Asgari ücrete ara zam gelecek mi? İTO Başkanı Avdagiç'ten dikkat çeken açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? İTO Başkanı Avdagiç'ten dikkat çeken açıklama

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul Ticaret Odası’nın Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücrete ara zam beklentilerine yönelik dikkat çeken açıklamada bulundu. Avdagiç, yıl başında yapılan 'tek zam' açıklamalarına dikkat çekti.

2024 yılı için asgari ücretin yüzde 49.11 oranında artışla 17 bin 2 TL olarak uygulanması kararlaştırılmıştı. Milyonlarca çalışan, pandemi döneminde başlatılan asgari ücrete yılda iki kez zammın bu yılda uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç'e yöneltildi. Avdagiç'in kritik soruya cevabı dikkat çekti.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ

740 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük Odası ve İstanbul’un en büyük iş örgütü olan İstanbul Ticaret Odası’nın Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücrette ara zam beklentilerine ilişkin olarak asgari ücretin yıl başında 1 yıllık açıklandığını söyledi. Bütün iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığını belirten Avdagç, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim spekülasyonlarla işimiz yok. Biz İstanbul Ticaret Odası’yız. Kamunun belirlediği bir asgari ücret var. Bunu belirlerken ortaya koyduğu bir çerçeve var. Biz ve temsil ettiğimiz şirketler, kamunun ortaya koyduğu bu çerçeveyi ve buradaki takdiri gündeme alarak bütçemizi yaptık. Devletin bununla ilgili gündeme getirdiği bir söylem var biz bu söylemin bu sene geçerli olduğunu öngörüyoruz."

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta olmak üzere ekonomi yönetimi asgari ücrete bu yıl tek zam yapılacağını söylemişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...