WSJ: ABD, yeni Tahıl Koridoru için Türkiye ile çalışıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WSJ: ABD, yeni Tahıl Koridoru için Türkiye ile çalışıyor

DÜNYA Haberleri

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi, ABD'nin yeni bir tahıl rotası için Türkiye ile çalıştığını yazdı. Gazete, yeni rotanın askeri güçle korunması için seçeneklerin değerlendirildiğini de aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz Şubat ayında Ukrayna’ya yönelik ‘’kısa süreli askeri operasyon’’ başlattıklarını duyurmuştu. Söz konusu açıklamanın üzerinden 18 ay geçti ve binlerce kişinin öldüğü kısa süreli operasyon hala devam ediyor.

Savaşın uzaması, Karadeniz’e sınırları olan iki ülkenin de limanlarından ticari faaliyetleri riskli hale getirdi. Özellikle Ukrayna’nın dünya için ‘’tahıl ambarı’’ olduğu göz önünde bulundurulunca, bu durum tahıl arzını da büyük ölçüde etkiledi.

Tahıl arzının sürdürülmesi için Türkiye ve BM öncülünde Karadeniz Tahıl Koridoru anlaşması imzalandı. Ancak Rusya, daha önce 3 defa uzatılan anlaşmadan çekildiğini açıkladı.

MÜTTEFİKLERLE GÖRÜŞÜYOR

ABD’nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal, tahıl arzının güvenli bir şekilde yapılması için ABD’nin Türkiye ile görüştüğünü yazdı.

WSJ'nin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD alternatif bir tahıl ihracat rotası oluşturmak için Türkiye, Ukrayna ve bölgedeki diğer müttefiklerle görüşmelerde bulunuyor.

ROMANYA ROTASI

Rusya’nın attığı tek taraflı adımla sona erdirilen Tahıl Koridoru için yeni rota olarak Tuna Nehri dikkat çekiyor. WSJ’ye göre Ukrayna tahılı Romanya limanlarına taşınacak daha sonra da dünya pazarlarına sevkiyatı yapılacak

Yeni sevkiyat rotası ve yönteminin yavaş ve maliyetli olduğuna dikkat çeken WSJ, bu rotanın askeri gemilerle korunmasının da önemine vurgu yapıldı. Gazeteye konuşan ABD’li askeri yetkililer, tahıl taşıyacak gemilerin korunması için askeri seçenekleri değerlendirdiklerini ifade etti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...