Suudi Arabistan'da 11 bebeğe şiddet uygulayan sağlık çalışanları için karar çıktı: Hapis ve para cezası 

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Suudi Arabistan'da 11 bebeğe şiddet uygulayan sağlık çalışanları için karar çıktı: Hapis ve para cezası 

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan'da yeni doğmuş 11 bebeğe şiddet uygulayan sağlık çalışanları için harekete geçildi. Kamera kayıtları incelendi ve çalışanların bebeklere şiddet uyguladığı tespit edildi. Bunun ardından mahkemeden çıkan kararla bu sağlık çalışanlarına 5 yıl hapis ve para cezası verildi.

Suudi Arabistan'da yeni doğmuş bebeklere şiddet uygulayan sağlık çalışanları için karar verildi. Devlet televizyonunun Başsavcılık makamlarına dayandırdığı habere göre, ülkedeki bir sağlık merkezinin yenidoğan ünitesinde görevli kadın çalışan hakkında bebeklere şiddet uyguladığı iddiasıyla işlem yapıldı.

Yenidoğan ünitesindeki kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu 11 bebeğe fiziki şiddet uyguladığı tespit edilen görevli, gözaltına alınarak ilgili mahkemeye sevk edildi.

GEREKÇE OLARAK 'ÇALIŞMA STRESİ'Nİ GÖSTERDİLER

Bebeklere defalarca uyguladığı şiddete gerekçe olarak "çalışma stresini" gösteren sağlık çalışanı 5 yıl hapis ve 100 bin riyal (yaklaşık 26 bin 600 dolar) para cezasına çarptırıldı.

Söz konusu sağlık görevlisinin kimliği veya çalıştığı bölgeye ilişkin bilgi verilmedi.(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...