Trabzonspor
, deneyimli file bekçisi Uğurcan Çakır'ı KDV dahil33 milyon euro bonservis ve 3 milyon euro bonus
karşılığında Galatasaray'a gönderdi. Bordo-mavililer, yaz transfer döneminin kapanmasına kısa süre kala"bir numara"
boşluğunu doldurdu.#r-1144423#
PERŞEMBE GÜNÜ GELİYOR
Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Karadeniz kulübü, Manchester United forması giyen Andre Onana transferini kiralık olarak tamamladı
FENERBAHÇE MAÇINDA OYNAYABİLİR
Onana, teknik direktör Fatih Tekke'nin görev vermesi halinde, 14 Eylül Pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçında sahada olacak.
#r-1143384#
KİRALAMA ÜCRETİ YOK
Bordo-mavililer, 2023 yazında Inter'den 50 milyon euro bonservis Onana'nın kiralık kontratında satın alma opsiyonu da bulunmuyor.
ONANA'NIN KARİYERİ
Barcelona Ajax Inter Manchester United Kamerunlu Milli Takımı
#r-1143937#
İzmir'in kurtuluş etkinliklerinde SOLOTÜRK bu yıl da gökyüzünde olacak. Çevre ve prova uçuşlarının ardından 9 Eylül akşamı İzmir semalarında gösteri yapacak SOLOTÜRK gösterisi saati ve gösterinin olacağı yer merak ediliyor.
İZMİR SOLOTÜRK GÖSTERİSİ SAAT KAÇTA?
SOLOTÜRK, 5 Eylül 2025 Cuma günü saat 18:00’de Gündoğdu Meydanı üzerinde bir çevre tanıma uçuşu gerçekleştirdi. Ardından 7 Eylül Pazar günü saat 18.40'ta prova uçuşu gerçekleştirdi.
Beklenen asıl gösteri ise 9 Eylül 2025 Salı günü saat 18.40'ta başlayacak. Hafızalara kazınacak hava gösterisi İzmir halkına ücretsiz ve açık olacak.
İZMİR SOLOTÜRK GÖSTERİSİ NEREDE?
Tüm uçuşlar ve gösteri programı İzmir Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşecek.
5 Eylül’daki çevre tanıma, 7 Eylül günkü prova ve 9 Eylül’deki gösteri uçuşu hepsi bu önemli nokta üzerinden yürütülecek. Ege'nin bu tarihi meydanı, SOLOTÜRK’ün dinamik F-16 manevraları ile özel bir atmosfere bürünecek.
#r-1143953#
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca
FETÖ/PDY
silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bazı şüphelilerin örgüt üyesi oldukları yönünde haklarında itirafçı ifadesi olduğu, 'garson'
mahlaslı gizli tanıktan elde edilen SD kart içerisinde veri kaydı olduğu, Bank Asya hesapları bulunduğu ve örgütün gizli haberleşme yöntemi olarak ardışık aranma tespitleri olduğu belirlendi.Soruşturma çerçevesinde, örgütle Polis Akademisi Başkanlığı Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) ve Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) öğrenci olarak öğrenim gördükleri zamanda, emniyet mahrem yapılanmasında bulunan şahısların kullanmış oldukları operasyonel hatlar
2012-2014
yılları arasında irtibatı olduğu yönünde tespitler bulunan polis okulu öğrencilerinden sorumlu olarak örgütün emniyet mahrem yapılanmasında faaliyet gösteren4 emniyet mahrem imamı
tespit edildi.#r-1142948#
16 ŞÜPHELİ 14 İLDE YAKALANDI
Ayrıca, 11 aktif, 3 ihraç olmak üzere 14 emniyet personeli de belirlenirken, toplamda tespit edilen 18 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli
Ankara, Antalya, Ardahan, Bartın, Bursa, Düzce, Hatay, İzmir, Kilis, Mersin, Mardin, Osmaniye ve Tekirdağ
olmak üzere 14 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.Düzenlenen operasyon sonucu 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 2 şüphelinin ise yurt dışında olduğu öğrenildi.
Önder Çelik İSTANBUL-
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, gayrimenkul sektörünün küresel ekonomik sıkıntılardan ve ulusal dezenflasyon programından etkilendiğini belirterek, iyileşme dönemine yaklaşıldığını, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde küçük de olsa satışlarda artışlar olduğunu söyledi.İTO ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneğinin iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Gayrimenkul Kongresi’nde konuşan Avdagiç, gayrimenkul sektöründe işlerin yolunda gitmesi, genelde ekonomi ve ticaretin sağlıklı işlediği anlamına geldiğini kaydetti. İstanbul’da yılın ikinci çeyreğinde yapılan kiralamaların önemli bir kısmının yeni kiralamalar olmasının kendileri için değerli olduğunu belirten Avdagiç, İstanbul’da gayrimenkul yatırımlarında cadde mağazaları, küçük ölçekli ofis projeleri, depolama ve lojistik alanlarının öne çıktığını vurguladı.
Türklerin yurt dışında gayrimenkule harcadığı rakamların daha azının Türkiye’ye geldiğine işaret eden Avdagiç, “
Kendimize sormamız lazım acaba T.C. vatandaşları neden son birkaç yıldır bu kadar daha fazla yurt dışında gayrimenkul alma eğilime girdiler. Bunu sadece ‘altın vize’ veya başka bir takım konularla ifade etmenin mümkün olmadığını düşünüyorum
” dedi.Zayıflayan dolar, gerileyen tahvil getirileri, Fed'den faiz indirim beklentisi altına olan talebi artırdı. Yeni haftaya alıcılı başlayan
altın
, dünden bugüne rekor üstüne rekor kırıyor.#r-1144427#
ALTINDAN YENİ REKOR
Geçtiğimiz cuma gününü 4 bin 755 liradan tamamlayan altının gram fiyatı yeni haftada hızlı yükselişini sürdürüyor. Dün gün içinde sürekli rekor tazeleyen gram altın, yeni günü de rekorla başladı.
GRAM VE ONS ZİRVEDE!
Altının gram fiyatı 4 bin 855 lirayla, ons fiyatı ise 3.659 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.
