"Bunların Kandil'den emir aldığı açık!" diyerek sert çıktı: Çocukları kaçırıyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
"Bunların Kandil'den emir aldığı açık!" diyerek sert çıktı: Çocukları kaçırıyorlar

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Erbil Temsilcisi Salih Cemil, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye’de işgal ettiği bölgelerde 13-15 yaşındaki çocukları kaçırdığını söyledi. Cemil, “Halkımız yaşam şartları, güvenlik durumu ve kaçırmalar nedeniyle bölgeyi terk etmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Suriye'de rejim ve terör örgütüne muhalif ENKS’nin Erbil Temsilcisi Cemil, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Terör örgütünün insanları zorla kadrolarına katmaya çalıştığını ifade eden Cemil, bunun da binlerce kişinin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türkiye ve AB ülkelerine gitmesine yol açtığını belirtti.

"AİLELER ÇOCUKLARININ KAÇIRILMASINDAN KORKUYOR"

Cemil, bölge halkının terör örgütü nedeniyle yaşadığı sıkıntılara dair, şöyle konuştu:

“Aileler çocuklarının (PKK tarafından) kaçırılması korkusundan evlerine dönemiyor. Uluslararası hukukta bu savaş suçudur. Her gün üyelerimizi kaçırıyorlar. Uluslararası kamuoyu da bu çirkin eylemleri görüyor fakat sessiz kalıyor.

Onlar (PKK/YPG) tüm sınırları çiğniyor ve 13-15 yaşındaki çocukları kaçırıyorlar. Anne babalar elleri kolları bağlı kalıyor. Sadece insan hakları kuruluşlarına başvuruyorlar, onun dışında ellerinden bir şey gelmiyor.”

"YASA DIŞI VE MEŞRU OLMAYAN ONLAR"

“Bunların Kandil’den emir aldığı çok açık, bir sır değil artık.” diyen Cemil, terör örgütünün ENKS kongrelerinin yapılmasın izin vermediğini söyledi.

"Son kongremizi yaptığımız salonu kapattılar ve engellediler" diyen Cemil “Biz de evimizde gizli bir şekilde yaptık. Oysa biz yasal ve meşruyuz, yasa dışı ve meşru olmayan onlar. ENKS olarak uluslararası kamuoyunda Suriye Kürtlerinin temsilcisi konumundayız ve 144 ülke bizi kabul ediyor.” dedi.

Cemil, “Şu an da halkımız yaşam şartları, güvenlik durumu ve kaçırmalar nedeniyle bölgeyi terk etmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...