmeti çalışanlarının yapacağı grev nedeniyle İstanbul'dan Milano ve Bergamo'ya yarın yapacağı karşılıklı seferleri iptal ettiğini bildirdi.
DÜNYA - DÜNYA
19 Haziran 2023 - 17:29

Brezilya’da okula silahlı saldırı: 1 öğrenci hayatını kaybetti

Brezilya’da bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda en az 1 öğrenci hayatını kaybetti.
 - Yunan alçaklığı! Katliamı seyretmişler
19 Haziran 2023 - 17:26

Yunan alçaklığı! Tekne faciasında dehşete düşüren detay: Katliamı seyretmişler

Yunanistan açıklarında 14 Haziran'da alabora olan mülteci teknesiyle ilgili Yunanistan’ın yalanı ortaya çıktı. Atina'nın teknenin hareket halindeki olduğu iddiaları Birleşmiş Milletler tarafından yalanlandı. Teknenin saatlerce denizin ortasında bekletildiği ve Yunan makamalarına bildirildiği ortaya çıktı.
DÜNYA - DÜNYA
19 Haziran 2023 - 17:15

Çin'de 5 yıl sonra kritik zirve! Blinken'den olumlu mesajlar

Çin Devlet Başkanı Xi ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir araya gledi. Pekin'de görüşme gerçekleştiren ikili bir dizi konuda ilerleme kaydedildiğini ve anlaşmaya varıldığını söyledi.
Başa Dön