Akaryakıt fiyatlarını tetikleyecek karar! Rusya 471 bin varil ek kısıtlamaya gidecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akaryakıt fiyatlarını tetikleyecek karar! Rusya 471 bin varil ek kısıtlamaya gidecek

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Üst üste indirim gelen akaryakıt fiyatları için kötü haber... OPEC üyesi Rusya, ek kısıtlamaya gideceğini duyurdu. Rusya, gönüllü olarak günde toplam 471 bin varil ek kısıtlama uygulayacak

Dolar ve petrol fiyatlarında yaşanan değişimlerle yön bulan akaryakıt fiyatları için kötü haber. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi Rusya, ek kısıtlamaya gideceğini duyurdu.

RUSYA EK KISITLAMAYA GİDİYOR

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya’nın yılın ikinci çeyreğinde günlük petrol üretimi ve ihracatında günde ek kısıtlama uygulayacağını söyledi.

Novak açıklamasında, “Rusya, bazı OPEC+ ülkeleri ile koordinasyon halinde 2024 yılının ikinci çeyreğinde petrol üretimi ve ihracatında gönüllü olarak günde toplam 471 bin varil ek kısıtlama uygulayacak” ifadelerine yer verildi.
 
Bu gönüllü üretim kesintisinin, Rusya’nın daha önce Nisan 2023’te açıkladığı ve Aralık 2024 sonuna kadar sürecek olan günlük 500 bin varillik gönüllü kesintiye ek olarak gerçekleştirileceğine dikkat çekilen açıklamada, ihracat kısıtlamasının ise Mayıs ve Haziran 2023’teki ortalama ihracat seviyelerine istinaden yapılacağı vurgulandı.

AKARYAKIT FİYATLARINI NASIL ETKİLEYECEK?

Petrol fiyatları ABD'de yapılacak seçimler öncesinde düşüşünü sürdürüyor. Brent Petrol'ün fiyatı 80 dolar bandında istikrarını kazanmış durumda. Ham Petrol ise 80 doların altında fiyatlanıyor. 2023 yılında Suudi Arabistan ve Rusya petrol kısıtlamasına gideceğini duyurmuştu. Kısıtlamanın ardından petrol fiyatları, jeopolitik risklerle 100 doları zorlamıştı. Rusya'nın duyurduğu ek kısıtlama petrol fiyatlarında yeniden yükselişi tetiklemesi bekleniyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...