Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail acılı annenin evini yıktı

Düzenleyen:
İsrail acılı annenin evini yıktı

DÜNYA Haberleri

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Emari Filistin Mülteci Kampı’nda, oğullarından biri şehit olan ve 5’i ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış Filistinli kadın Latife Ebu Hamid’in evini yıktı.

Yıkıma engel olmak amacıyla evin çevresinde çadırlar kurarak nöbet tutan Emari Filistin Mülteci kampı sakinleriyle buldozerler eşliğinde gelen İsrail askerleri arasında arbede yaşandı. Nöbet tutan aktivistlere müdahale ettikten sonra yaklaşık 150 Filistinliyi bir statta alıkoyan İsrail askerleri, 4 katlı evi patlayıcılarla yıktı. Evi yıkılan Latife Ebu Hamid, “İrademizi kıramayacaklar, binayı yeniden yapacağız” dedi. İsrail Yüksek Mahkemesi, Emari Kampı’na baskın düzenleyen İsrail askerlerinden birini öldürmekle suçladığı İslam Ebu Hamid’in evinin yıkılmasına karar vermişti.  Bir oğlu 1994 yılında İsrail askerlerince şehit edilen Latife Ebu Hamid’in 5 oğlu ise ömür boyu hapis cezasıyla İsrail’deki cezaevlerinde tutuluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...