Ev sahibi Lille topladığı 14 puanla 7. sırada yer alıyor. Ligde oynadığı 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan kırmızı-mavili ekip, son haftada aldığı galibiyetle moral buldu.
Konuk ekip Metz geride kalan 8 haftada galibiyet yüzü göremeyen Metz, sadece 2 beraberlik alabildi ve 2 puanla ligin 18. sırasında son basamakta bulunuyor. Peki,
Lille-Metz maçı hangi kanalda, saat kaçta, Berke Özer oynayacak mı?
LİLLE-METZ MAÇI HANGİ KANALDA, NEREDE İZLENİR?
Zirve yarışında hedefi liderlik olan Lille, taraftarı önünde sahaya çıkarken Metz son sıradan kurtulmak için mücadele edecek.
Lille-Metz maçı
bugün beIN Sports Connect ekranlarından canlı ve şifreli olarak yayınlanacak.
LİLLE-METZ MAÇI SAAT KAÇTA, NE ZAMAN?
Fransa Ligue 1’in 10. haftasında oynanacak olan Lille - Metz karşılaşması 26 Ekim Pazar günü saat 17.00’de başlayacak.
LİLLE-METZ MAÇINDA BERKE ÖZER OYNAYACAK MI, İLK 11'DE Mİ?
Milli kaleci Berke Özer Metz karşısında bu akşam sahaya ilk 11'de çıkması beklenen oyuncular arasında.
Heyecanla beklenen karşılaşma için ise geri dayım başladı.LİLLE-METZ MAÇ KADROSU MUHTEMEL 11
Lille:
Berke Özer
, Meunier, Mbemba, Ngoy, Perraud, Benjamin André, Bouaddi, Correia, Haraldsson, M. Fernandez, GiroudMetz:
Diallo, Kouao, Gbamin, Yegbe, Colin, Deminguet, Stambouli, Tsitaishvili, Hein, Sabaly, Fischer#r-1155566,1155555,1155545#

Kağıthane’de sokak ortasında eski sevgilisi olduğu iddia edilen şahıs tarafından kurşun yağmuruna tutulan kadın hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan şahsın yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Olay, Çağlayan Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Caddesi üzerinde meydana gelen olayda; bir şahıs, eski sevgilisi olduğu iddia edilen Nilay Kotan (42) isimli kadına sokak ortasında 15 el ateş edip kaçtı.
İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kotan, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ambulansla hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Nilay Kotan hayatını kaybetti. Polis ekipleri olay yerinde güvenlik çemberi oluşturarak inceleme başlattı. Kaçan saldırganın yakalanması için çalışmalar sürüyor.
#r-1155387,1153390#

Bugün Bodrum'un Çırkan Mahallesi'nde devam eden şebeke yenileme ve bakım çalışmaları kapsamında sabah saatlerinde başlayan elektrik kesintisini öğle saatlerinde sona ererek bölgeye yeniden enerji verilmesi bekleniyor.
BODRUM'DA ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK?
26 Ekim Pazar günü Bodrum'un Çırkan Mahallesi'nde, şebeke yenileme ve bakım çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen elektrik kesintisi sabah 07:00 itibarıyla başladı.
Hamza Sadi Özbek Caddesi, Koreli Sokak, Pir Sultan Abdal Sokak ve çevresindeki birçok site ile konutun etkilendiği kesintinin, ekiplerin planlı çalışmalarını tamamlamasıyla beraber
saat 13:00 civarında son ermes
i ve bölgeye yeniden elektrik verilmesi bekleniyor. Yetkililer, hava koşulları ya da teknik aksaklıkların yaşanmaması adına kesintinin planlanan sürede tamamlanacağını duyurdu.26 EKİM BODRUM ELEKTRİK KESİNTİSİ
BODRUM / MUĞLA