Gram altın saat 09.10 itibarıyla 4 bin 847 lira, ons ise 3.653 dolar seviyesinde bulunuyor.#r-1144437#
GÖZLER FED'DE
Küresel piyasalar Fed'e odaklandı. Fed'den faiz indirim beklentisi artarken, bu durumun altına yaraması bekleniyor. Piyasa Analisti Tim Waterer, "
Fed piyasa beklentilerini karşılayarak birden fazla faiz indirimi yaparsa, buradan sonra altının daha da yükselmesini muhtemelen göreceğiz
" dedi.ABD VERİLERİ BEKLENİYOR
Yatırımcılar şimdi, Fed’in politika yoluna dair daha fazla ipucu almak için Çarşamba günü açıklanacak ABD üretici fiyat verilerini ve Perşembe günü yayımlanacak tüketici fiyat endeksini bekliyor.
Waterer, "Kısa vadede potansiyel bir katalizör, ABD enflasyon verilerinin bu hafta beklentilerin altında gelmesi olabilir. Bu durum, Fed’in Eylül toplantısında daha güvercin bir duruş sergilemesine yol açabilir ve altının 3 bin 700 dolar hedefine ulaşma isteğini hızlandırabilir" diye ekledi.
ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?
Altın fiyatları bu yıl şu ana kadar yüzde 38 yükseldi. 2024’teki yüzde 27’lik artışın ardından gelen bu performans, zayıf dolar, merkez bankalarının güçlü alımları, gevşek para politikaları ve artan küresel belirsizliklerden destek buldu.
Yasemin Özilhan
ile iş insanı İzzet Özilhan, 14 yıllık evliliklerini 4 Eylül’de mahkeme kararıyla sonlandırdı. Anlaşmalı olarak boşanan çiftten Yasemin Özilhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, boşandıklarını doğruladı.#r-1143308#
14 YILLIK EVLİLİK BİTTİ
İzzet Özilhan ile ilgili boşanma iddiaları karşısında uzun süredir sessizliğini koruyan Yasemin Özilhan, kişisel Instagram hesabından ayrıldıklarını açıkladı. Ela ve Emine adında iki kız çocuk sahibi ünlü oyuncu, 14 yıllık evliliklerini karşılıklı saygı ve anlayış içinde, anlaşmalı olarak sonlandırdıklarını ifade etti.
“ALDATMA VE İHANET YOK”
Boşanma sürecinin tamamen medeni bir şekilde gerçekleştiğini belirten Özilhan, kamuoyunda yer alan “aldatma” ve “ihanet” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını da net bir şekilde dile getirdi. Ayrıca
çocuklarının psikolojik ve duygusal gelişimi için ebeveynlik görevlerini ortak bir uyumla sürdüreceklerini
vurguladı.Ünlü oyuncu paylaşımında “14 yıldır evli olduğum Sayın İzzet Özilhan ile karşılıklı saygı ve anlayış temelinde boşanma kararı almış ve 3 Eylül 2025 tarihi itibarıyla da boşanmış bulunmaktayız. Bu süreç anlaşmalı şekilde ve tamamen medeni bir zeminde gerçekleşmiştir. Son günlerde basında yer alan “ihanet” ve “aldatma” içerikli iddiaların gerçeği yansıtmadığını özellikle belirtmek isterim. Özel hayatımıza ilişkin doğruluk payı bulunmayan haberlerin gündeme gelmesini üzüntüyle takip etmekteyim. İzzet ile yollarımızı ayırmış olsak da, çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için ebeveynlik sorumluluklarımızı her zaman ortak bir anlayış ve uyum içinde sürdüreceğiz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım” ifadelerini kullandı.
SOYADINI “ERGENE” YAPTI
Boşanmanın ardından geçen birkaç günün sonunda Yasemin Özilhan, Instagram hesabındaki adını değiştirerek yeniden kızlık soyadı olan “Ergene”yi kullanmaya başladı.
#r-1144031#
İsrail ordusu, gece saatlerinde Gazze kentinde yüzlerce Filistinlinin barındığı büyük kampların yakınındaki çok katlı "Barış" isimli binayı yerle bir etti. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun tahliye uyarısı yapmasından kısa süre sonra savaş uçakları Gazze kentinin merkezindeki Ömer Muhtar Caddesi'nde yer alan binayı 3 füzeyle hedef aldı.
NETANYAHU'DAN KARA SALDIRISI TEHDİDİ
Başbakan Netanyahu, son 2 günde Gazze'de 50 binayı yıktıklarını açıklarken kara saldırılarına başlayacakları tehdidinde bulunmuş, Gazze kentinde yaşayanlara güneye göç etmelerini söylemişti.
İSRAİL, GAZZE'DEKİ SİVİLLER İÇİN TAHLİYE EMRİ YAYINLADI
Sabah saatlerinde yerel basın kaynaklarından alınan bilgilere göre,
İsrail Ordusu, Gazze kentindeki tüm siviller için tahliye emri yayımladı.
Netanyahu, İsrail'in Hamas'ı yenmekten başka seçeneği olmadığını söyledi. Hamas ise bağımsız bir Filistin devleti kurulmadıkça silahsızlanmayacağını belirtti.Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda hazırlanan kısmi ateşkes ve esir takası teklifini Hamas 18 Ağustos’ta kabul etmişti. Ancak İsrail, söz konusu teklife cevap vermemekte ısrar etmişti.
Hamas daha önce de, Gazze’deki tüm İsrailli esirlerin serbest bırakılması karşılığında Filistinli esirlerin salıverilmesi, İsrail ordusunun tamamen çekilmesi ve insani yardımların bölgeye kesintisiz ulaşması şartıyla kapsamlı bir ateşkese hazır olduğunu açıklamıştı. Ayrıca, Gazze’nin yönetimini Filistinli teknokratlardan oluşacak bir heyete devretmeye açık olduklarını duyurmuştu.
İsrail ise şartlarını, tüm esirlerin serbest bırakılması, Hamas’ın silah bırakması, Gazze’nin silahsızlandırılması, güvenlik kontrolünün İsrail’de kalması ve İsrail’i tehdit etmeyecek alternatif bir yönetimin kurulması olarak sıralamıştı.
