Güney Afrika'da korkunç kaza: En az 20 işçi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Güney Afrika'da korkunç kaza: En az 20 işçi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Güney Afrika'da maden işçilerini taşıyan bir otobüs henüz bilinmeyen bir sebeple direksiyon hakimiyetini kaybederek kamyonla çarpıştı. Kazada en az 20 işçinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde gerçekleşen korkunç kaza maden işçilerini taşıyan bir otobüsün kamyonla çarpışması sonucu 20 kişinin öldüğü belirtildi.

EN AZ 20 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Limpopo eyaletinde ülkenin en büyük elmas madenlerinden Venetia’ya giden işçileri taşıyan otobüs karşı yönden gelen bir kamyonla çarpıştı. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, kazada en az 20 işçinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Kazanın ardından alev alan otobüs itfaiyeciler tarafından söndürüldü.

ELMAS MADENİNDE ÇALIŞTIKLARI ÖĞRENİLDİ

Kazanın nedeni henüz bilinmezken, olayla ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldı. Güney Afrika'nın yıllık elmas üretiminin yüzde 40'ından fazlasının elde edildiği Venetia elmas madeninde 4 bin 300 kişi çalışıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...