Kırım Köprüsü’ne bombalı saldırının failleri yakalandı: Alt yapıyı yok etmeye çalışıyorlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kırım Köprüsü’ne bombalı saldırının failleri yakalandı: Alt yapıyı yok etmeye çalışıyorlar

DÜNYA Haberleri

Kırım’ı Rusya’ya bağlayan stratejik köprüye düzenlenen bombalı saldırının ardından failler yakalanırken Rusya Lideri Viladimir Putin, saldırının sivil alt yapıyı yok etmek için Ukrayna gizli servisi tarafından yapıldığını söyledi. Putin, raporlara göre saldırının bir terör saldırısı olduğunu söyleyerek, "Hiç şüphe yok ki bu, Rusya Federasyonu’nun sivil altyapısının kritik derecede önemli bir parçasının yok edilmesine yönelik bir terör saldırısıydı. Bu saldırıyı planlayan, gerçekleştiren ve bu saldırının emrini veren de Ukrayna’nın gizli servisleridir” dedi.

Kırım’ı Rusya’ya bağlayan stratejik köprüye düzenlenen bombalı saldırının ardından failler yakalanırken Rusya Lideri Viladimir Putin, saldırının sivil alt yapıyı yok etmek için Ukrayna gizli servisi tarafından yapıldığını söyledi.

2014'te Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'ı, Rusya’ya bağlayan Kırım Köprüsü'nde bir kamyonun infilak etmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Putin saldırıya ilişkin Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastırkin ile Kremlin Sarayı'nda bir toplantı düzenledi.

Bastırkin olayın faillerine ulaştıklarını belirterek, kamyonun rotasının Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, Kuzey Osetya, Krasnodar Bölgesi olarak belirlendiğini açıkladı.

‘SALDIRIYI UKRAYNA GİZLİ SERVİSİ YAPTI’

Toplantının ardından konuşan Putin, raporlara göre saldırının bir terör saldırısı olduğunu söyleyerek, "Hiç şüphe yok ki bu, Rusya Federasyonu’nun sivil altyapısının kritik derecede önemli bir parçasının yok edilmesine yönelik bir terör saldırısıydı. Bu saldırıyı planlayan, gerçekleştiren ve bu saldırının emrini veren de Ukrayna’nın gizli servisleridir” dedi.

Kırım Köprüsü’ne bombalı saldırının failleri yakalandı: Alt yapıyı yok etmeye çalışıyorlarSöz konusu saldırıda bir kamyonun infilak etmesi sonucu yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırının ardından Kerç Boğazı’nda güvenlik önlemleri artırılmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...