#r-1144397#
Teşkilat ne zaman başlıyor
ve yeni sezonu ne zamansorusu sezon finalinden bu yana gündemde! Milli İstihbarat Teşkilatı’nda görev yapan özel bir ekibin hem operasyonlarını hem de kişisel hayatlarını konu alan Teşkilat dizisi 6. sezonuyla Pazar akşamları ekranlarda olacak. Set hazırlıkları ve senaryo çalışmaları tamamlanan dizinin, izleyiciyi aksiyon dolu sahneler ve sürpriz gelişmelerle buluşturması bekleniyor.TEŞKİLAT NE ZAMAN BAŞLIYOR?
TRT 1’in beğenilen dizisi Teşkilat, uzun bir aranın ardından ekranlara geri dönmeye hazırlanıyor.
Dizinin altıncı sezonunun 28 Eylül 2025 Pazar günü yayınlanması bekleniyor.
Yayın günü olarak Pazar planlanırken, kanal yönetimi tarafından yapılacak resmi açıklama bekleniyor.TEŞKİLAT YENİ SEZON NE ZAMAN?
Yeni sezon çekimlerinin Eylül ayının ilk haftalarında başlaması öngörülüyor
. Dizinin önceki sezonları gibi bu sezon da aksiyon teması ön planda olacak. Set çalışmalarında sahne tasarımları ve operasyon sahneleri ile ilgi gören Teşkilat dizisi için geri sayım başladı.TEŞKİLAT DİZİSİ KONUSU NEDİR?
Teşkilat Milli İstihbarat Teşkilatı’nda görev yapan özel bir ekibi konu alıyor.
Dizide, ülkesi için kendi hayatlarından vazgeçen ve “yer altına inen” bir grup vatanseverin hikayesi anlatılıyor.TEŞKİLAT OYUNCULARI KİMLER?
Tolga Sarıtaş - Altay Yalçındağ
Rabia Soytürk - Hilal Turhantürk
Yunus Emre Yıldırımer - Korkut Sönmezay
Serdar Yeğin - Uzay Çelenkli
Murat Han - Hamdi Karaçay
Tuvana Türkay - Kate
Adnan Biricik - Akif Batı
Erkan Petekkaya - Ejder Tangöz
Ali İl - Ferman
Melisa Akman - Nazlı Hisarca
Özgür Koç - Levent
Özlem Maden - Güniz Karaçay
Jessica May - Mathilda
Bilgi Nur Aydoğmuş - Linda
Atilla Saral - Nazım Tuna
Gizem Sevim - Sultan
Yeliz Şar
Eski Başroller ve Diğer Karakterler
Deniz Baysal Yurtcu - Zehra Balaban
Çağlar Ertuğrul - Serdar Kılıçarslan
Murat Yıldırım - Ömer Atmaca
Aybüke Pusat - Neslihan Erdemsoy / Tuna
Mesut Akusta - Mete Yücesoy
Ezgi Eyüboğlu - Ceren Özdoğa (Ayşe Gür)
Tuncer Salman - Hakkı Dayı
Ezgi Şenler - Pınar Gümüş
Nihat Altınkaya - Hulki Gürbüzoğlu
Yavuz Bingöl - Adem Seyhan
Mehmet Usta - Zayed Fadi
Ahmet Uğur Say - Gürcan Yücesoy
Atılay Uluışık - Sermet
Gürkan Uygun - Yıldırım Koral / Efkar (Hasan Atmaca)
Turgut Tunçalp - Halit Gür
Hakan Boyav - Tövbekar (Sadık Özmertli)
Levent Can - David Hartley
Yunus Narin - Francis Hoffmanner
Zeynep Tuğçe Bayat - Siyah İnci (Suzen)
Ceyhun Mengiroğlu - Cihangir Erdemsoy
Emir Benderlioğlu - Anton
Ebru Şam - Scarlet / İsis
İlker Kızmaz - Gökhan Kargı / Horus
Burak Demir - Kaptan
Ali Burak Ceylan - Nedim
İlker Aksum - Kambur
Selin Genç - Sena Dağlıkar
Tuğçe Açıkgöz - Gizem Kırcalı
Cengiz Bozkurt - Çetin Erdemsoy
Sarp Levendoğlu - İbrahim Karahoca (Pehlivan)
Eren Hacısalihoğlu - Sedat Karaçay
Ushan Çakır - Makinist
Gizem Güneş - Selen Yalçındağ
Merve Çağıran - Sofia
Murat Aygen - Tufan Yalçındağ
#r-1143608,1143595,1143219#
Berat Temiz ANKARA
- Özel’in “isyan” çağrısını değerlendiren hukukçu Cüneyt Toraman, Türk Ceza Kanunu’nun 265. maddesinde ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçunun yer aldığını söyledi.Özgür Özel
’in sokak çağrısı üzerine Selahattin Demirtaş hatırlatmasında bulunan Toraman,“Sokağa çağrı yapılması neticesinde suç işlenirse, çağrıyı yapan da işlenen suçlara iştirak etmiş sayılır. Buna örnek olarak, Selahattin Demirtaş’ın yaptığı sokak çağrısı sonucunda 6-7 Ekim 2014 tarihlerinde yaşanan olaylarda 2 polisin şehit olması ve 35 kişinin ölümünden dolayı 6 ayrı suçtan 42 yıl hapis cezasına çarptırılmasını verebiliriz”
diye konuştu.#r-1144451#
Hukukçu Hadi Dündar da, mahkeme kararlarının Türk milleti adına verildiğini ve uygulanmak zorunda olduğunu ifade etti. Dündar, “Gürsel Tekin, mahkeme tarafından görevlendirilmiş bir kişi olarak gerekirse polis zoruyla binaya girer ve orayı yönetmeye başlar. Buna karşı direnen herkes, işlediği suçla karşı karşıya kalır ve Türk Ceza Kanunu’nda karşılığı neyse, o yaptırımla karşılaşır. Bu şahıs milletvekili olsa da, dokunulmazlık zırhı onu korumaz; milletvekilliği sona erdiğinde aynı suçtan yargılanır”
#r-1144452#
DIŞ HABERLER—
Gazze’ye insani yardım ulaştırmak ve ablukayı kırmak üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'nun ana gemisi, Tunus’un Kartaca Limanı’nda Türkiye saatiyle 01.29'da bir drone saldırısına uğradı.Saldırı sonucu gemide yangın çıktı.