Gazze’de soykırıma imza atan İsrail, bu kez Türkiye’deki sembolik bir eylemden rahatsız oldu. İsrail kamu yayıncısı KAN News ve ülkenin önde gelen medya kuruluşları, Trabzon’da düzenlenen bir gösteri sırasında Başbakan Binyamin Netanyahu’nun maketinin vinçle asılmasını manşetlerine taşıdı.
#r-1155438#
Haberlere göre maketin yanında “Netanyahu’ya idam” yazılı bir pankart yer aldı.
"TÜRKİYE'DE ŞOK EDİCİ BİR GÖSTERİ" MANŞETİ
İsrail basınında yer alan haberlere göre olay, Trabzon’da gerçekleştirilen Gazze’ye destek eylemleri sırasında yaşandı. KAN News haberi “Türkiye’de şok edici bir gösteri” başlığıyla duyururken, Netanyahu’nun kuklasının vinçle asılmasının “düşman devletten gelen bir provokasyon” olarak nitelendirildiğini yazdı.
Haberde ayrıca, Artvin Çoruh Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Kemal Sağlam'ın eylemin arkasındaki isim olduğu ve Sağlam’ın basın toplantısında “İsrail hükümetinin politikası uluslararası hukuku ve insan haklarını ihlal ediyor” dediği aktarıldı.
"GAZZE'DEKİ KADIN VE ÇOCUKLARIN HAKKI İHLAL EDİLİYOR"
Dr. Sağlam’ın açıklamalarına da geniş yer verildi. İsrail medyası, "Gazze’deki kadınların, çocukların ve masum sivillerin hayat hakkı sistematik olarak ihlal ediliyor. Uluslararası toplum bu suç karşısında sessiz kalmamalı. Bu eylem sembolik bir çağrıdır” ifadelerini paylaştı.
Sağlam, konuşmasında uluslararası mahkemelerde gerçek yargılamalar yapılması gerektiğine dikkat çekmişti.

Evinde geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırılan şarkıcı
Fatih Ürek
, sağlık ekiplerinin müdahalesi ile hayata döndürüldü. Yaklaşık 20 dakika boyunca kalbi duran Ürek entübe edildi ve yoğun bakımdaki tedavisi o günden bu yana devam ediyor.İDDİALAR KORKUTTU
11 gündür yoğun bakımda olan ünlü isim ile ilgili dün akşam saatlerinde korkutan bir iddia gündeme geldi.
"Fatih Ürek hayatını kaybetti"
haberi sosyal medyada kısa sürede yayılırken, Ürek'in yakınlarının hastaneye çağrıldığı da öne sürüldü.#r-1154962#
HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ
Tüm bu yaşananların ardından şarkıcının tedavi gördüğü hastaneden açıklama geldi.
Ürek'in sağlık durumuna ilişkin hastaneden yapılan açıklamada,
"Değerli sanatçımız Fatih Ürek’in yoğun bakımdaki tedavisi sürmekte olup, durumu kritik seyretmektedir. Hastamız, hekimlerimizin yakın takibinde tedavi edilmektedir"
denildi.Bu açıklama ile iddialar yalanlanmış oldu.

