İtalyan Bakandan tepki çeken sözler: Göçmenler artık yük!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İtalyan Bakandan tepki çeken sözler: Göçmenler artık yük!

DÜNYA Haberleri

İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi'nin düzensiz göçmenleri, "artık yük" olarak tanımlaması, siyasi partilerden sivil topluma birçok kesimin tepkisini çekti.

Göçmenlerin Akdeniz üzerinden Avrupa kaçmak için çizdiği rota Akdenize kıyısı olan ülkeler için büyük bir soruna dönüşürken, İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi'nin göçmenlerin artık yük olduğunu açıklaması tepkilere neden oldu.

Ana muhalefetteki Demokratik Parti (PD) lideri Enrico Letta, "Kabul edilemez bir dil" diyerek, Piantedosi'nin sözlerine tepki gösterirken, Piantedosi'yi parlamentoya bilgi vermeye çağırdı.

Pek çok sosyal medya kullanıcısı da Piantedosi'nin sözlerinin "insanlık dışı" olarak yorumladı.

Piantedosi ise kendisine kullandığı ifadeler nedeniyle gösterilen tepkiler üzerine "kimseden insan hakları konusunda ders almayacağını" belirtti.

Öte yandan gemilerden inmesine izin verilmeyen göçmenlerin açlık grevine başladığı öğrenildi.

Göçmenler STK'larca tahliye edilirken, İtalya'nın uluslararası deniz hukukuna göre denizde kurtarılanların karaya çıkarılması gerektiği savunuluyor.

İTALYA LİMANLARINI STK GEMİLERİNE KAPATTI

Akdeniz'i geçebilen ya da kurtarılan göçmenlerin Avrupa'da ilk ayak bastıkları yer, genellikle İtalya oluyor. İtalya'nın göçmenleri kurtaran STK gemilerine limanlarını açmaması uluslararası boyutta tartışmalara neden oluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...