"TAM DİZEL YAKIT TANKININ YANINA DÜŞTÜ"
Turkiyegazetesi.com.tr'ye konuşan görgü tanıklarına göre saldırı özel donanımlı bir quadcopter tipi drone ile gerçekleştirildi.
Görgü tanığı yaşananları şu sözlerle anlattı:
"Gemideydim. Tekne Portekiz bayrağı altındaydı. Drone, doğrudan geminin bulunduğu noktaya gelerek bir süre havada asılı kaldı. Ardından içinden havai fişek benzeri bir malzeme ateşleyerek bırakıldı. Malzeme yanarak düştü ve yangına yol açtı. Kısa sürede kontrol altına aldık. Düşen cisim tam dizel tankının yanına inmiş ama tank boşmuş, bu yüzden daha büyük bir felaket yaşanmadı. Ana güverte ve güverte altı depolama alanında sadece yangın kaynaklı hasar oluştu.
"
Öte yandan Turkiyegazetesi.com.tr’nin elde ettiği verilere göre, saldırıdan günler önce iki İsrail Nahshon casus uçağı (569 ve 679 kuyruk numaralı) ile iki KC-130H tipi askeri uçak, İtalya’nın Sicilya Adası’ndaki NATO üssü NAS Sigonella’ya iniş yaptı.
Özellikle görüntülere yansıyan 679 kuyruk numaralı uçağın, Gulfstream G550 (GLF5) tipi mürettebatlı bir askeri jet olduğu tespit edildi. Söz konusu uçaklar, genellikle istihbarat, gözetleme ve keşif (ISR) amaçlı görevlerde kullanılıyor.
Tunus’a çok yakın geçmiş olabilir Tunus hava sahasına resmen girdiğini kesin olarak söylemek için net bir ADS-B izi yok
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Saldırıya dair çok sayıda detayın henüz netleşmediğini açıklayan mürettebat yerel polis ekiplerinin olay yerine kendilerinden önce ulaşıp malzemeleri topladığını aktardı.
"Cihazdan geriye kalan parçaları bulmaya çalışıyoruz. Bizden önce polis gelip toplamış."
Türk aktivist Yasemin Acar iklim aktivisti Greta Thunberg Brezilyalı Thiago Ávila
"BU SADECE BİZE DEĞİL, GAZZE'YE KARŞI BİR SALDIRIDIR"
Saldırı sonrası açıklama yapan aktivist Yasemin Acar ise şu ifadeleri kullandı:
"Ana gemi (Family) resmen saldırıya uğradı. Üzerine bir drone geldi, bomba bıraktı ve patladı. Gemi yandı ama yangın söndürüldü. Herkes iyi."
https://x.com/Comrade_Dawar/status/1965195795025854853
Acar, saldırının mesajının çok net olduğunu belirtti:
"Bu sadece bize değil, Gazze’ye karşı bir saldırıdır. Çünkü orada olmamızı istemiyorlar."
#r-1123536#
"HAREKETE GEÇMELİYİZ, SESSİZ KALMAYALIM"
Acar, destekçilere açık bir çağrıda bulunarak şu sözlerle uluslararası kamuoyunu göreve davet etti:
"Harekete geçmeliyiz. Sessiz kalmayalım. Bu açık bir gözdağıdır ama bizi durduramazlar."
BM RAPORTÖRÜ İSRAİL'E ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Birleşmiş Milletler’in Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, drone saldırısına uğrayan “Family” adlı geminin güvenlik kamerası görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.
https://x.com/FranceskAlbs/status/1965202434298708363
Albanese, Sumud Filosu’nun Tunus açıklarında demirli gemisinden gelen görüntülerle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
“İşte Sumud Filosu’na ait Family gemisinin Tunus limanı açıklarında kaydedilen güvenlik kamerası görüntüsü:
Mürettebatın drone olduğunu belirlediği bir ses duyuluyor.
Alarm veriliyor ve yardım çağrısı yapılıyor.
Patlama gerçekleşiyor.
Kararı siz verin.”
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Bulgaristan plakalı aracıyla Türkiye'ye giriş yapan şahıs, aracı motor arızası verince geri götürmek istedi. Ancak Bulgaristan gümrük yetkilileri, hareket kabiliyeti olmayan aracı geri kabul etmedi. Bunun üzerine şahıs, aracını Alikahya mevkiinde bulunan boş alana götürdü. Sürücü, aracını üzerine benzin dökerek ateşe verdi.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.
Aracını yakan şahıs, ifadesinde yaşadığı duruma sinirlendiğini ve bu yüzden yakma kararı aldığını iddia etti.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.Yurt dışına çıkış harcı
nın zamlanmasına yönelik Cumhurbaşkanı kararı 9 Eylül 2025 tarihli Gazete'de yayımlandı. Bununla birlikte yurt dışına çıkış harcının kaç liraya yükseldiği araştırılmaya başlandı.Peki 2025 yılında yurt dışına çıkış harcı ne kadar, kaç TL oldu? İşte Resmi Gazete'de yayımlanan yurt dışına çıkış harcına zam kararı.
2025 YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCI NE KADAR OLDU?
9 Eylül 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre
yurt dışına çıkış harcı 710 liradan 1.000 TL’ye
yükseltildi.Yurt dışına çıkış harcının zamlanmasına dair karar metni ise
şu şekilde:
9 EYLÜL 2025 TARİHLİ RESMİ GAZETE KARARLARI
YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ
MİLLETLERARASI ANDLAŞMA
CUMHURBAŞKANI KARARLARI
YÖNETMELİKLER
TEBLİĞ
YARGI BÖLÜMÜ
YARGITAY KARARI
DÜZELTME
İLÂN BÖLÜMÜ
Eylül ayının gelişiyle beraber televizyon ekranlarında yeni sezon heyecanı tüm hızıyla devam ediyor.