12-15 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek 73. Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı (AYSAF) Türkiye'nin en önemli ayakkabı fuarı olarak dikkat çekiyor.
Fuar öncesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün 2025 yılı ilk altı aylık dönemine ait alarm verilerini açıkladı.
YERLİ ÜRETİMİ TEŞVİK, ORTAK AKIL VE DAYANIŞMA
2026-2027 yıllarına yönelik acil eylem planı oluşturulması gerektiğini söyleyen Başkan Salıcı, ayakkabı sektörünün de kritik bir tehdit altında olduğunu belirtti.
Türkiye ayakkabı sektörü hakkında "Sektörümüz, ithalatın kontrol altına alınamaması ve fahiş maliyetler nedeniyle 'varoluşsal' bir döneme girmiştir" diyen Salıcı, "Türkiye'nin ayakkabı sektörü, uzun yıllar dış ticaret fazlası veren bir kalem iken ithalatın kontrolden çıkmasıyla ibre tamamen tersine döndü" ifadelerini kullandı.
Salıcı, bu kritik tabloya karşı çözüm için geliştirilen kısa ve orta vadeli eylem planını detaylandırdı.
Öncelikle, Ayakkabı Yan Sanayinde özellikle spor ayakkabı gibi yüksek ithalat oranına sahip segmentlerde yerli üretimi teşvik edecek yatırım ve teşvik modellerinin devreye alınmasıyla 315 milyon dolarlık açığın kapatılma yol haritasının oluşturulması gerektiğini vurguladı.
İkinci olarak, mevcut gümrük vergilerinin etkinliğinin artırılması, yanıltıcı menşe beyanları ve kayıt dışı ithalat yollarının kesin olarak kapatılması ile haksız rekabetle mücadelenin sıkılaştırılması gerektiğini ifade etti.
Üçüncü olarak, dönemin birleşme ve paylaşma dönemi olduğuna dikkat çekerek benzer sektörlerdeki sivil toplum kuruluşları ile iş birliğinin önemini vurguladı; sektörün ancak ortak akıl ve dayanışma ile bu sıkıntılı süreçten çıkabileceğinin altını çizdi.
#r-1062573#
AYSAF'A DESTEK
12-15 Kasım'da İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek
AYSAF Fuarı
hakkında konuşan Salıcı, fuarın, küresel alıcılarla yerli üreticileri buluşturarak ihracatı maksimize etme ve böylecedış ticaret açığını kapatacak potansiyeli harekete geçirme misyonunu
üstlendiğini kaydetti."Ayakkabı sektörü, ülkemizin köklü bir sanayisidir. Önümüzdeki aylar, sektörümüz için bir dönüm noktası olacaktır" diyen Salıcı,
"Biz, üretmek ve ihracat yapmak için AYSAF’ta gerekli iradeyi göstereceğiz
" sözleriyle herkesi fuara davet etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayında gündeme ve siyasi geleceğine dair açıklamalarda bulundu.
#r-1155550#
Son zamanlarda sık sık AK Parti'ye geçeceği iddiaları ortaya atılan Babacan, kendilerine bir teklifin gelmediğini söyledi.
"TAYYİP BEY'E NE KIZGINLIĞIM VAR NE KIRGINLIĞIM"
Eski yol arkadaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da dikkat çeken ifadeler kullanan DEVA lideri, "Bakın benim Tayyip Bey’le ne bir kırgınlığım ne bir kızgınlığım var. Onun memleket sevgisinden ve Allah inancından şüphem yok.
Ancak anlaşamadığımız nokta, bu ülkenin nasıl yönetileceği. Benim ayrılma sebebim de buydu.
Ailemde CHP'ye oy veren yoktur. Ama biz ülkenin geleceğini konuşmak için CHP’yle bile oturduk, çalıştık. Kategorik olarak kimseye kapımızı kapatmayız ama bugün itibarıyla Tayyip Bey’de veya AK Parti yönetiminde bir değişim iradesi görmüyorum." dedi.GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İDDİALARI YALANLAMIŞTI
Geçtiğimiz hafta da DEVA Partisi'nin kapatılıp Ali Babacan liderliğinde AK Parti'ye katılacağı iddia edilmişti. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Kısacık iddiaları yalanlayarak "Bizim kapatmak, katılmak ya da geri dönmek gibi bir gündemimiz yok" ifadelerini kullanmıştı.

Valilikten yapılan açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında SOLOTÜRK'ün Ankara'da 26-29 Ekim'de keşif, prova ve gösteri uçuşları gerçekleştireceği belirtildi.
#r-1155488#
Bugün "çevre tanıma" ve "prova" uçuşları ile 29 Ekim'de "kortej selamlama" ve "gösteri" uçuşlarının yapılacağı aktarılan açıklamada, Ankaralılar, şehir merkezi üzerindeki planlı keşif, prova ve gösteri uçuşları nedeniyle oluşabilecek yüksek sesten tedirginlik duymamaları konusunda uyarıldı.
#r-1154987#

