Tayvan'daki seçimi bağımsızlık yanlısı parti kazandı: Çin'e direnme sözü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tayvan'daki seçimi bağımsızlık yanlısı parti kazandı: Çin'e direnme sözü

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tayvan'da bağımsızlığı savunan iktidar partisi adayı yapılan seçim ipi tekrar göğüsledi. İlk açıklaması Çin'e karşı oldu.

Tayvan halkı sandık başında gitti. Çin karşıtlığıyla bilinen Tayvan'ın iktidar partisi adayı, adanın genel müdürlük seçimlerinde bir kez daha halkın teveccühünü kazandı. Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yakından takip ettiği seçimi kazanan iktidar partisinin adayı Lai Ching-te, ilk mesajını Çin'e karşı verdi. 

Demokratik İlerici Parti'nin (DPP) Genel Başkanı ve görevdeki Başkan Yardımcısı Lai Ching-te, destekçilerinin önünde düzenlenen bir mitingde seçimlerdeki zaferini ilan etti.

İLK MESAJI ÇİN'E

Muhalefete tebrikleri için teşekkür eden Lai Ching-te konuşmasında şu sözleri kaydetti:

Seçimdeki rakiplerimin programlarını ve pozisyonlarını dikkatle inceleyeceğim. Halka ve ulusal kalkınmaya fayda sağlamaları koşuluyla, siyasi programıma dahil edilecekler.

Tayvan'daki seçimi bağımsızlık yanlısı parti kazandı: Çin'e direnme sözü

ÇİN'İN TEHDİT VE GÖZDAĞLARINA DİRENME SÖZÜ

Lai Ching-te konuşmasında ayrıca Çin'in tehdit ve gözdağlarına direnme, Tayvan Boğazı'nda barış, istikrar ve statükoyu koruma sözü verdi.Tayvan'ın muhalefet partilerinin adayları yenilgilerini ilan ederek Lai Ching-te'nin zaferini kabul etmişlerdi.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...