"
Bu akşam televizyonda hangi diziler var?"
sorusu gündeme geldi. İşte, 8 Eylül Pazartesi Star TV, Kanal D, TV8, ATV, TRT 1, Now TV, Show TV yayın akışı...BU AKŞAM TELEVİZYONDA HANGİ DİZİLER VAR?
8 Eylül 2025 yani bu akşam saat 20:00'da ATV'de Aile Saadeti, Star'da Çarpıntı, Kanal D'de Uzak Şehir tekrar bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkacak.
STAR TV YAYIN AKIŞI
07:00 İstanbullu Gelin
09:30 Songül ve Uğur ile Sana Değer
13:30 Nur Viral ile Sen İstersen
17:15 Söz
19:00 Star Haber
20:00 Çarpıntı
03:00 Dürüye'nin Güğümleri
05:00 Söz
KANAL D YAYIN AKIŞI
07:00 Öyle Bir Geçer Zaman Ki
09:00 Neler Oluyor Hayatta?
11:00 Yaprak Dökümü
14:00 Gelinim Mutfakta
16:30 Aşk-ı Memnu
18:30 Kanal D Ana Haber
20:00 Uzak Şehir (Tekrar)
23:30 Eşref Rüya
02:00 Poyraz Karayel
04:00 Kuzey Güney
ATV YAYIN AKIŞI
08:00 Kahvaltı Haberleri
10:00 Müge Anlı ile Tatlı Sert
13:00 atv Gün Ortası
14:00 Gözleri Karadeniz
16:00 Esra Erol'da
19:00 atv Ana Haber
20:00 Aile Saadeti
00:20 Gözleri Karadeniz
03:00 Kardeşlerim
05:30 Ateş Kuşları
NOW TV YAYIN AKIŞI
07:30 İlk Bakış
08:00 İlker Karagöz ile Çalar Saat
10:45 Çağla ile Yeni Bir Gün
12:30 Yasak Elma
13:30 En Hamarat Benim
16:30 Karagül
19:00 Selçuk Tepeli ile Now Ana Haber
20:00 Recep İvedik 4
22:30 Şevkat Yerimdar
23:30 Transfer Dosyası
01:30 İlk Buluşma
02:45 Her Yerde Sen
04:45 Son Yaz
06:00 Karagül
SHOW TV YAYIN AKIŞI
06:00 Güzel Günler
08:15 Bu Sabah
10:00 Kuzey Yıldızı İlk Aşk
12:30 Gelin Evi
15:00 Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme
18:45 Show Ana Haber
20:00 Türkler Çıldırmış Olmalı 2: Mavi Vatan
22:00 Ekşi Elmalar
00:30 Türkler Çıldırmış Olmalı 2: Mavi Vatan
02:15 Ekşi Elmalar
04:00 Gelin Evi
TV8 YAYIN AKIŞI
07:15 Ebru ile 8’de Sağlık
08:30 Oynat Bakalım
09:00 Gel Konuşalım
11:15 MasterChef Türkiye
16:00 Zuhal Topal'la Yemekteyiz
20:00 MasterChef Türkiye
00:15 Zuhal Topal'la Yemekteyiz
03:30 Gel Konuşalım
#r-1144323#
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, sosyal medya hesaplarında provokatif ve dezenformasyon içerikli paylaşım yapanlar mercek altına alındı.
#r-1144255#
103 HESAP TESPİT EDİLDİ
Açıklamada, "Bazı sosyal medya hesapları üzerinden provokatif ve dezenformasyon içerikli paylaşımlar yaptığı değerlendirilen; 16'sı yurtdışı kaynaklı olmak üzere toplam
103 hesap
tespit edilmiştir." denildi.10 KİŞİ GÖZALTINDA
Metinde şu ifadeler yer aldı: "
Bu kapsamda 39 şahıs hakkında işlem başlatılmış olup 10 şahıs gözaltına alınmıştır.
Diğer şüphelilerin işlemleri devam etmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğümüzce provokatif ve dezenformasyon içerikli paylaşım yapan hesaplara yönelik tespit ve işlem çalışmalarımız kararlılıkla sürmektedir."https://x.com/emniyetgm/status/1965053597617475841?s=46
Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı
Victor Osimhen
milli maçta sakatlandı. Hem yönetim hem de taraftar Osimhen'in sakatlığı sonrası şaşkına döndü. Yıldız futbolcunun son sağlık durumu da merak konusu oldu. Nijerya - Ruanda maçında sakatlanan Victor Osimhen sezonu kapattı mı? diye merak ediliyor. Peki Victor Osimhen'in sakatlığı ne kadar sürecek? İşte detaylar...OSİMHEN NASIL SAKATLANDI?
Nijerya Milli Takımı'nda forma giyen futbolcu Victor Osimhen, Ruanda maçına ilk 11'de çıkmıştı. Osimhen, maçın 36. dakikasında ceza sahası çizgisinin sağında rakibinin yaptığı faul sonrası yere yığıldı. Sahada uzun süre acı çeken Osimhen maça devam edemedi.
#r-1144130#
OSİMHEN SEZONU KAPATTI MI?
Galatasaray taraftarı Victor Osimhen'in son sağlık durumunu araştırıyor. Yıldız futbolcunun son durumu ne? Son olarak Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, konuğu olduğu bir televizyon programında Osimhen'in sağlık durumu ile ilgili konuşmuştu. Afrika'ya giden sarı-kırmızılı milli oyuncular için zaman zaman korku duyduklarını belirten Buruk, "Oradaki saha şartları ve rakiplerin sertliği bizim için korku oluşturuyor. Bu korkumuz Osimhen ile başımıza geldi. Ona ulaştık. Ayağında bir ağrı varmış. Tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Abdullah Kavukcu ile konuştum. Oyuncuya ulaştılar. Kulüp doktorumuz Yener İnce, milli takım doktorlarına ulaştı. Mümkün olursa en kısa zamanda buraya getirtip kontrollerini yaptırmak istiyoruz. Ağrısı var. Kulüp olarak aksiyon aldık. Gerekirse Osimhen'i buraya getirmek istiyoruz. UEFA Şampiyonlar Ligi de yaklaştı. Bizim için önemli bir oyuncu." ifadelerini kullanmıştı.