GAMZE ERDOĞAN -
ABD Başkanı Donald Trump’ın eski başdanışmanı ve muhafazakâr yorumcu Steve Bannon, katıldığı bir yayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu eleştirdi. İsrail için kullandığı “büyük devletin korumasındaki küçük devlet” ve “vasal devlet” ifadelerinden Netanyahu’nun rahatsız olduğunu belirten Bannon, şunları söyledi:“İsrail’e giden aralarında ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun da bulunduğu ABD ekibi; Katar’la, Müslüman Kardeşler’le ve Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yeni Filistin Devleti’nin kurulmasını görüşüyor. Bu öncül bir Filistin Devleti. Bakan Rubio, İsrail’de ‘Batı Şeria’da daha fazla gelişme olmayacak ve İsrail tarafından ilhak edilmeyecek. Nokta’ dedi.
Netanyahu’nun Büyük İsrail Projesi elinde patladı.
Çünkü ABD Başkanı Donald Trump tarafından yüzüne vuruldu. Netanyahu ister karşı çıksın ister çıkmasın, ErdoğanGazze
’deki güvenlik gücünün başında olacak. Zira Başkan Trump öyle karar verdi. 100 yıl önce sona erdirilmeye çalışılan düzen iki ayda tersine döndü; Osmanlı (Türkler) bölgeye geri döndü.”#r-1155518#
Bannon’ın sözlerini değerlendiren milletlerarası hukuk uzmanı Doç. Dr. Hakan Erkiner ise Türkiye’nin insani sorumluluk ve görev üstlenme kapasitesini vurguladı:
“Türkiye, Somali’den Afganistan’a kadar insani problemlerin yaşandığı birçok bölgede görev yapmıştır ve gerektiğinde Gazze’de de benzer sorumlulukları üstlenmeye hazırdır. Bu tür görevleri galibiyet-mağlubiyet meselesi olarak görmek ya da ‘Osmanlıcılık’ üzerinden yorumlamak sığ bir yaklaşım olur. Türkiye, bölgede kalıcı barışın sağlanması için önemli sorumluluklar üstlenmiş durumdadır. Türkiye, ne övgüye ihtiyaç duyar ne de eleştirilerden etkilenir.
Bu insani bir meseledir ve Türkiye insani duruşunu sürdürecektir.
Tarihimiz üzerinden bir yorum yapılacaksa, bu ‘Osmanlı geri döndü’ şeklinde değil, Türk milleti bin yıllık tarihine yakışır biçimde insanlığa katkı sunmaya devam ediyor şeklinde olmalıdır.”
#r-1155482#

Ligde son yedi maçta rakibine karşı iki galibiyet, bir beraberlik ve dört de yenilgi gören
siyah beyazlılar
Kasımpaşa’ya misafir olduğu son 10 Süper Lig maçının sadece ikisini kazanabildi (3B 5M).#r-1155509#
Ve Kartal’ın 2014-15 sezonundan bu yana kalesinde en çok gol gördüğü takım da Kasımpaşa (22 maçın 20’sinde ağlarında gol gördü).
Paşa’nın evinde oynadığı son yedi maçta galibiyetinin olmadığını da hatırlatalım.
#r-1155505#
Kaptanlığı alınan kaleci Mert Günok, karara saygı duyduğunu söyledi.
#r-1155470#

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Esenyurt'ta düzenlenen bir programda konuştu.
Terörsüz Türkiye
süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakırkan, "Bugün dört büyük değer için bir aradayız. Barış, demokrasi, adalet ve özgürlükler için. Bu dört sütundan eğer birisi eksik olursa o yapı ayakta duramaz, yürüyemez, mutlu olmaz" diye konuştu.Tarihi bir fırsatın Türkiye'nin önünde durduğunu, bunun herkes için olduğunu dile getiren Bakırhan, "Bu savaşa, çatışmalara ve şiddete giden trilyonlarca doların Esenyurtlu emekçilerin cebine girmesi, emekçilerin hakkını alması, gençlerin umudunun tekrar yeşermesi için böyle bir süreç başladı" ifadesini kullandı.
#r-1155506#
YASAL DÜZENLEME TALEBİ
Bakırhan, bu sürecin sadece Kürtlerin süreci olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:
"
Esenyurt'ta tekstil fabrikasında çalışan siz emekçilerin, fabrikalarda ailesini geçindirmek için çalışan işçilerin de aynı zamanda bir sürecidir. Bu süreç 86 milyonun sürecidir. Barış her zaman iyidir, barış demek ekonominin kalkınması demektir.
Barış demek kayyumsuz bir Türkiye demektir. Barış demek çevrenin katledilmediği, kadının katledilmediği, herkesin kendi diliyle, kendi kimliğiyle birlikte özgürce, eşitçe yaşadıkları bir Türkiye demektir
"Süreçle ilgili şu ana kadar tek taraflı adımlar atıldığını öne süren Bakırhan, sürece ilişkin yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini kaydetti.

