Mezarlıklarda tokalaşmayı yasakladılar! Bakanlık devreye girdi, genelge yayımlanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Independent Türkçe
- Güncelleme:
Mezarlıklarda tokalaşmayı yasakladılar! Bakanlık devreye girdi, genelge yayımlanacak

Dünya Haberleri  / Independent Türkçe

Kuveyt'in başkentinde cenaze törenlerinde tokalaşmak yasaklanıyor. Yasağa gerekçe olarak 'bulaşıcı hastalıklar' öne sürülürken, Kuveyt Sağlık Bakanlığı ise mezarlıklarda yapılan cenaze törenlerinde 'el sıkışmak yerine gözle selamlaşın' dedi.

Kuveyt'in başkenti Kuveyt, ilginç bir yasak ile gündemde. Daha önce pandemi döneminde uygulanan tokalaşma yasağı, yeniden getiriliyor ancak yasak bu kez mezarlıklara özel olacak.

'EL SIKIŞMAK YERİNE GÖZLE SELAMLAŞIN'

Ülkenin önde gelen gazetelerinden El Ceride'nin bir belediye yetkilisine dayandırdığı habere göre; yasağa gerekçe olarak 'bulaşıcı hastalık gibi sağlıkla ilgili endişeler' gösterildi. Kuveyt Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili belediyeye talep gönderdiği ve mezarlıklarda yapılan cenaze törenlerine katılanların el sıkışmak yerine gözle selamlaşmasını istediği ifade edildi.

Kuveyt Belediyesi Genel Direktörü Saud El Dabud, "Sağlık Bakanlığı'ndan gelen tavsiye üzerine, taziye salonlarında tokalaşmanın yasaklanacağı bir genelge yayımlanacak" dedi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamadaysa, tavsiyenin salgın hastalıkların yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla verildiği vurgulandı.

'SADECE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER'

Kamu sağlığı uzmanı Dr. Ahmed Oytebi ise, "Şu anda yeni bir hastalık veya vaka yok. Sağlık Bakanlığı'nın uyarısı sadece önleyici tedbirlerin hayata geçirilmesiyle ilgili" ifadelerini kullandı.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı geçen ay ülkede Covid-19'un yeni bir varyantının görüldüğünü açıklamış ancak acil durum tedbirlerine başvurmaya gerek olmadığını bildirmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Independent Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...