OSİMHEN NE ZAMAN DÖNECEK?
Victor Osimhen'in ne zaman sahalara döneceği henüz belli değil, gelen son bilgiler arasında ağrısının sürdüğü yer aldı.
Afganistan
'da son günlerde meydana gelen depremler yüzlerce can kaybına neden olurken, yerel halkta da panik ve korkuya neden oldu.Büyüklükleri 6 ile 5,2 arasında değişen depremlerin tekrar olmasından korkan halk, evlerini ve köylerini terk ederek farklı bölgelere göç ediyor.
#r-1143761#
"RUHSAL VE ZİHİNSEL SIKINTILAR YAŞIYORUZ"
Ülkenin doğusunda bulunan ve deprem nedeniyle 255 kişinin hayatını kaybettiği Nangarhar vilayetindeki Darai Nur ilçesinden göç eden Ghulam Sayeed,
"Bu deprem 10 gündür devam ediyor. Deprem 10 gün boyunca o kadar salladı ki evler yıkıldı. İnsanlar, çocuklar, kadınlar ve hatta ben de ruhsal ve zihinsel sıkıntılar yaşıyoruz"
dedi."MAZLUM İNSANLAR PERİŞAN DURUMDA"
Bir başka bölge sakini Nader Khan ise
"Gece 12.00’de olan depremde çocuğum öldü. Burada ne barınak var ne de yiyecek kaldı. Evler yıkıldı, mazlum insanlar gördüğünüz gibi perişan durumda. Bazı insanlar şehre kaçtı ve deprem hala devam ediyor"
şeklinde konuştu.HELİKOPTER GÖNDERİLDİ
Deprem nedeniyle hasar gören caddeler halka destek ulaştırmada en büyük engel olurken, bölgeye helikopter sevk edildi.
Yerel güvenlik yetkilisi İbrahim Saifullah,
"İslam Emirliği’nin yetkilileri olaydan haberdar olur olmaz, ister Kunar olsun, ister Darai Nur veya diğer afet bölgeleri olsun, hem havadan hem karadan müdahale ettiler. Üst düzey olsun ya da alt kademeden, hepsi hizmet için hazırdır"
ifadelerini kullandı.Afganistan'ın doğusundaki Kunar vilayetinde 1 Eylül'de meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 2 bin 205 kişi hayatını kaybetmiş, 3 bin 640 kişi ise yaralanmıştı.
İstanbul’un sembol yapılarından Haydarpaşa Garı, yalnızca bir tren istasyonu olmanın ötesinde, Osmanlı’nın son dönemlerinde yaşanan mühim hadiselerin de sessiz şahididir.
1873’te Sultan Abdülaziz’in açılışını yaptığı Haydarpaşa-İzmit Hattı ile İstanbul ilk kez Anadolu’ya demiryolu ile bağlanırken, Sultan II. Abdülhamid’in hayata geçirdiği Hicaz Demiryolu Projesi de aynı dönemin en stratejik çalışmaları arasında yer alıyordu.
Birinci Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı Devleti işgal güçleriyle mücadele halindeyken, Haydarpaşa Garı’nda meydana gelen ve sabotaj olarak kayıtlara geçen büyük patlama tarihe kara bir iz bıraktı.
6 Eylül 1917 yılında yaşanan bu hadise, savaşın gidişatını derinden yaralayan olaylardan biridir.
HAYDARPAŞA GARI PATLAMASI
Haydarpaşa Garı patlaması, 108 yıl sonra bile hafızalarda yerini koruyor.
Patlama sırasında askeri sevkiyat için hazırlanan trenler, içlerindeki askerlerle birlikte havaya uçuruldu. Cephanelerin depolandığı alanlarda çıkan zincirleme infilaklar saatlerce sürdü ve garı saran şiddetli yangın tüm bölgeyi etkisi altına aldı.
Türk askerleri, gar çalışanları ve çevredeki halk bu faciada hayatını kaybetti. Bir taburun yok olduğu bu patlamada şehit sayısının bine yaklaştığı resmi kayıtlara geçti.
Olayın ardından yapılması planlanan mühimmat ve asker sevkiyatı aksadı, ordu ciddi zorluklarla karşılaştı.
Tarihin akışını değiştiren bu kanlı saldırının failleri ise hiçbir zaman bulunamadı. Neticede zaten pamuk ipliğine bağlı olan Osmanlı’nın direnişi daha da zayıfladı.
Haydarpaşa Protokol ve Kadıköy Havalisi Camileri Yaptırma Onarma Derneği şu açıklamayı paylaştı:
6 Eylül 1917 tarihinde Haydarpaşa Gar büyük bir sabotaja maruz kalarak Filistin cephesine gidecek askeri trenler ve askerlerimizle beraber infilak ettirilmiştir.
Hayatını kaybeden yüzlerce şehidimizin Ruhları için 10 Ekim 2025 Cuma günü Haydarpaşa protokol Camii'nde cuma namazına mütakip Kuranı Kerim ve mevlid-i Şerif okunacaktır.
Kadıköy Kaymakamlığımızın destekleri, İlçe Müftümüz ve İSTED Derneği katılımları ile gerçekleştirilecek mevlidi şerife Bütün vatandaşlarımız davetlidir.
TÜRKİYE GAZETESİ/Ekonomi Servisi-
Küresel piyasalarda altın fiyatlarının damga vurduğu bir hafta geride kaldı. Ons altın geçen hafta %4,04 primle 3.586 dolardan kapanış yaptı. Bu, aynı zamanda tüm zamanların kapanış rekoruna da işaret etti. Bu arada ons fiyatında geçen hafta 3.600 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesi de test edildi. Yıl başından itibaren ons altındaki yükselişin boyutu ise %37’ye yaklaştı.#r-1143813#
ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?
