2022 AYT soru kitapçığı: YKS AYT soruları ve cevapları yayınlandı mı? Edebiyat, Matematik, Fen soru ve cevapları

Düzenleyen:
2022 AYT soru kitapçığı: YKS AYT soruları ve cevapları yayınlandı mı? Edebiyat, Matematik, Fen soru ve cevapları

EĞİTİM Haberleri

‘2022 AYT soruları açıklandı mı, YKS AYT soruları ve cevapları yayınlandı mı?’ milyonlarca üniversite adayının bir yıl boyunca heyecanla bekledikten sonra sınavın ardından en çok merak ettiği ve araştırdığı konular oluyor. Hayalindeki üniversiteye gitmek için ter dökenler merakla YKS AYT edebiyat soruları, AYT matematik 2022 soruları ve cevapları ile 2022 AYT soru kitapçığını araştırıyor. Edebiyat, sosyal bilimler, matematik ve fen bilimlerinden soruları cevaplayanlar, 2022 YKS AYT cevap anahtarı tıkla öğren ile puanlarını hesaplamak için geri sayıma geçti. Sınava dair detaylar ve merak edilenler haberimizde…

ÖSYM tarafından 18 ve 19 Haziran’da yapılacağı açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bir sene boyunca büyük heyecanla beklendi, üniversite adayları büyük gün için hazırlandı 18 Haziran’da gerçekleştirilen TYT’nin ardından sıra 19 Haziran’da gerçekleştirilecek olan iki oturuma geldi. Bugün ilk olarak Alan Yeterlilik Sınavı (AYT), ardından ise Yabancı Dil Yesti (YDT) gerçekleştiriliyor. AYT sona erdi. Sınavın ardından kafasında soru işareti oluşan adaylar 2022 AYT soruları ve cevapları ile AYT edebiyat soruları ve 2022 AYT matematik sorularını araştırıyor. AYT soru kitapçığı ÖSYM tarafından ne zaman yayınlanacak? Detayları milyonlarca aday için derledik…

2022 AYT SORULARI-SORU KİTAPÇIĞI TIKLA ÖĞREN

19 Haziran 2022’de gerçekleştirilen YKS AYT soru ve cevap anahtarı erişime açıldı.

TYT, AYT ve YDT oturumlarının her birine ilişkin soru ve cevaplar ayrı ayrı yayınlandı. 

AYT VE YDT NEDİR? AYT AÇILIMI NE VE KAÇ SORU?

Üniversite sınavı 3 oturumdan oluşuyor. İlk oturum 18 Haziran’da gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Sınavı (TYT).

Sınavın ilk oturumu olan TYT’de adaylara Türkçe’den 40, Sosyal Bilimler’den 20, Matematik’ten 40, Fen Bilimleri’nden 20 soru olmak üzere 120 soru yönelildi. Adaylara bu sorular için 165 dakika süre verildi.

Sonraki oturumlar ise şöyle:

2. oturum: Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) 19 Haziran Pazar günü saat 10.00’da başlayan oturumda adaylara 160 soru yöneltiliyor ve 180 dakika süre veriliyor. AYT’de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek ve adaylar, kendileri için hesaplanmasını istedikleri puan türünde gereken testleri cevaplayacaklar.

3. oturum: Yabancı Dil Testi (YDT) 19 Haziran Pazar günü saat 15.30’da başlayacak ve adaylara 80 soru yöneltilecek. Süre ise 120 dakika.

2022 YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçlarına dair ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan resmi açıklama tarihi 20 Temmuz 2022 ancak sonuçlar ÖSYM'nin değerlendirme sürecine göre değişiklik gösterebilir.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...