ABD Dişleri Bakanı, Aliyev ve Paşinyan ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD Dişleri Bakanı, Aliyev ve Paşinyan ile görüştü

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle telefonda görüştü. Blinken, her iki lidere de ''Güney Kafkasya'da kalıcı barışın yolu diplomasi ve doğrudan görüşmelerden geçiyor ve biz bunu sağlamaya devam edeceğiz' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Azerbaycan Devlet Başkan İlham Aliyev ile telefonda görüşerek Ermenistan ile devam eden barış görüşmelerine desteğini yineledi

ABD Dişişleri Bakanı Blinken, bu girişimler çerçevesinde Aliyev'le gerçekleştirdiği görüşmede iki ülke arasındaki doğrudan diyalog ve diplomatik ilişkilerin önemine dikkat çekti. Barışın sağlanması için ABD'nin her türlü desteği vermeye devam edeceği belirtilen Blinken, Laçin koridorunun hayati önemine de vurgu yaptı.

Aliyev'le görüşme sonrasında yapılan açıklamada, ''Laçin koridorundan ticari, özel ve insani taşıtların geçişinin bir ihtiyaç olduğu kaydedildi. Kalıcı ve onurlu barışın sağlanması için her iki tarafın da çaba göstermesi gerekiyor'' ifadelerine yer verildi. 

KALICI BARIŞIN YOLU DİPLOMASİDEN GEÇİYOR

Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile de görüşen Blinken, Twitter hesabından bir açıklama paylaştı. Açıklamada, ''Güney Kafkasya'da kalıcı barışın yolu diplomasi ve doğrudan görüşmelerden geçiyor ve biz bunu sağlamaya devam edeceğiz'' denildi. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...