Genel olarak merkez bankalarının alımları, devam eden jeopolitik riskler, tarifelerle birlikte küresel ticaret endişeleri ve ABD dolarının zayıf seyri, altın fiyatlarına destek oldu. Son dönemde ise ABD’de istihdam piyasasından gelen zayıf sinyallerle birlikte FED’den daha fazla faiz indirimi beklentisinin öne çıkması, sarı metali zirveye taşıyan katalizörler arasında daha belirgin olarak öne çımaya başladı.
ÇİN, DİKKAT ÇEKİYOR
Bu yıl merkez bankaları ve ülkelerin alımlarına bakıldığında, dünyanın ikinci büyük ekonomisi konumunda bulunan ve ticaret tarifelerinin de en büyük hedefi olan Çin’in talebi dikkat çekiyor.
2023'ten bu yana en çok altın alan iki ülkeden biri olan Çin, son durumda toplam altın rezervlerini 2 bin 300 tona taşıdı. Çin Halk Bankası (PBOC), sadece bu yıl 21 ton altın satın aldı. PBOC, aynı zamanda 9 ay boyunca aralıksız olarak alım gerçekleştirmiş oldu.DÜNYADA ALTINCI SIRADA
Bu arada Çin'in altın rezervleri, 3,6 trilyon dolarlık toplam rezervlerinin sadece %7'sini oluşturuyor. Bu oran, küresel ortalama olan %22'nin de altında kalarak düşük bir seviyeye işaret ediyor. Bu sebeple bazı ekonomistler ve finansal kurumlar, Çin’in gelecek dönemde de altın rezervlerini artırmaya devam edebileceğini öngörüyor.
Çin, en çok altına sahip altıncı ülke olarak da öne çıkıyor. Birinci sırada ise 8.133 ton ile ABD bulunuyor.
İTHALAT GERİLİYOR
Öte yandan Dünya Altın Konseyi Çin Araştırma Başkanı Ray Cia tarafından paylaşılan verilere göre; Çin, yılın ilk yarısında 323 ton altın ithal etti. Bu, yıllık bazda %62'lik bir düşüş anlamına geliyor. Mücevher sektöründen talebin gerilemesi ve iç piyasada madencilik faaliyetlerinin gelişmesi, ithalatta gerileme sebebi olarak gösteriliyor.
ÇİN NEDEN ALTIN ALIYOR?
Çin’in, öncelikle ABD dolarına olan bağımlılığı azaltmak ve rezervlerinde çeşitlendirme için altın alımına yöneldiği belirtiliyor.
Bu arada Batının yaptırımlarına maruz kalan Rusya’nın, 2022’de milyarlarca dolarlık rezervinin dondurulması sebebiyle, gelişmekte olan ekonomiler arasında son yıllarda dolardan uzaklaşma eğilimi öne çıkmıştı. Altın varlığı, dondurulması ya da yaptırıma tabi tutulması mümkün olmadığı için ülkeler tarafından “korunma aracı” olarak görülüyor. Dolar endeksinin bu yıl ciddi değer kaybı yaşaması ve altının yükselişe geçmesi de, merkez bankaları için sarı metali güvenli bir liman olarak öne çıkarıyor. Öte yandan Merkez Bankaları, 2023 ve 2024 yıllarında 1000 tondan fazla alım yapmıştı. Bu yıl da toplam alımların 900 tona ulaşması bekleniyor.Toyota
’nın Avrupa’da üreteceği ilk tamamen elektrikli modelini duydu. Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Fiala, Sanayi ve Ticaret Bakanı Lukáš Vlček ve Toyota Avrupa Başkanı Yoshihiro Nakata’nın katılımıyla gerçekleştirilen törende ayrıca önemli bir yatırımda açıklandı.#r-1143354#
Söz konusu aracın bataryası da yine aynı tesis içinde gerçekleşecek. Bunun için yaklaşık 680 milyon euro tutarında yatırım gerçekleştirilecek ve tesis alanı 152 bin metrekareden 173 bin metrekareye genişletilecek.
Yılda yaklaşık 220 bin adet Aygo X ve Yaris Hybrid modeli üreten Toyota Çek Cumhuriyeti üretim tesisi, elektrikli araç üretiminin devreye alınmasıyla birlikte çok yönlü üretim kapasitesini artıracak.
BU FABRİKADA 4.5 MİLYONDAN FAZLA ARAÇ ÜRETİLDİ
Toyota’nın Çek Cumhuriyeti’ndeki üretim yolculuğu 20 yılı aşkın bir geçmişe dayanıyor. Şimdiye kadar 4.5 milyondan fazla araç üreten tesis, 2002’de Aygo üretimiyle faaliyetine başladı. 2021’de Toyota’nın tam mülkiyetine geçen tesis, bugün yaklaşık 3 bin 200 kişiye istihdam sağlıyor.
Yeni elektrikli araç yatırımı ise, 2040 yılına kadar Avrupa'daki operasyonlarını karbon nötr hale getirmeyi amaçlayan Toyota için çok yönlü mobilite stratejisinde önemli bir kilometre taşını daha temsil ediyor.
Edinilen bilgiye göre önceki ay
Kahramanmaraş
'ın Elbistan ilçesine bağlı Karaelbistan Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında H.D.'ye ait dairede yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin çalışmasıyla kontrol altına alınan yangın söndürüldü.KAHRAMANMARAŞ'TA KUNDAK ANLARI
Maddi hasar oluştuğu yangında can kaybı yaşanmadı.
Yangının elektrik aksamdan çıktığı değerlendirilirken binanın güvenlik kameraları incelemeye alındı.
#r-1143213#
Görüntülerde şapkalı ve maskeli bir kişinin yanıcı maddeyi daire kapısına dökerek ateşe verdiği ve olay yerinden kaçtığı tespit edildi. Görüntülerde şahsın elindeki yanıcı maddeyi kapı girişine döktüğü daha sonra ateşe verip uzaklaştığı görüldü.
Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında şüphelinin kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
BM
Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Yemen'deki İran destekli Husilerin Dünya Gıda Programı (WFP) ve Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ofislerine düzenlediği baskınlara ilişkin açıklama yaptı.#r-1142130#
BM PERSONELLERİ GÖZALTINA ALINDI
Grundberg, Husilerin Sanaa ve Hudeyde'de 11 BM personelini gözaltına aldığını açıklayarak, baskınların ardından mülklere el konulduğunu belirtti.
