Amerikalılar cüzdanları boşalttı! Bir günde 9,8 milyar dolarlık rekor harcama

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Amerikalılar cüzdanları boşalttı! Bir günde 9,8 milyar dolarlık rekor harcama

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'de efsane cuma indirimleri rekor kırdı. Enflasyonun son yılların en yüksek seviyesine yükseldiği ülkede Amerikalılar indirim için cüzdanları boşalttı. Sadece bir günde internet üzerinden yapılan harcamalar, 9,8 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı.

ABD'de alışveriş için milyonlarca Amerikalının beklediği 'Efsane Cuma' ve 'Black Friday' indirim günlerinde yapılan harcamalar rekor kırdı.

BİR GÜNDE REKOR HARCAMA

Söz konusu indirim gününde online satışlarda patlama yaşanırken, 9,8 milyar dolarlık harcama yapıldı.

Harcama tutarında geçen yıla kıyasla yüzde 7,5'lik artış kaydedildi.

AKILLI SAATLER KAPIŞ KAPIŞ GİTTİ

"Efsane Cuma" gününde en çok satanlar, akıllı saatler ve televizyonlar gibi elektronik ürünler oldu.

ABD'de "Efsane Cuma" gününden önce kutlanan Şükran Günü'nde de çevrim içi harcamaların geçen yıla kıyasla yüzde 5,5 artarak 5,6 milyar dolara ulaştığı bildirilmişti.

ABD'DE İNDİRİM ZİNCİRİ BAŞLADI

Ülkede kasım ayının 4'üncü perşembesi kutlanan Şükran Günü ile başlayan, bunu takip eden ve indirimli alışverişlerin tüm ülkeye yayıldığı Efsane Cuma, küçük işletmelerin satışlarını yükseltmeyi amaçlayan Küçük İşletmeler Cumartesisi (Small Business Saturday) ve Siber Pazartesi (Cyber Monday) ile devam ederek Noel ve ardından 31 Aralık'taki Yılbaşı Gecesi ile sona eren dönem, perakende sektörü için önem taşıyor.

YILIN EN KAZANÇLI ZAMANI

"Tatil sezonu" olarak adlandırılan bu dönem, büyük perakendeciler için genellikle yılın en kazançlı zamanı olarak nitelendirilirken, ABD'deki tüketicilerin "ekonomik sağlığının" da bir ölçütü olarak görülüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...