Altın fiyatları 9 Mayıs Cuma / Çeyrek Altın Tam Altın Yarım Altın

Altın fiyatları 9 Mayıs Cuma / Çeyrek Altın Tam Altın Yarım Altın

Ekonomi Haberleri

ÇEYREK ALTIN ne kadar? Güncel altın fiyatları, cumhuriyet, yarım, tam ve gram altın ne kadar? 9 Nisan Cuma altın fiyatları, Kapalıçarşı altın fiyatları...

5 Nisan altın fiyatları. 05.09.2014 Cuma güncel altın fiyatları ve çeyrek altın, cumhuriyet altını gram altında son durum. İstanbul Kapalıçarşı 'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki kapanış ve bugün açılış fiyatları bu haberde. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 85,85 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 577 lira oldu. İşte en güncel kapalıçarşı altın fiyatları.

İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki ve bugün itibariyle kapanış fiyatları (TL) şöyle:

nbsp;Altın fiyatları 9 Mayıs Cuma / Çeyrek Altın Tam Altın Yarım Altın


nbsp;Altın fiyatları 9 Mayıs Cuma / Çeyrek Altın Tam Altın Yarım Altın


SERBEST PİYASADA DÖVİZ AÇILIŞ
İstanbul serbest piyasada dolar 2,0770, avro 2,8750 liradan güne başladı. nbsp;Kapalıçarşı'da 2,0740 liradan alınan dolar 2,0770 liradan satılıyor. 2,8710 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,8750 lira olarak belirlendi. nbsp;Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,0720 lira, avronun satış fiyatı ise 2,8750 lira olmuştu.

Dolar 2,07'nin altına indi
Dolar/TL Ukrayna tedirginliğinin azalması ve olumlu algılanan Fed açıklamaları sonrası 2,07'nin altına indi. Dolarda düşüş devam ediyor. Dolar/TL Ukrayna tedirginliğinin azalması ve olumlu algılanan Fed açıklamaları sonrası 25 Aralık'tan bu yana ilk kez 2,08'in altına inmişti. Gün içerisinde zayıflamaya devam eden dolar 2,0688 liraya gerileyerek 2,07 seviyesinin de altını görmüş oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün, Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçılara 11 Mayıs'ta düzenleyecekleri referandumu iptal ertelemeleri çağrısında bulundu ve Rusya'nın Ukrayna sınırından askeri kuvvetlerini çektiğini açıkladı. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ise dün merkez bankasının para politikasını yüksek derecede gevşek tutmaya devam edeceğini ve jeopolitik riskler ile konut piyasasından gelen zayıf verilerin ABD ekonomisi için risk oluşturduğunu belirtti.

Borsa 76 binden döndü

BIST 100 Endeksi, Putin'in Ukrayna'daki gerilimi azaltıcı açıklamalarının ardından gelen alımlarla 2 Aralık'tan bu yana ilk kez 76 bin puanın üzerini gördü.

Hisse senetleri piyasası Ukrayna'da ayrılıkçıların bağımsızlık referandumunu ertelemediklerini açıklamalarına rağmen yatırımcıların gelişmekte olan ülke varlıklarına iştahının sürmesiyle yüzde 1,09 yükselişle kapandı. Gün içinde 75 bin 333 ile 76 bin 106 puan arasında dalgalanarak 2 Aralık'tan bu yana ilk kez 76 bin puanın üzerini gören BIST 100 XU100 75 bin 781 puandan kapandı. Bankacılık endeksi XBANK yüzde 1,48 yükseldi.

Kapalıçarşı altın fiyatları:

nbsp;Altın fiyatları 9 Mayıs Cuma / Çeyrek Altın Tam Altın Yarım Altın

Piyasalarda günün gündemi

Piyasalarda bugün itibariyle dikkat edilecek veriler ve açıklamalar.

04:30ÇİN'DE TÜFE, NİSAN
04:30ÇİN'DE ÜFE, NİSAN
09:00ALMANYA CARİ DENGE, MART
09:00ALMANYA'DA İTHALAT, İHRACAT, MART
09:00ALMANYA TİCARET DENGESİ, MART
11:30İNGİLTERE TİCARET DENGESİ, MART
11:30İNGİLTERE SANAYİ ÜRETİMİ, MART
-RUSYA, TAYLAND, UKRAYNA'DA PİYASALAR TATİL
-MİNNEAPOLİS FED BAŞKANI NARAYANA KOCHERLAKOTA'NIN KONUŞMASI (SAAT BELİRTİLMEMİŞ)

AMB faiz oranını değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası (AMB), gösterge faiz oranını değiştirmeyerek, Euro Bölgesi'nde toparlanmanın enflasyonu canlandırıp canlandırmadığına yönelik karar verebilmek için biraz daha zaman tanıdı.

