27 Mayıs dolar ve altın fiyatlarında son durum ne?

Düzenleyen:
27 Mayıs dolar ve altın fiyatlarında son durum ne?

EKONOMİ Haberleri

Dün faiz kararını açıklayan Merkez Bankası'nın ardından piyasalarda hareketlilik başladı. Merkez Bankası faizi 14'te sabit tutarken, akşam saatlerinde Türkiye verilerini açıklayan Moddy’s de 2022 yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 52,1’e yükseltti. 2023 sonu tahminini ise yüzde 30 olarak sabit bıraktı. Gelişmelerin ardından piyasalar yükselişe geçerken, 27 Mayıs dolar kuru ne kadar oldu merak ediliyor...

Dün kararını açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) beklendiği gibi politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tuttu. TCMB'den sonra kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de Türkiye için enflasyon beklentilerini yükselttiğini açıkladı.

Mart ayında yüzde 35 olarak öngördüğü 2022 yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 52,1’e yükselten Moddy’s, 2023 sonu tahminini yüzde 30 olarak sabit bıraktı.

DOLAR KURUNDA SON DURUM NE?

 

Peş peşe gelen açıklamaların ardından piyasalarda hareketlilik yaşanırken dolar ne kadar oldu? Piyasalarda son durum ne? Euro/TL ne kadar merak edilmeye başlandı.

Faiz kararı öncesi 16,40'ın altına gerileyen dolar kuru, haftanın son işlem gününde güne 16,36 dan başladı. Euro ise, 17,59'dan işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

 

Öte yandan piyasalardaki hareketlilik altını da tetikledi. Gram altın 974 TL seviyesinde duraklarken, çeyrek altın ise 1597 lira TL seviyesinde işlem görüyor.

Rusya Ukrayna savaşının patlak vermesiyle 2 bin dolar seviyesine çıkan ancak ardından hızla düşen ons altın fiyatları, uluslararası piyasada 1850 dolar seviyesinin hemen üzerinde yer alıyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...