Texas'ı alevler yuttu! Kontrol altına alınamıyor, 2 kişi öldü, binlercesi tahliye edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Texas'ı alevler yuttu! Kontrol altına alınamıyor, 2 kişi öldü, binlercesi tahliye edildi

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'nin Texas eyaleti pazartesi gününden beri kontrol altına alınamayan orman yangını ile savaşıyor... Eyaleti yutan alevler şu ana kadar 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu, 1,2 milyon dönümlük alan küle döndü, binlerce kişi tahliye edildi, bölgedeki yollar ve otoyollar trafiğe kapatıldı.

ABD'nin Texas eyaletinde 26 Şubat'ta başlayan orman yangını kontrol altına alınamıyor. Texas A&M Orman Hizmetleri, Panhandle kasabasında başlayan yangında şimdiye kadar, yaklaşık 1,2 milyon dönümlük alanın küle döndüğü ve binlerce kişinin tahliye edildiği bilgisini paylaştı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ABD medyasındaki haberlerde, yangında, 2 kişinin hayatını kaybettiği, bu sayının artmasının beklendiği belirtildi. Eyaletin kuzey bölgesinde devam eden yangın nedeniyle görüş mesafesi sıfıra düşerken, bölgedeki yollar ve otoyollar trafiğe kapatıldı.

'DELAWARE'IN YÜZÖLÇÜMÜNE EŞDEĞER'

İtfaiye yetkilileri, Panhandle'da yayılan yangını kontrol altına almakta zorlandıklarını aktardı. Eyaletin ormancılık teşkilatı, yangından etkilenen alanın "Delaware eyaletinin yüzölçümüne eşdeğer" olduğunu ve henüz yüzde 5'lik bölümde kontrol sağlayabildikleri bilgisini paylaştı.

ALEVLER YAYILABİLİR

Ayrıca Ulusal Hava Durumu Servisi, hafta sonu sıcak hava ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangının yayılma ihtimaline karşın uyarıda bulundu.

Teksas Valisi Greg Abbott, dün yaptığı yazılı açıklamada, yangınla mücadeleye yardım için yaklaşık 100 ek acil durum çalışanı, 33 itfaiye aracı ve 6 hava tankerini bölgeye gönderdiğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
sadi 2 Mart 2024 01:35

inşaallah tamamen yok olur abd teksas filistinde onca masum öldü sizde ataeşte yanarsın abd

Sonraki Haber Yükleniyor...