ABD
, Kanada’nın ABD eski Başkanı Ronald Reagan’ın sesini manipüle ederek kullandığı iddia edilen bir reklam nedeniyle Kanada mallarınayüzde 10 ek gümrük vergisi getirdi.
TİCARET SAVAŞINDA YENİ CEPHE
ABD Başkanı Trump, Ronald Reagan Başkanlık Vakfı ve Enstitüsü’nün söz konusu reklamın "
Başkanlık Radyo Konuşması’nı çarpıttığını"
ve kullanım için herhangi bir izin verilmediğini doğruladığını açıkladı. Vakıf, hukuki yollara başvurmayı değerlendirdiklerini bildirdi.Trump’a göre, söz konusu reklam Dünya Serisi maçları sırasında yayımlanmış olmasına rağmen geri çekilmesi talimatı verilmişti. Trump, bu durumu, "devam eden gümrük vergisi davasında
ABD Yüksek Mahkemesi’ni etkilemeye yönelik ciddi bir yanlış beyan" olarak nitelendirdi.
#r-1155495,1155484,1155477#

Nikbinler, AI destekli prodüksiyonla Anadolu müziğini yeniden yorumlayan bir proje olarak dikkat çekerken Eylülzede parçası duygusal sözleriyle dinleyicileri etkiliyor. Nikbinler kim, Eylülzede şarkısını kim söylüyor merak konusu.
NİKBİNLER KİM?
Nikbinler, Anatolian Psych Rock Lab ile birlikte çalışan geleneksel Anadolu türkülerini ve deyişleri, saykodelik rock unsurlarıyla harmanlayan bir müzik grubudur. Grubun solisti ise Berika Karadağ'dır.
NİKBİNLER EYLÜLZEDE ŞARKISINI KİM SÖYLÜYOR?
Eylülzede şarkısını Nikbinler söylüyor. Bu parça, Anatolian Psych Rock Lab'ın projesi olarak yayınlandı. Sözleri 2014 yılında Serkan Selay tarafından yazılan Eylülzede, Uşak makamında bestelenmiş bir eserdir. Bu eseri Anatolian Psych Rock Lab müzik kolektifi, Nikbinler grubuyla birlikte çalışarak Berika KA'nın vokalini ve mevcut besteyi yapay zeka araçlarıyla prodüksiyondan geçirerek oluşturdu.
EYLÜLZEDE YAPAY ZEKA MI?
Eylülzede, tamamen yapay zeka tarafından üretilmiş bir parça değil. Şarkının sözleri 2014 yılında Serkan Selay tarafından yazıldı ve Uşak makamında bestelendi. Vokaller Berika Karadağ tarafından seslendirildi. Ancak prodüksiyon sürecinde yapay zeka destekli ses düzenleme ve armoni işleme teknikleri kullanıldı. Bu nedenle parça, hem insan hem de yapay zeka katkısıyla oluşturulmuş hibrit bir müzik çalışması niteliği taşıyor.
EYLÜLZEDE ŞARKISINI SÖYLEYEN BERİKA KARADAĞ KİMDİR?
Eylülzede şarkısını söyleyen Berika Karadağ, 1989 yılında Sinop'ta doğdu. Sanat eğitimine Konya Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümünde başladı. Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünde tamamladı. Ardından yüksek lisans eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi Resim programında tamamladı. Berika Karadağ, son günlerde Nikbinler gurubunun solisti olarak kamuoyunda geniş yankı buldu. Grup, Anatolian Psych Rock Lab ile yaptığı ortak projesi olan “Eylülzede” parçasıyla dikkat çekti.
NİKBİNLER EYLÜLZEDE SÖZLERİ
Ay bulutta saklanır,
Eylül gözlerine doğduğu gece.
Hüzün, öyle derin iklimlerde
Bir kelime, binbir hece
Köşe başlarımda,
İlk gözyaşlarımda,
Bir Eylül yağmurusun,
Islak şehir taşlarımda
Bir sevdadır şu hayat,
Ağrısı yürek çarpıntılarında.
Gün gün eksilirsin kendinden,
Bir Eylül denizinin çırpıntılarında
Mezar taşlarında,
Urgan uçlarında,
Bir Eylülzede'sin sen,
Ay bulaşmış dağ başlarında
#r-1155397#

