Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret için çalışma başlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret için çalışma başlattı

EKONOMİ Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2023 yılı yeni asgari ücret için ön hazırlıklara başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce işçi, işveren ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek için anket çalışmalarına başladı.

2023 yılının yaklaşmasıyla asgari ücretle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücrette yen gelişmeyi duyurdu. Bakanlık,  Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere araştırma başlatıyor.

Asgari ücrette geri sayım başladı. Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak bu araştırmada asgari ücret beklentileri tespit edilerek değerlendirilecek.

ANKET ÇALIŞMASI YAPILACAK

2023 yılı asgari ücret belirleme çalışmaları çerçevesinde derlenen anket sonuçlarının, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor.

Bakanlık, 2022 yılında da asgari ücreti belirleme çalışmaları sürecinde Türkiye genelinde akademik bir kadronun gerçekleştirdiği asgari ücret araştırması yapmıştı.

ARALIK AYINDA BELLİ OLACAK

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret aralık ayında belli olacak. .

ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ

Asgari ücrete 2022 yılında iki kez zam yapıldı. Ocak ayında yapılan % 50'lik zammın ardından1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500,35 TL olarak belirlenmişti. 

Merkez Bankası'nın Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre 2023 asgari ücret tahminine göre asgari ücret Ocak zammı yüzde 46,68 oldu. Bu durumda net asgari ücretin 8.067,74 TL olarak açıklanması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...