Almanya'dan Telegram'a 5 milyon euroluk temsilci cezası

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya'dan Telegram'a 5 milyon euroluk temsilci cezası

DÜNYA Haberleri

Almanya, dev sosyal medya uygulaması Telegram'a temsilci atamadığı gerekçesiyle 5 milyon 125 bin euro para cezası kesti.

Almanya, Telegram'ın resmi iletişim için Almanya'ya temsilci atamadığını belirterek sosyal medya devine 5 milyon 125 bin euro para cezası kesildiğini duyurdu.

Almanya yetkilileri, uygulamanın koronavirüs sürecinde bazı politikacıları, bilim adamlarını ve doktorları hedef alan aşırıcı gruplar tarafından yoğun şekilde kullanıldığını hatırlatarak, Telegram'ın uygun olmayan içeriklerin tespitinde yasal bir yol oluşturmadığını kaydetti.

Federal Adalet Ofisi, Almanya merkezli bir hukuk firmasının şirketi temsil ettiğini açıkladığını ancak bunun cezanın uygulanmasına engel olmayacağını belirtti.

Alman yetkililer, Birleşik Arap Emirlikleri'nin desteğine rağmen şirketin Dubai ofisine yasal evrakları iletmede başarısız olduklarını da vurguladı.

NEFRET VE ŞİDDET SÖYLEMİNE KARŞI SORUMLULUKLARI VAR

Almanya Adalet Bakanı Buschmann da sosyal medya platformlarının nefret söylemi ve şiddete karşı harekete geçmede sorumlulukları olduğunu açıklamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...