NATO Zirvesi'nde ikinci gün: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NATO Zirvesi'nde ikinci gün: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor

DÜNYA Haberleri

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, ikinci gününde devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor. NATO devlet ve hükümet başkanları, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen zirvenin ikinci oturumuna katıldı. Erdoğan ile Miçotakis arasında zirve kapsamında bugün görüşme gerçekleştirilecek.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; NATO liderleri, zirve çerçevesinde Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'nın ikinci oturumuna katıldı.

Devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'nda Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor. 

ERDOĞAN, MİÇOTAKİS'LE BİR ARAYA GELECEK

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO zirvesine katılan liderler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Miçotakis arasında zirve kapsamında bugün görüşme gerçekleştirilecek.

Toplantıya 31 üye ülke liderinin yanı sıra NATO üyeliğine davet edilen ülke sıfatıyla İsveç de katılıyor. Ayrıca NATO'nun Hint-Pasifik ortakları Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda ile Avrupa Birliği (AB) de toplantıda temsil ediliyor.

İki buçuk saat sürmesi beklenen toplantının açılış konuşmasını yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, oturuma katılan NATO partnerleri Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda, Güney Kore ve Avrupa Birliği liderlerine "Hoş geldiniz" dedi.

NATO Zirvesi'nde ikinci gün: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor

"BİRLİK OLMALIYIZ" MESAJI

Stoltenberg, NATO’nun Avrupa ve Kuzey Amerika arasında bölgesel bir ittifak olduğunu belirtti. Stoltenberg, ülkelerin güvenliğinin de birbirine bağlı olduğunu ifade etti. Ukrayna’daki savaşın küresel sonuçlarına dikkat çeken NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, teröristlerin sınırları olmadığını ve otoriter rejimlerin yakınlaştığını vurgulayarak, “Birlik olmalıyız” mesajı verdi.

NATO liderleri, oturumun ardından öğle yemeğine katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise TSİ 12.00'de Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile ikili görüşme gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genel Sekreter Stoltenberg, NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısının ardından ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...