Çin’in gizli laboratuvardaki simülasyonlarda ABD gemilerine saldırdığı ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Fox News
- Güncelleme:
Çin’in gizli laboratuvardaki simülasyonlarda ABD gemilerine saldırdığı ortaya çıktı

Dünya Haberleri  / Fox News

Çin'deki gizli bir laboratuvar, hipersonik füze ve uyduların Amerikan savaş gemilerine saldırı düzenlediği bir simülasyon gerçekleştirdi.

Çin'deki gizli bir laboratuvarın, ABD savaş gemilerine hipersonik füze ve uydu saldırısını simüle ettiği bildirildi.

South China Morning Post'un haberine göre, Çin mermilerinin yaklaşık 750 mil uzaklıktan fırlatıldığı ve ABD savaş gemilerinin üzerine yağmadan önce gökyüzünde 120 milden fazla tırmandığı testle ilgili ayrıntılar, Chengdu'daki bir tesiste çalışan ve ülkenin ordusuyla bağları olan bir bilim adamı olan Liu Shichang tarafından Aralık ayında yazılan bir makalede ortaya çıktı.

"UZAY, ASKERİ GÜÇLERİN MÜCADELE ETTİĞİ YENİ BİR KOMUTA ALANI"

Haber kuruluşuna göre Liu, "Yüksekliğe hakim olmak, eski çağlardan beri savaşta her zaman önemli bir taktik olmuştur" dedi ve ekledi: "Savaş kavramının evrimi ve teknolojinin ilerlemesiyle birlikte uzay, dünyanın askeri güçlerinin şiddetle mücadele ettiği yeni bir komuta alanı haline geldi." 

Gazetenin haberine göre, bilgisayar simülasyonunda Çin'in hipersonik füzeleri Amerikan gemilerinin üzerinde konumlandırılmış çok sayıda alçak yörüngeli elektronik savaş uydusundan yardım aldı. Bu uydular ABD gemilerinden gelen radar sinyallerini buldu ve ardından arka plan gürültüsü oluşturmak ve füzelerin yerlerini gizlemeye yardımcı olmak için benzer sinyalleri geri ateşledi.

30 MİL YAKINA GELİNCE SİNYAL BOZUCULAR DEVREYE GİRİYOR

Gazetenin aktardığına göre, füzeler hedeflerinin 30 mil yakınına geldiklerinde uydular bastırma görevlerini tamamlıyor, füze kaynaklı sinyal bozucular devreye giriyor ve füzeler hedefi yok edene kadar daha fazla nüfuz etmek için terminal manevralar gerçekleştiriyor.

Makale ABD'nin tespit kabiliyetini Lockheed Martin tarafından geliştirilen SPY-1D radarına dayandırdı ve bir uçak gemisi grubuna saldırmak için sadece iki ya da üç alçak yörüngeli uydunun yeterli olacağını belirtti.

Gazete ayrıca simülasyonda kullanılan hipersonik füzenin tam olarak ne tür bir füze olduğunun belirlenemediğini ancak belirtilen menzilinin Çin'in YJ-21 füzesine benzediğini bildirdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Fox News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...