BARIŞ ÇABALARINI CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLİYOR
Grundberg, bazıları 2021 ve 2023'ten bu yana olmak üzere toplam 23 BM personelinin gözaltında olduğunu aktararak,
"Geçen yıl boyunca sürdürülen angajman ve verilen güvencelere rağmen BM personeli ve STK çalışanlarının keyfi olarak gözaltına alınması devam etti. Bu eylemler, Yemen'de yardım ulaştırma ve barışı ilerletme çabalarını ciddi şekilde engellemektedir"
dedi.KOŞSULUZ SERBEST KALMALI
Grundberg, Husilere gözaltında bulunan tüm BM personelinin yanı sıra ulusal ve uluslararası STK'lar ve diplomatik misyonlarda çalışan personelin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakması çağrısında bulundu.
İspanyol oyuncu Verónica Echegui, 42 yaşında
hayata veda etti
. Sahne adıyla tanınan Verónica Fernández de Echegaray, Madrid’de bir süredir kanser hastalığıyla mücadele ediyordu.#r-1141159#
Verónica Echegui, 2022'de yönettiği, senaryosunu yazdığı ve yapımcı olarak katkıda bulunduğu kısa film 'Tótem Loba' ile En İyi Kısa Film dalında Goya Ödülü kazanmıştı.
1983'te Madrid’de doğan Verónica Echegui, çok yönlü oyunculuğu, karmaşık ve kendine has karakterleri sahneye taşıma yeteneği ile dikkat çekmişti.
GÜNAY ÇAĞRICI —
Devletin aralıksız yürüttüğü operasyonlara rağmen, internettesahte diploma ticareti
hız kesmiyor. Özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen buyasa dışı faaliyetlerde
, ilkokuldan yüksek lisansa kadar her seviyeden diploma vaadiyle binlerce lira talep ediliyor.İletişim Başkanlığına
bağlıDezenformasyonla Mücadele Merkezi
(DMM), geçen hafta yayımladığı bültende manipülasyonun önüne geçmeye çalıştı. Bültende, ilk şüpheli girişimin Ağustos 2024’te tespit edildiği, ilk operasyonunOcak 2025
’te, ikinci dalganın iseMayıs 2025
’te yapıldığı belirtildi.İki aşamalı operasyonda
220 şüpheli hakkında
adli işlem yapıldı; 199 kişi hakkında dava açıldı, 37’si tutuklandı, 150 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Ele geçirilen dijital materyallerin detaylı incelendiği ve sürecin siber güvenlik, iç denetim ve istihbarat birimlerinin koordinasyonunda yürütüldüğü vurgulandı.#r-1137400#
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç
, geçen hafta soruşturmanın gizlilikle yürütüldüğünü ve elde edilen deliller doğrultusunda farklı tarihlerde gözaltılar yapıldığını söylerken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise“Devletteki bu tür şebekeleşmeler jiletle kazınacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı delilleri bir yıl öncesinden toplamış ve dava sürecine dönüştürmüştür”
ifadelerini kullandı.DİPLOMA PAZARI!
Devletin peş peşe operasyonlarına rağmen sahte diploma ticareti internet ortamında sürüyor. Biz de “Diplomaci.com” adlı bir site üzerinden kendini
“belge uzmanı”
olarak tanıtan bir sahtekârla iletişime geçtik.“0553 732 38 45”
telefon numarası üzerindenİlk olarak
“göstermelik diploma mı yoksa e-Devlet onaylı diploma mı”
istediğimizi soran sahtekâr, süreci ayrıntılarıyla anlattı:Talep ettiğiniz üniversitenin diploma tasarımı birebir hazırlanır. Kişisel bilgileriniz sisteme işlenir, ÖSYM veri tabanına yerleşme kaydı eklenir. YÖK Bilgi Sistemine mezuniyet bilgileri tanımlanır. Üniversitenin öğrenci sisteminden transkript ve mezuniyet belgesi alınır. Size ayrıca üniversite uzantılı e-Posta ve öğrenci paneli verilir.
SİSTEME NASIL GİRİYORLAR?
Konuştuğumuz sahtekâra göre süreç şöyle işliyor:
■ Talep edilen okulun diploma tasarımı birebir hazırlanıyor.
■ Kişinin adı, bölümü, mezuniyet tarihi ve not ortalaması sisteme işleniyor.
■ ÖSYM veri tabanına “yerleşme kaydı” ekleniyor.
■ YÖKSİS’te diploma numarası ve mezuniyet bilgisi tanımlanıyor.
■ Üniversitenin Öğrenci Bilgi Sistemine giriş sağlanıp transkript ve mezuniyet belgesi hazırlanıyor.
■ Hatta “[ad.soyad]@universite.edu.tr” uzantılı e-Posta bile veriliyor.
TARİFE NET: 10 BİN LİRADAN 100 BİN LİRAYA...
Sahtekârın verdiği tarife:
■ İlkokul diploması: 10 bin TL
■ Ortaokul diploması: 15 bin TL
■ Lise diploması: 25 bin TL
■ Ön lisans diploması: 35 bin TL
■ Lisans diploması: 50 bin TL
■ Yüksek lisans diploması: 100 bin TL
■ Ödeme yöntemi ise üç aşamalı: Kapora, diploma videosu sonrası %40’lık ödeme ve belge e-Devlet ekranına yüklendikten sonra kalan tutar.
PARAYI ALIP KAYBOLDULAR
‘Şikayet Var’
isimli sitede, sahte diploma hazırladığını söyleyen sahtekârlar hakkında çok sayıda‘şikâyet’
bulmak mümkün:“Aileme şaka olsun diye göstermelik diploma almak istedim. İnternetten ulaştığım diplomaci.com üzerinden U** isimli kişiyle görüştüm. Kendilerini YÖK ve MEB’le bağlantılı gibi tanıttılar. İki aşamalı ödeme istediler; ilkini yapınca diploma basım videosu gönderdiler. Kalan ücreti yollayıp dekontu paylaştığımda beni engellediler.”
https://x.com/turkiyegazetesi/status/1955124586044903913