Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Libya ile 20 milyar dolarlık çözüm

Libya ile 20 milyar dolarlık çözüm

EKONOMİ Haberleri

Libya’da 2011 yılındaki iç savaştan olumsuz etkilenerek bu ülkedeki işleri duran ve sayıları 200’ü bulan Türk firmasının mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalar hız kazandı.

Osman Çobanoğlu
ANKARA

Bu yıl içerisinde Türkiye’yi ziyaret eden Libya heyetiyle bir ticari mutabakat zaptı imzalanmıştı. Anlaşma ile iki ülke, ticari alanlarda hem geçmiş dönemden kalan sorunları çözmeyi hem de iş birliğini artırmayı planlamıştı. Gelinen noktada kesinleşen, iptal olan veya yeniden işe başlama sözleşmesi yapılan projelere ilişkin bilgiler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bildirilecek. Libya’nın çeşitli idarelerinden alacağı bulunan firmaların da, 24 Aralık’a kadar başvurmaları gerekecek. Türk şirketlerin hak ve menfaat kaybına uğramamaları için Libya devlet kurumlarıyla görüşme başlatılacak. Türklerin, 20 milyar doları bulan 300’ün üzerindeki projesi durmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...