Alt solunum yolu enfeksiyonlarının en sık sebeplerinden birinin
grip
olduğunun altını çizen Doç. Dr. Filiz Tubaş; 6 aydan büyük bebeklerden başlayarak herkesin grip aşısını güvenle kullanabileceğini aktardı.GRİP AŞISI UYARISI: ŞİMDİ YAPTIRIN
Tubaş; "Sonbahar geldi, sonbaharla birlikte grip de yaygınlaştı. Gribe karşı alacağımız etkili önlemlerden biri, grip aşısı olmak! Ancak bu yeterince bilinmiyor ya da grip aşısına şüpheyle yaklaşılıyor.
Sık sık ‘Grip önemli mi, aşı yaptıralım mı' diye çokça soru alıyoruz.
Evet; grip aşılarını yaptırmayı öneriyoruz. Çünkü güvenli bir aşı, çok uzun zamandır kullanılıyor. Ülkemizde küçük bebeklerde ve 5 yaş altı çocuklarda alt solunum yolu enfeksiyonlarının en sık sebeplerinden bir tanesi olan griptir. Ateş, zatürre, ishal gibi çocukların hastanede yatarak tedavi görmesi gibi bazı ağır sonuçlara yol açabiliyor.Çocukları korumak için Ekim ve Kasım ayında yaptırırsak Aralık ve Ocak aylarında gribe karşı koruma sağlamış oluyoruz. Kasım ayı sonu itibariyle enfeksiyonları sık gördüğümüz için de aşılamaların Ekim ve Kasım aylarında yapılmasını öneriyoruz
" dedi.6 AY ÜSTÜ HERKES İÇİN GÜVENLİ
Grip aşısının covid aşılarından farklı tekniklerle yapıldığını da sözlerine ekleyen Doç. Dr. Filiz Tubaş; "Tek başına da uygulanabilir, diğer aşılarla da uygulanabilir. Diğer aşılarla geçimsizliği yoktur, birlikte yapılabilir. Covid aşılarından tekniği tamamen ayrıdır.
6 ay üstü bebeklere, bütün yetişkinlere ve 18 yaşına kadar bütün çocuklara güvenle uygulanabilir.
Yalnızca yumurta alerjiniz veya aşının içindeki herhangi bir maddeye karşı ciddi alerjiniz varsa aşı yaptırmayı önermiyoruz" diye konuştu.#r-1154916#

Ziraat Türkiye Kupası
Kepezspor
ile deplasmanda karşılaşacak olanÖzbelsan Sivasspor
, bu mücadelenin hazırlıklarına yaptığı antrenmanla başladı. Trendyol 1'inci Lig ekibi ile yollarının ayrılması beklenen teknik direktörOsman Zeki Korkmaz
, antrenmana katılmadı.Isınma hareketleriyle başlayan ve top kontrol çalışması yarım sahada oynanan çift kale maç
#r-1154321#

