Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

YÖK'ün tavsiyesini dinleyen yok! Özel üniversitelerin zam oranları şaşkına çeviriyor

YÖK'ün tavsiyesini dinleyen yok! Özel üniversitelerin zam oranları şaşkına çeviriyor
Fotoğraf Başlığı YÖK'ün tavsiyesini dinleyen yok! Özel üniversitelerin zam oranlari saskina çeviriyor

Yıllık enflasyonun yüzde 60 civarında seyrettiği 2024 Ağustos ayında, özel vakıf üniversiteleri yüzde 95 ila yüzde 150 arasında fahiş zam yaptığı tespit edildi. Veliler, bu zamlarla ilgili devletin harekete geçmesini bekliyor.

Kaydet
a- | +A

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) 'devam eden yıllarda enflasyon oranında zam yapılmalı' yönündeki tavsiyesi özel vakıf üniversiteleri tarafından kulak ardı ediliyor!

Ağustos ayında yıllık enflasyonun yüzde 60'a indiği bir ortamda açıklanan özel üniversite ücretleri şaşkına çeviriyor. İlk kayıtta makul fiyat veren üniversiteler, ücretlerine devam eden yıllarda yüzde 95 ila yüzde 150 arasında fahiş zam yaptı. Enflasyonun çok üzerine açıklanana bu fiyatlar birçok veliyi şoke ediyor. Veliler, bu zamlarla ilgili devletin harekete geçmesini bekliyor.

BAKMADAN GEÇME
Özel okullarda zam tartışmasında
HABER

Özel okullarda zam tartışmasında 'yüzde 60' mutsuzluğu


YILLIK ÖĞRENİM BEDELİ 2 MİLYON TL'Yİ BULUYOR

Özel üniversitelerin yıllık öğretim bedelleri 500 bin ile 2 milyon lira arasında değişiyor. Enflasyonun yüksek çıktığı son 2 yıldır ise, veliler yıllık TÜFE oranını ikiye katlayan zam miktarları ile adeta kayıt yenilemeye mecbur ediliyor.

Bazı veliler, borç bularak ödedikleri kayıt paralarının yüksekliğini, CİMER ve mahkemeye taşımaya başladı. YÖK’ün daha önce denetimler ile enflasyon oranına yakın zam miktarına veliler itiraz etmezken, bu yıl yüksek zam oranları şaşkına çeviriyor.

BAKMADAN GEÇME
Bakan Tekin
HABER

Bakan Tekin'den özel okullara zam uyarısı


YÜZDE 50 BURSLU ÖĞRENCİLERİ OKUTMAK İMKANSIZLAŞTI!

Özellikle orta gelirli aileler, yüzde 50 burslu diyerek vakıf üniversitesine kaydettirdikleri çocuklarını okutamaz hale geldiler. Geçen yıl birçok kredi kartının 3 ila 9 taksitli ödeme kolaylıkları da bu sene kalktı. Birçok aile borçlanarak, çocuk okutmaya çalışıyor” dediler.

BAKMADAN GEÇME
Dar gelirlinin vergi yükü artacak mı? Bakan Şimşek, yeni paketin kritik detayını paylaştı
HABER

Dar gelirlinin vergi yükü artacak mı? Bakan Şimşek, yeni paketin kritik detayını paylaştı


BAKANLIĞA ÇAĞRI YAPTILAR

Fahiş zam sıkıntının özel üniversitelerin fiyat tarifelerinin devletin hiçbir birimi tarafından kontrol edilmemesinden kaynaklandığını düşünen veliler, “YÖK’ün sadece tavsiye kararı niteliğinde enflasyon oranında artış olabileceğini belirtmesi fahiş zamlara engel olamıyor. YÖK, özel üniversitelerin teftişlerini arttırıp, aşırı zam yapanlara mani olunmalıdır. Enflasyon ile mücadele kapsamında devletin ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın özellikle aşırı zam yapan özel üniversitelere denetlemeleri artmalıdır” dediler.

BAKMADAN GEÇME
Zenginlere vergi affı mı geliyor? Cevdet Yılmaz
HABER

Zenginlere vergi affı mı geliyor? Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Eğitim
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.