Japonlar belgeledi! Bitkiler tehlike anında birbirlerine uyarı gönderiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Japonlar belgeledi! Bitkiler tehlike anında birbirlerine uyarı gönderiyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bir grup Japon bilim adamı, bitkilerin birbirleriyle iletişim kurmasını ve potansiyel tehlikeler hakkında birbirlerini uyarmasını başarıyla filme aldı.

MEHMET EMİN ARVAS - Japonya’daki Saitama Üniversitesinden moleküler biyolog Masatsugu Toyota liderliğindeki araştırma ekibi tarafından kaydedilen görüntülerde, uçucu organik bileşikleri (VOC’lar) algılayan bitkiler, yakındaki bitkilere uyarı mesajları gönderiyor. VOC’lar, bitkiler tarafından darbelere ya da böcek saldırılarına karşı üretiliyor.

Toyota, araştırmalarıyla ilgili “Sonunda, bitkilerin tehdit altındaki komşularından hava yoluyla gelen uyarı mesajlarına ne zaman, nerede ve nasıl tepki verdiklerinin karmaşık hikâyesini açıklığa kavuşturduk. Gözle görülmeyen bu iletişim ağı, bitkilerin yakın tehditlerden zamanında korunmasında çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...