Karadeniz’de av sezonunun bereketli geçmesiyle birlikte rotasını Kastamonu’ya çeviren hamsi, tezgahları doldurdu. İnebolu ilçesinde kilogram
fiyatı 50 liraya kadar düşen yerli hamsi, vatandaşların ilgisini çekti.
BALIKÇI ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR
Yeni sezonda denizden bol miktarda çıkan hamsi, tezgahlarda yoğun talep görüyor. Fiyatların düşmesiyle birlikte vatandaşlar, evine taze balık götürmek için balıkçıların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
"BALIK YEMEDİM, DİYEN KALMASIN"
İnebolulu balıkçı Ahmet Yurtaydın, "
Bu yıl hamsi bereketli oldu, İnebolu halkı balığa doydu. Bolluk olunca fiyatı da 50 liraya kadar indirdik. Bu sezonda ‘balık yemedim’ diyen kalmasın istiyoruz
" dedi.
Sivas’ın Suşehri ilçesinde, 23 Ekim tarihinde H.E. isimli şahıs kuyumcuya giderek
altın
bozdurmak istedi. Kuyumcu kişilerden şüphelenip durumu polise ihbar etti.PİYASA DEĞERİ 1 MİLYON TL
Kuyumcunun olayı bildirmesinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu; S.E., H.E. ve H.B. yakalandı. Yapılan aramada
piyasa değeri 1 milyon 70 bin lira olan; 22 adet ata lira ve 2 adet gremse sahte altın ele geçirildi.
#r-1155303#
1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Gözaltına alınan üç şüpheliden H.B., çıkartıldığı mahkemece dolandırıcılık ve parada sahtecilik suçlarından tutuklandı. Diğer iki kişi ise serbest kaldı.

