Doğalgaz faturası ne zamana kadar bedava, ücretsiz? Fatura gelmeyecek mi?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Doğalgaz faturası ne zamana kadar bedava, ücretsiz? Fatura gelmeyecek mi?

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu ücretsiz doğalgaz Resmi Gazete'de yayımlanıp Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe alındı. Şimdi ise vatandaşlar doğalgaz ne zamana kadar ücretsiz diye aramalar yapıyor. Peki doğalgaz hangi tarihe kadar ücretsiz olacak? Doğalgaz faturası gelmeyecek mi? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim müjdesi olarak paylaştığı ücretsiz doğalgaz kararı Resmi Gazete'de geçtiğimz haftalarda yayımlandı ve ardından ise yürürlüğe girdi. Buna göre doğalgaz kullanıcılarına bu ay için fatura gönderilecek ancak kullanımlarının belirlenen miktarı için ücret tahsil edilmeyecek. Peki doğalgaz ne zamana hangi tarihe kadar bedava olacak? Doğalgaz faturası bedava mı? Doğalgaz faturası bu ay gelmeyecek mi?

DOĞALGAZ NE ZAMANA HANGİ TARİHE KADAR BEDAVA?

Kararnameyle ibadethane, konut ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine dek olan 38 günlük doğalagz kullanımlarının tamamıyla 1 Mayıs 2024 tarihine de gelecek olan faturalarının 25 metreküplük kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca ödenecek.

Doğalgaz faturası ne zamana kadar bedava, ücretsiz? Fatura gelmeyecek mi?

DOĞALGAZ FATURASI BEDAVA MI?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yapılan açıklamada doğalgaz faturası bedava mı değil mi konusu netlik kazandı. Dönmez konuyla ilgili, “Bu süreç için fatura gidecek. Faturada kullanım miktarı, tutarı gözükecek. Fakat ödenmesi gereken kısımda ‘sıfır' yazacak. Ardından da 11 aylık mutfak kullanımlarındaki 25 metreküplük indirim uygulamaya girecek”

DOĞALGAZ FATURASI BU AY GELMEYECEK Mİ?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla beraber 24 Nisan ile 31 Mayıs tarihlere arasındaki kullanım bedelleri ve vergilerin tamamı bakanlık bütçesinden karşılanacak.

Toplamda ödeme yapılacak olan tutar fatura üzerinde "0 TL" şeklinde gözükecek. Hatalı olarak tahakkuk ettirilen faturalar varsa da iptali sağlanacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...