Gram altın rekor kırdı, talep yükseldi! Kapalı Çarşı esnafı duyurdu, vatandaş en çok işlemesiz altını tercih etti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gram altın rekor kırdı, talep yükseldi! Kapalı Çarşı esnafı duyurdu, vatandaş en çok işlemesiz altını tercih etti

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Altın fiyatları uzun zamandır beklenen kritik eşiği aştı. Ons altın 2.000 dolar zirvesinden geri dönerken, gram altın 1800 TL'nin üzerine çıktı. Kapalı Çarşı esnafı duyurdu. Vatandaş en çok işlemesiz altını tercih etti.

Orta Doğu'da yaşanan jeopolitik risklerle Ons altın uzun zamandır beklenen 2.000 dolar seviyesini aştı. Gram tarafında da 1800 TL'nin üstü görülürken, altına yatırımcı ilgi daha da arttı. Kapalı Çarşı esnafı piyasadaki son gelişmeleri aktardı.

ALTIN REKOR KIRDI TALEP YÜKSELDİ

Ons altındaki yükseliş gram altında da rekor getirdi. Gram altın bugün 1.826 lirayı gördü. İç piyasada ise sarrafiye grubu altınlara talep arttı. Güvenli liman olarak görülen altınlarda özellikle işlemesiz altın grupları yatırım için vatandaşların ilgisini çekiyor. Kapalıçarşı’da gram altın bin 844 liradan, çeyrek altın 3 bin 21 liradan, yarım altın 3 bin 42 liradan, tam altın ise 12 bin 35 liradan satılıyor.

VATANDAŞ İŞLEMESİZ ALTINI TERCİH EDİYOR

Altın fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan Kapalı Çarşı kuyumcu esnafı Anıl Şengül, "İsrail - Filistin savaşı altının ons fiyatını etkiledi. Ons altın 1820 dolar seviyelerinden 2000 dolar seviyesini gördü. Dünya genelinde kıymetli madenlere talep arttı. Ülkemizde de en güvenilir yatırım aracı olarak görülen altına talep arttı. Özellikle Kapalıçarşı’da çeyrek altın ve gram altına ilgi var. Vatandaşlar işlemesiz altınları yatırım için tercih ediyor" dedi.

Şengül, "Gram altın sabah saatlerinde bin 850 liradan açtı, bin 852 liraları da gördü. Gram altın şu anda bin 845 lira seviyesinde bulunuyor. Altın özellikle uzun vadede önemli bir yatırım aracıdır ve güvenilir limandır’’ diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...