TÜRKİYE GAZETESİ/EKONOMİ SERVİSİ -
Piyasalarda hareketli bir hafta geride kalırken, iç piyasadaTCMB
’nin faiz kararı ve CHP’nin iki kurultayının iptali istemiyle açılan davanın sonunu takip edildi.Merkez Bankası, perşembe günü açıkladığı kararla politika faiz oranını 100 baz puan indirdi ve %40,50 seviyesinden %39,50’ye çekti. Karar metninde, enflasyonda düşüş eğiliminin yavaşladığına dikkat çekilerek, sıkı para politikasının devam edeceği vurgulandı.
Cuma günü ise CHP kurultay davası mahkeme tarafından kabul edilmeyerek karara bağlandı.
BORSA %7,18 YÜKSELDİ
Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi, bu hafta pozitif haber akışının da desteğiyle %7,18 gibi ciddi bir yükselişe imza attı. Analistler, siyasi belirsizliğin bitmesinin ve TCMB’nin enflasyona karşı kararlı duruşunun piyasada moralleri düzettiğini ifade ediyor.
#r-1155312#
EN ÇOK YÜKSELEN HİSSELER
Bu hafta BİST 100 kapsamındaki şirketlere bakıldığında en çok yükselen ilk 5 hisse:
1-
TURSG: 11,63 TL (%26,83)2-
TSPOR: 1,38 TL (%16,95)3-
ISCTR: 13,18 TL (%16,84)4-
KRDMD: 28,44 TL (%16,56)5-
YKBNK: 32,76 TL (%16,50)EN ÇOK DÜŞEN HİSSELER
Bu hafta BİST 100 kapsamındaki şirketlere bakıldığında en çok düşen ilk 5 hisse:
1-
GRTHO: 512,00 TL (%-22,95)2-
ECILC: 91,20 TL (%-9,70)3-
GENIL: 191,10 TL (%-7,14)4-
MAGEN: 23,38 TL (%-6,03)5-
GRSEL: 333,25 TL (%-5,33)PARA GİRİŞİ OLAN HİSSELER
ISCTR:
649,970 milyon TLTUPRS:
264,842 milyon TLTCELL:
254,185 milyon TLBIMAS:
247,093 milyon TLKCHOL:
196,436 milyon TLPARA ÇIKIŞI OLAN HİSSELER
TURSG:
-304,301 milyon TLPGSUS:
-296,611 milyon TLSASA:
-115,909 milyon TLEREGL:
-88,740 milyon TLAKBNK:
-87,910 milyon TLALTINDA İBRE TERSİNE DÖNDÜ
Altın fiyatlarında ise 9 haftalık yükseliş serisinin ardından bu hafta kâr satışlarının da etkisiyle değer kaybı yaşandı. Ons fiyatı haftalık bazda %-3,29 geriledi ve 4.114 dolardan kapanış yaptı. Ons bu hafta en düşük 4.004 dolar seviyesini de test etti.
Spot piyasada gram altın ise %3,20 düşüşle 5.544 TL’den haftayı tamamladı. Kapalıçarşı’da fiziki gram satış fiyatı ise haftanın son işlemlerinde 5.950 TL’ye yakın seviyelerden gerçekleşti.
Önemli Uyarı:
Bu içerik, gerçekleşen fiyat hareketleri ve işlemler dikkate alınarak hazırlanmıştır. Herhangi bir tavsiye niteliği taşımamaktadır.
ABD vatandaşı David Davis'in 35 ülke gezdikten sonra geldiği durak Hakkari'nin Yüksekova ilçesi oldu. Yüksekova'nın doğasını merak eden Davis, buradaki Yüksekova Ekoloji, Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü ile iletişime geçti. Kulübün Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, David Davis ile yakından ilgilendi ve Yüksekova ile Şemdinli'nin doğal güzelliklerini yerinde görmesine yardımcı oldu.
"TÜRKİYE'NİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ MUTLAKA GÖRÜLMELİ"
Bugüne kadar 35 ülke gezdiğini belirten David Davis, Türkiye'nin doğal güzelliklerinin benzersiz ve mutlaka görülmesi gerektiğini ifade etti. Otostopla Şemdinli'ye geçtiğini anlatan Davis, burada yöresel lezzetleri tattığını ve özellikle baklava ile çayı çok beğendiğini dile getirdi.
#r-1155241#
"KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSETTİM"
35 ülke sonrası son durağı olan Yüksekova ile ilgili izlenimlerini paylaşan Amerikalı Davis,
"İnsanlar çok misafirperver. Burada kendimi evimde gibi hissettim. Yüksekova'nın bölgedeki dağ manzaralarına hayran kaldım. Yüksekova'nın dağları muazzam. Gezilmeye ve görülmeye kesinlikle değer. Doğası gerçekten büyüleyici. Yüksekova'nın kültürel dokusu da etkileyici. Bu bölge hem doğasıyla hem insanıyla özel bir yer. Herkesin gelip görmesi gerekiyor"
dedi.
Apple
, siber güvenlik alanındaki en iddialı adımlarından birini atıyor. Şirket, bug bounty (ödüllü açık bulma) programını yenileyerek bireysel ödemelere ek olarak bonus sistemi başlatıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte, özellikle“felaket düzeyinde”
güvenlik açıklarını bulan araştırmacılar içinödül miktarı 5 milyon dolara
kadar çıkabilecek.#r-1151366#
Gelecek aydan itibaren yürürlüğe girecek sistemde, Apple ayrıca
Lockdown Mode’u aşabilen açıklar veya beta sürümlerde keşfedilen güvenlik hataları için ek ödüller verecek
.Apple Güvenlik Direktörü Ivan Krstic, programın 10 yıl önce yalnızca davetli araştırmacılara açık olduğunu, 2020’den itibaren halka açıldığını hatırlatarak, bugüne kadar 800’den fazla araştırmacıya toplam 35 milyon dolar ödül dağıtıldığını söyledi.
Yeni sistemle birlikte Apple, tek tıklamalı WebKit açıkları ve kablosuz bağlantı üzerinden yapılan yakın mesafe saldırılarını da program kapsamına aldı. Ayrıca “Target Flags” adlı yeni uygulamayla araştırmacılara, açıklarını hızlı ve kesin biçimde kanıtlayabilecekleri bir “capture the flag” yarışma ortamı sunulacak.
"AHLAKİ BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR"
Krstic, şirketin yalnızca az sayıdaki kullanıcıyı değil, tüm ekosistemi koruma vizyonuna sahip olduğunu vurguladı:
“Casus yazılımlar az kişiyi hedef alıyor olabilir ama gazeteciler, teknoloji şirketleri ve sivil toplum kuruluşları bu araçların kötüye kullanıldığını defalarca belgeledi. Bu insanları savunmak bizim için büyük bir ahlaki sorumluluk.”
Apple ayrıca, güvenlik çalışmalarını desteklemek amacıyla bin adet iPhone 17’yi sivil toplum kuruluşlarına bağışlayacağını ve yeni “Memory Integrity Enforcement” sistemiyle iOS’taki en sık istismar edilen açık türlerini etkisiz hale getirmeyi hedeflediğini açıkladı.
Yeni sistemin, özellikle aktivistler, gazeteciler ve politikacılar gibi hedef alınma riski yüksek kullanıcıları koruması bekleniyor.
