Dolar kurunda yeni rekor: Bankalararası piyasada ilk kez 20 TL!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dolar kurunda yeni rekor: Bankalararası piyasada ilk kez 20 TL!

Ekonomi Haberleri

Dolar/TL üç günlük tatilin ardından yeni haftaya nasıl başladığı merak ediliyor. Serbest piyasada yükseliş eğilimini sürdüren dolar kuru bankalararası piyasada ilk kez 20 TL'yi gördü.

Merkez Bankası'nın bu hafta alacağı kritik politika faizi kararı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde dolar kuru yükseliş eğilimini sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu sonrasında 19,70 TL seviyesini aşan Dolar/TL'den bankalararası piyasada yeni rekor geldi. Dolar ilk kez 20 TL'yi gördü.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dahil olmak üzere 3 günlük tatilin ardından Dolar/TL, serbest piyasada haftaya 18.80 TL'nin üstünde işlem görerek başladı. Dolar/TL saat 09.00 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 19,82'den işlem görüyor. Kapalıçarşı piyasasında ise dolar kuru 20 TL'nin üstünde fiyatlanıyor. Kapalıçarşı'da Dolar, 20.63 TL seviyesinden satılırken, 20.54 TL seviyesinden alınıyor. 

BANKALAR ARASI PİYASALARDA DOLAR İLK KEZ 20 TL

BloombergHT'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında “Şimdi faiz yüzde 8,5’te ve enflasyon da düşüyor, daha da düşecek. Enflasyon bu ülkede kesinlikle faizle beraber inerek halkımın çok daha rahat edebileceği bir konuma gelecek. Bunu bir ekonomist olarak konuşuyorum, yani hayali değil. Eğer böyle bir durum olmamış olsa zaten bu inmezdi” ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın yeniden faiz indirimi sinyali vermesinin ardından bankalararası piyasada dolar kurunda rekor seviyeler görüldü. Dolar/TL bankalararası piyasada ilk kez 20 seviyesinin üzerini görerek rekor kırdı. 

Kaynak: BloombergHT

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...