ABD'den Suriye'de İran'a yakın gruplara hava operasyonu: 2 hedef vuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD'den Suriye'de İran'a yakın gruplara hava operasyonu: 2 hedef vuruldu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye'de İran'a yakın gruplara hava saldırıları düzenlediğini duyuran ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ebu Kemal ve Mayadin kentleri civarındaki operasyonlara ilişkin eğitim tesisi ve bir sığınak vurduklarını belirterek 'ABD kendisini, personelini ve çıkarlarını savunmaya devam edecektir.' açıklamasını yaptı.

ABD, son haftalarda Suriye'de peş peşe hava operasyonları düzenliyor. Önceki günlerde İran'a bağlı İslam Devrim Muhafızları Birliği (IRGC) ve ona yakın gruplar tarafından kullanılan bir tesise saldırı düzenleyen CENTCOM, Suriye ve Irak'ta ABD vatandaşlarına yönelik düzenlenen saldırılara karşılık operasyon düzenlediklerini açıklamıştı. Bunun ardındna çok geçmeden Suriye'de bir operasyon daha düzenlendi. 

İRAN'A YAKIN GURPLARA 2 KENTTE OPERASYON

CENTCOM, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Michael Erik Kurilla, hava saldırılarının İran Devrimi Muhafızları Ordusu (IRGC) ve ona yakın grupların kullandığı Suriye'nin Ebu Kemal ve Mayadin kentleri civarındaki tesislere yapıldığını kaydetti. Açıklamada, "ABD kendisini, personelini ve çıkarlarını savunmaya devam edecektir." ifadesi yer aldı.

VURULAN HEDEFLER EĞİTİM TESİSİ VE SIĞINAK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da yaptığı yazılı açıklamada, Irak ve Suriye'de ABD personeline yönelik devam eden saldırılara karşı Suriye'nin doğusunda IRGC'ye ve ona yakın gruplarca kullanılan tesislere hava saldırıları düzenlendiğini teyit etti.

Açıklamada, vurulan hedeflerden birinin eğitim tesisi, diğerinin de sığınak olduğu kaydedildi.

https://twitter.com/CENTCOM/status/1723836551849726030

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...