2 milyon farenin görüldüğü Dünya metropolü New York'a fare sorumlusu atandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
2 milyon farenin görüldüğü Dünya metropolü New York'a fare sorumlusu atandı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin New York şehrinde pek de alışılmadık bir atama gerçekleşti. Farelerin sıklıkla görüldüğü, dünyanın bir numaralı şehrinde yapılan atama gören duyan herkeste şaşkınlığa neden oldu. New York Belediye Başkanı Eric Adams, farelerle mücadele için bir sorumlu yönetici görevlendirildiğini duyurdu. 2014'te yapılan bir araştırmada New York'ta 2 milyon fare görüldüğü bildirilmişti. New York Belediye Başkanı Adams, fareleri "1 numaralı düşman" olarak tanımlıyor.

Sık sık farelerin görüldüğü ve cirit attığı, dünyanın en gözde şehirlerinden biri olan New York'ta daha önce pek rastlanmayan bir atama yapıldı.  ABD'nin New York şehrine farelerle mücadeleden sorumlu yönetici görevlendirildi. New York Belediye Başkanı Eric Adams, eğitim departmanı çalışanı Kathleen Corradi'nin New York'ta sayıları artan farelerle mücadele için görevlendirildiğini açıkladı.

'BENİ ÇOK, FARELERİ AZ GÖRECEKSİNİZ'

Reuters'ta yer alan habere göre resmi unvanı "şehir genelinde kemirgen azaltma müdürü" olan Corradi ise atamaya dair açıklamasında, "Beni daha çok, fareleri daha az göreceksiniz. Kasabada yeni bir şerif var." ifadelerini kullandı.

2 MİLYON FARE GÖRÜLMÜŞTÜ

Eldeki verilere göre New York'ta fare görülme oranları son yıllarda artış gösterdi. Şehirdeki fare popülasyonu bilinmese de, 2014 yılında yapılan bir araştırma, sayıyı 2 milyon olarak bildirmişti.

New York Belediye Başkanı Adams, fareleri "1 numaralı düşman" olarak tanımlıyor.(Reuters)s

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...