24 Üyeli Yönetim Konseyi, faizi yüzde 0.25 ile rekor düşük seviyede tuttu. Bloomberg anketine katılan 58 ekonomistin 56'sı Banka'nın değişiklik yapmayacağı tahmininde bulunmuştu. AMB Başkanı Mario Draghi bugün bir basın toplantısı düzenleyecek. Konsey mevduat faizini de değiştirmeyerek sıfır seviyesinde tutarken, marjinal refinansman faizi yüzde 0.75 olarak korundu.

"Bekle ve gör" görüşü, geçtiğimiz ay yaşanan fiyat artışları ve bir yıldır süren toparlanmanın devam ettiği sinyalleri ile esteklendi. Buna rağmen, Bölge'de enflasyon Ekim ayından bu yana yüzde 1'in altında seyrediyor ve tahminler orta vadeli görünümün gelecek ay kötüleşeceği yönünde.

Londra'da bulunan Berenberg Bank şef ekonomisti Holger Schmieding, "AMB'nin Nisan toplantısından bu yana açıklanan veriler, ani bir müdahale gerektiği yönünde bir işaret vermedi. AMB eğer enflasyon ve büyüme tahminlerini gelecek ay düşürürse, bu durum politikanın gevşetilmesi için bir bahane üretebilir" dedi.

Draghi: Haziran'da harekete geçmeye hazırız nbsp;
nbsp;
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, "Gerektiği taktirde Haziran ayında harekete geçmeye hazırız" dedi. Draghi, Euro Bölgesi'nde toparlanmanın ılımlı bir şekilde devam ettiğini, enflasyonun ise uzun süre düşük seyretmeye devam edeceğini söyledi.

Ekonomik gelişmeleri yakından izlediklerini ve gerektiğinde harekete geçeceklerini söyleyen Draghi, sıradışı politika araçlarını gerektiği zaman kullanmak konusunda hemfikir olduklarını dile getirdi.

Ekonomide risklerin aşağı yönlü olmayı sürdürdüğüne işaret eden Draghi, gelişen piyasalardaki gelişmeler ve jeopolitik risklerin ekonomi için risk unsuru oluşturduğunu belirtti.

Yıllık enflasyonun görünür gelecekte yüzde 2'nin altında kalmasını beklediklerini belirten AMB Başkanı Draghi, orta ve uzun vadeli enflasyon beklentilerinin öngörüleriyle uyumlu seyrettiğini ve enflasyonun 2015'te kademeli olarak artmaya başlayacağını söyledi.

AMB'nin döviz piyasasındaki riskleri yakından izlemeyi sürdürdüğünü söyleyen Draghi, jeopolitik riskleri de takip ettiklerini belirtti.

AMB'nin olağan aylık toplantısında konuşan Mario Draghi, ülkeler arasındaki ekonomik farklılaşmanın kademeli olarak azalacağını söyledi.

Enflasyon düşük kalmayı sürdürdükçe ekonomik risklerin de artacağına dikkat çeken Mario Draghi, "enflasyon yüksek kur ve zayıf talepten olumsuz etkileniyor" dedi.

Ekonomideki aşağı yönlü riskler arasında yüksek kurun da yer aldığını ve kurun enflasyon üzerindeki etkisinin endişe yaşattığını belirten Draghi, fiyat istikrarı açısından kurun düzeyinin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

nbsp;Ukrayna ve Rusya'daki gelişmelerin karmaşık jeopolitik riskler yaşattığına da dikkat çeken AMB Başkanı, "bu riskler Avrupa ülkelerini diğerlerine oranla daha fazla etkileyecektir, ama bu risklerle mücadele etmek için elimizdeki tüm araçları kullanmaya hazırız" dedi.

Draghi konuşmasında, Euro Bölgesi'nde ortak para kullanmanın olumlu ve olumsuz yanlarına da değindi. Draghi, "Avrupa'da ekonomilerin yeniden ulusallaşması değil, birlik olması gerekli" diyen Draghi, yapısal reformlara hız kesmeden devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Geçmişte bütçe konusunda kuralların çiğnenmesinin kredibilite zaafiyeti yaşattığını belirten Draghi, "kuralların aşılması için büyüme bahane olmamalı" şeklinde konuştu.

Draghi'nin konuşmaya başlamasıyla 31 Ekim 2011'den bu yana en yüksek seviye olan 1.3993'e çıkan euro dolar paritesi, "Haziran'da harekete geçmeye hazırız" sözüyle 1.39'un altına indi. nbsp; Dolar/TL paritesi ise 2.0745'ten 2.0660'a kadar geriledi.

Avrupa borsalarında Draghi etkisi

Avrupa borsaları, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin, gerektiği takdirde Haziran'da adım atmaya hazır olduklarını söylemesiyle günü yükselişle tamamladı.

