Son dakika...NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Putin açıklaması: İsterse savaşı bitirebilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika...NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Putin açıklaması: İsterse savaşı bitirebilir

DÜNYA Haberleri

Son dakika haberine göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilişkin önemli açıklmalarda bulundu. Stoltenberg, "Rusya nükleer savaşın kazananı olmayacağını anlamalı. Bu savaşı Putin başlattı. Onun tercihiydi. Bu savaşı isterse yarın bitirebilir." ifadelerini kullandı. Öte yandan NATO Genel Sekreteri, İsveç ve Finlandiyaa'Nın NATO üyeliğine ilişkin de açıklama yaparken Türkiye'ye iş birliği ve anlaşmalardan ötürü teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, gazetecilerin sorularını cevapladı ve önemli açıklamalarada bulundu. 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'nIN NATO ÜYELİĞİ

NATO üyeliği için başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye ile gerçekleştirdiği üçlü muhtıranın gerekliklerini yerine getirdiğini belirten Stoltenberg, ''Artık tam üyelik zamanı gelmiştir, üyeliklerinin en kısa sürede onaylanmasını bekliyorum. Şimdiden muhtıra uygulanmaya başladı. İsveç ve Finlandiya, NATO üyesi olduktan sonra da işbirliğini sürdürecek. İki ülkenin tam üyeliği hem onlar hem NATO hem de Türkiye için iyi olacak. Kolay müzakereler olmadı Madrid'de saatler süren toplantılar yaptık. Finlandiya İsveç ve Türkiye'yi anlaşmalardan dolayı takdir ediyoruz.'' dedi.

TAHIL ANLAŞMASI

Türkiye'nin liderliğinde imzalanan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı Rusya'nın geçtiğimiz haftalarda askıya alması ve yeniden Türkiye'nin arabuluculuğuyla anlaşmaya dönmesi üzerine de açıklamalar yapan Stoltenberg, sava sürdüğü sürece anlaşmanın risk altında olduğunu söyleyerek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Savaş devam ettikçe riskler sürecek. Açlıkla mücadele için Ukrayna tahılının dünyaya ulaşmayı sürdürmesi gerekiyor. Bunun için Putin savaşa son vermeli. Savaş ortamında tahıl anlaşması son derece büyük önem taşıyor.. Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahıl anlaşmasının sağlanması ve yeniden uygulanması için çabalarından dolayı takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum. 

RUSYA'NIN NÜKLEER SİLAH KULLANIMI

Rusya'nın Ukrayna'da nükleer silah kullanma riski düşük ancak sonuçları çok büyük olacaktır bu nedenle çok ciddiye alıyoruz. Rusya sorumsuzca ve pervasızca davranıyor. Nükleer silahlar çatışmanın doğasını değiştirecektir. Nükleer savaşın kazananı olmayacaktır. Bu mesajı net biçimde veriyoruz. Rusya'nın nükleer duruşunda değişiklik yok."

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...