Afganistan deprem felaketi! 5.8'le sallandı, komşu ülkelerden de hissedildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Afganistan deprem felaketi! 5.8'le sallandı, komşu ülkelerden de hissedildi

DÜNYA Haberleri

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem komşu ülkelerden de hissedildi. Geçen sene meydana gelen benzer şiddetteki depremde 1200 kişi yaşamını yitirmişti.

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Komşu ülkelerden de hissedilen depremde ölü ve yaralı olup olmadığı bilinmiyor.

DEPREM KOMŞU ÜLKELERDEN DE HİSSEDİLDİ

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), yerel saatle 20.31'de meydana gelen depremin merkez üssünü Badahşan vilayetinin Curm ilçesi, büyüklüğünü de 5,8 olarak açıkladı. Komşu ülkeler Özbekistan, Tacikistan ve Pakistan’dan da hissedilen depremin, yerin 207 kilometre derinliğinde gerçekleştiği duyuruldu.

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Hindikuş Dağları üzerinde bulunan Badahşan'da sık sık depremler meydana geliyor.

Aynı bölgede sabah saatlerinde de deprem meydana gelmişti.

Afganistan'da Haziran 2022'de Pakistan sınırında bulunan Paktika vilayetinde meydana gelen 5,9 büyüklündeki depremde 1200 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...