BT Group, gelirlerinin analist beklentilerini üst üste altıncı çeyrekte aşması ile yüzde 2.6 yükseldi. Enel SpA, kârının beklentilerden daha az gerilediğini açıklaması sonrasında yüzde 5.1 değer kazandı. Barclays Plc nbsp; işten çıkarma yapacağını açıklamasının ardından ralli yaparken Munich Re, kârının azaldığını bildirmesi üzerine yüzde 1.3 geriledi.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 1'lik yükselişle 339.36 puandan kapandı. Endeks, geçen dört günde hayal kırıklığı yaşatan şirket karları ve Ukrayna'daki gelişmelerle yüzde 0.7 değer yitirmişti.

Avrupa Merkez Bankası, politika faizini yüzde 0,25'te, mevduat faizini yüzde 0'da, marjinal borç verme faizini yüzde 0,75'te bıraktı.

AMB Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi'nde toparlanmanın ılımlı bir şekilde devam ettiğini, enflasyonun ise uzun süre düşük seyretmeye devam edeceğini söyledi. Draghi, "Gerektiği taktirde Haziran ayında harekete geçmeye hazırız" dedi.

İngiltere Merkez Bankası da bugün politika faizini beklendiği gibi %0.5'te tuttu, varlık alım programının büyüklüğünü değiştirmedi.

İngiliz FTSE 100 endeksi yüzde 0.5, Alman DAX endeksi yüzde 0.8, Fransız CAC 40 endeksi ise yüzde 1.3 değer kazancıyla günü tamamladı.

Jim Rogers: Altın 1000 doların altını görürse alırım

Ünlü yatırımcı Jim Rogers "Altın 1000 doların altını görürse satın alırım" dedi. Rogers altında önümüzdeki bir ya da nbsp; iki yıl içerisinde yeni bir alım fırsatı olabileceğini belirterek şu an altın satmadığını ifade etti.

Ukrayna ile Rusya arasıdaki gerilimi de değerlendiren Rogers, Ukrayna'nın özellikle tarımsal emtia üreticisi olduğunu belirterek üretiminde bir sıkıntı olması halinde bu durumun arzın düşeceği anlamını taşıdığını ifade etti.

Amerikan Merkez Bankası Fed'in tahvil alım programını da eleştiren Rogers "Bu tüm dünya için bir felaket" yorumunda bulundu.

Hardassetsinvestor isimli internet sitesine konuşan Rogers, dünyadaki tüm büyük merkez bankalarından parasal genişleme haberleri geldiğini hatırlatarak bu bittiğinde tüm dünya için bir feleket olacak dedi.

Amerikan borsalarının tüm zamanların zirvesinde olduğunu belirten Rogers, ABD'den hisse almayacağını ifade etti; sosyal medya, biyoteknoloji ve teknolji sektöründeki bazı hisselerde balon olabileceğini de ifade etti.

NİSAN AYINDA EN ÇOK BORSA İSTANBUL KAZANDIRDI

Aylık en yüksek reel getiri Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi'nde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 'Nisan Ayı Finansal Yatırım Araçları Reel Getiri Oranları'nı açıkladı. Buna göre en yüksek aylık reel getiri, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 12,35, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 10,96 oranlarıyla BIST 100 Endeksi'nde gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 1,19 ve mevduat faizi yüzde 0,33 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık, külçe altın yüzde 6,75, Euro yüzde 4,20 ve Amerikan Doları yüzde 4,13 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın yüzde 7,90, Euro yüzde 5,38, Amerikan Doları yüzde 5,31, mevduat faizi yüzde 0,91 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri yüzde 0,06 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

BİST 100 Endeksi üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,69, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 6,96 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, Amerikan Doları Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,47, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,10 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre Euro; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0,78, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 2,68 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 Endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,33, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 10,68 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri Euro'da gerçekleşti. Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Euro; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 11,21, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 14,87 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 23,77, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 21,27 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Bugün İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve ECB kararlarının takip edileceğini vurgulayan analistler, genel olarak bu ayki toplantılardan bir değişiklik çıkmayacağını tahmin ederek, Draghi'nin açıklamalarının yön üzerinde belirleyici olacağı ifade ediyor.

Almanya'da DAX endeksi dün yüzde 0,57 değer kazanarak günü 9.521 puandan tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,41 yükseliş kaydetti. İngiltere'de FTSE 100 endeksi ise yatay bir seyir izledikten sonra günü önceki kapanışın hemen altında günü kapattı.

Yurtiçi piyasalarda ise özellikle döviz kurlarındaki düşüş eğilimi dikkati çekerken, BIST 100 endeksinin analistlerin güçlü direnç olarak nitelendirdikleri 75.500 seviyesini bir kez daha test etse de üzerine çıkamadığı ve günü yüzde 0,30 düşüşle 75.000 puan sınırında tamamladığı görüldü. Bugün veri takviminin yoğun olduğunu, dolayısıyla piyasalarda hareketliliğin artabileceğini belirten analistler, BIST 100 endeksinde teknik olarak 74.000 - 75.500 bandının takip edileceğini ifade ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...