Kariyer sınavında varan 2: Sendikacı işgüzarlığı

- Güncelleme:
Kariyer sınavında varan 2: Sendikacı işgüzarlığı

Eğitim Haberleri

Eğitim-İş’li yöneticilerin işgüzarlığını deşifre ettiğimiz haberimiz Türkiye’nin gündemine oturdu. Ve yeni skandallar patladı. Çankırı Şube Başkanı da öğretmenleri kandırıp sınava girmiş. Eğitimciler şaşkın, sendika üyeleri öfkeli.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

Millî Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı öğretmenlik kariyer sınavını protesto ederken sınava girdiği ortaya çıkan sendikacılara yenisi eklendi. Anayasa Mahkemesi önünde eylem yapan Eğitim-İş Sendikası eski genel başkanı ve merkez yönetim kurulu üyesi Orhan Yıldırım’dan sonra en hararetli protestoculardan Eğitim-İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Murat Şamasas’ın da kariyer sınavına girdiği belirlendi. “Sınavda görev almayan öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” şeklindeki bir mesajı kendi sosyal medya hesabından paylaşan Şamasas’ın, Çankırı Lisesinde kariyer sınavına girdiği ve uzman öğretmen olduğu tespit edildi.

SENDİKASI BİLE BEĞENMEDİ 

Bu arada karşı olduğunu dile getirdiği kariyer sınavına girerek başöğretmen olan Eğitim-İş Sendikası yöneticisi Orhan Yıldırım, gazetemizde yayınlanan haberin ardından öğretmenlere sınava girmeyin demediğini söyleyerek üste çıkmaya çalıştı. Ne var ki büyük tepki çeken Yıldırım’ın sendikası bile hoşnut değil.

“KARARI DOĞRU BULMUYORUZ”

Eğitim-İş Sendikasından yapılan açıklamada Orhan Yıldırım için “Bireysel tercih yaparak sınava girmiştir. Bu tercihi merkez yönetim kurulumuzca da doğru bulunmamış, konu değerlendirilmek üzere sendikamızın yetkili kurullarına iletilmiştir” denildi. Yıldırım “Sınavı boykot edin ya da sınava girmeyin yönünde bir açıklamamız yok” dese de sendikası, resmî açıklamayla öğretmenlerin sınava girilmemesi yönündeki görüş birliği içinde olduklarını teyit etti.

“YANLIŞ YAPTINIZ, KIRGINIZ”

Sendikalarının meydanlarda tepki gösterdiği sınava girmeyen Eğitim-İş üyeleri ise büyük hayal kırıklığı yaşadı. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren üyeler, Yıldırım’ı istifaya davet etti. Bir öğretmen “Sizin hissetmediğiniz örgütü temsil misyonunu bir ilçe temsilcisi olarak ben ve yönetim kurulu üyesi olan eşim hissederek sınava girmedik. Pişman değiliz, yanlış yaptığımızı düşünmüyoruz ama kırgınız. Keşke siz de temsiliyetin gerektirdiği bu tutarlı kararı vermiş olsaydınız” dedi.

“ACİLEN İSTİFA ETMELİ”

Bir başka eğitimci “Ben bir üye olarak, öğretmen maaşımla bireysel karar alıp, başvuruda bile bulunmuyorsam, üst yönetimde bir zahmet sınava girmesin” ifadesini kullandı. Bir başka üye ise “Yıldırım’a acilen istifa etmek yakışır. Bu yük koca sendikaya zül gelir. Buna kimsenin hakkı yok” diye çağrı yaptı.

ARTIK UYANIN

Eğitim-İş üyelerinin oyunu diğer eğitim sendikalarının da gündemine oturdu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın haberimizi paylaşıp “İnanıp da uyan varsa uyansın. Kanun geliştirilsin diye de emek verirken bizi eleştirip sınavı boykot çağrısı yapanlar vardı. İbretlik duruma bakar mısınız? Hani, Atatürk’ten başka başöğretmen olamazdı?” diye sordu. Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat “Sınava girmemeliydi. Umarım kendi önlerine bakar diğer sendikaları taciz etmeyi bırakırlar” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İsmail Yıldırım 2 Aralık 2022 19:33

Yazık şunlara inananlara

Mert 1 Aralık 2022 13:44

Boş haber evet

Sonraki Haber Yükleniyor...