Hayrete düşüren görüntüler... Rusya'nın Hazar Denizi kıyısında 2 bin 500 fok ölü bulundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hayrete düşüren görüntüler... Rusya'nın Hazar Denizi kıyısında 2 bin 500 fok ölü bulundu

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın güneyindeki Hazar Denizi kıyısında yetkililer ilginç bir görüntü ile karşılaştı. Bölgede yaklaşık 2 bin 500 fokun ölü bulunduğu açıklandı. 

Rusya’nın Dağıstan vilayetindeki yetkililer, Hazar Denizi’nin kıyısında 2 bin 500 fokun ölü bulunduğunu aktardı. Başlangıçta yaklaşık 700 ölü fok bulunmuştu ancak araştırmaların genişlemesi sonucunda sayı yaklaşık 2 bin 500’e kadar ulaştı. Fokların ölüm nedeninin henüz belirlenemediğini vurgulayan yetkililer, doğal kaynaklardan ölmüş olabilecekleri üzerinde duruyor.

Hazar fokları, 2008'den beri Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde nesli tükenmekte olan canlı türü olarak sınıflandırılıyor. Hazar Çevre Koruma Merkezi başkanı Zaur Gapizov, yaptığı açıklamada fokların muhtemelen yaklaşık iki hafta önce öldüğünü söyledi. Hayvanların öldürüldüğüne veya balık ağlarına takıldığına dair bir iz bulunmadığını da sözlerine ekledi.

FOKLARIN ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Dağıstan bölgesinin doğal kaynaklar ve çevre bakanlığı Telegram kanalı üzerinden yaptıkları açıklamada, fokların farklı bölgelerde ölü bulunduğunu aktardı. Uzmanlar foklardan örnekler topladı. Bakanlık, ölüm nedenlerinin laboratuvar sonuçlarıyla ortaya çıkacağını aktardı.

Hazar Denizi'ndeki fok popülasyonu, aşırı avlanma ve endüstriyel kirlilik nedeniyle on yıllardır büyük ölçüde azalıyor. Hazar Çevre Koruma Merkezi, yaklaşık bir asır önce bir milyondan fazla olan fok sayısını şu anda sadece 70 bin civarında olarak gösteriyor. Ancak balıkçılık dairesi ise Hazar foklarının toplam sayısının 270 bin ila 300 bin olduğunu ileri sürüyor.

(BBC News / The Guardian) 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...