Binance’den kripto piyasasını karıştıran karar! Rekor geldi: 2 yılın en düşük seviyesinde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Binance’den kripto piyasasını karıştıran karar! Rekor geldi: 2 yılın en düşük seviyesinde

EKONOMİ Haberleri

Likidite krizinden kurtulmak için Binance’den destek isteyen FTX’e darbe üstüne darbe geldi. Kripto para borsaları karıştı. Binance satın almadan vazgeçti. Bu karar piyasalarda şok etkisine neden olurken 4 günde yüzde 26 kayıpla sert düşüşe neden oldu.

Binance likidite krizi içine giren rakip kripto para platformu FTX'i alacağını duyurdu. Ancak alım kararından son dakika vazgeçti. Yapılan açıklamada anlaşmanın bağlayıcı olmadığı belirtilirken, şirketin finansal durumunun gözden geçirildiği ve anlaşmanın ilerletilmemesine karar verildiği ifade edildi. 

REKOR KAYIP YAŞANDI

Piyasalarda 18 bin dolara gerileyen Bitcoin, satın almadan vazgeçilmesiyle birlikte 15 bin 600 dolara kadar geriledi. Bitcoin böylece 4 günde yüzde 26 kaybettirdi. Bitcoin son bir yılda ise yüzde 76 oranında değer kaybı yaşadı.

İKİNCİ ŞOK DEV GİRİŞİM SERMAYESİNDEN GELDİ

FTX Binance kararıyla çıkmaza girerken dünyanın en büyük girişim sermayesi FTX’deki yatırımlarını sıfırlayacağını açıkladı. Sequoia Capital, Binance kararının ardından yatırımcılarına FTX’deki tüm yatırımlarını riskler dolayısıyla tüm yatırımlarını çekeceğini duyurdu. 
Sequoia Capital yaptığı açıklamada, üçüncü global büyüme fonunun FTX ve FTX.US'de 150 milyon dolar riski bulunduğunu, bunun fonun toplam taahhüt edilmiş sermayesinin yüzde 3'ünden az olduğunu belirtti.

KRİPTO PARA PİYASASINDA SON DURUM

Coingecko'da yer alan verilere göre saat 07.30 itibariyle piyasalar son 24 saatte yüzde 8.9 düşerek 863 milyar dolara geriledi.  Kripto paraların rezerv para birimi Bitcoin ise aynı süre zarfında yüzde 11.3 düştü ve 16 bin 431 dolardan işlem görüyor. Bitcoin gece saatlerinde 15 bin 663 dolara kadar düşmüştü.Öte yandan Bitcoin'in piyasa hakimiyeti de yüzde 36.54'e geriledi. Bitcoin en son Kasım 2020'de 15 bin dolar seviyesini görmüştü. 

ETHEREUM GECE SAATLERİNDE ÇAKILDI

Ethereum da BTC gibi düşüşten sert etkilendi. ETH'nin fiyatı yüzde 11 gerileyerek bin 176 dolar oldu. Ethereum gece saatlerinde bin 87 dolara kadar indi. Ripple ve Dogecoin de düşen kripto paralar arasında yer aldı. XRP yüzde 9.6 düşerek 35.6 cente inerken DOGE ise yüzde 6.8 gerileyerek 8.1 centi gördü. 

ANALİSTLERDEN UYARI

JP Morgan analistleri, Bitcoin'in kaldıraç azaltımı etkisiyle 13 bin dolara kadar düşebileceğini raporladı. JP Morgan analistleri "Bitcoin'in maliyeti 15 bin dolar olmasına rağmen kaldıraç azaltımı etkisi ve satış dalgası Bitcoin'i 13 bin dolara kadar düşürebilir." dedi

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...