Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'altın' açıklaması: 13 ton 513 kilograma ulaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'altın' açıklaması: 13 ton 513 kilograma ulaştı

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın mart ayında başlattığı yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan projede 8 ay içinde toplam 13 ton 513 kilogram altın ekonomiye kazandırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz mart ayında yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla  'Altın Tasarruf Ekosistemi Projesi'niuygulamaya koymuştu. Bakanlık, vatandaşların sisteme ilgisinin arttığına dikkat çekerken, proje ile 8 ay içinde toplam 13 ton 513 kilogram altın toplandığını duyurdu. 

Bakanlığın resmi Twitter hesabı üzerindne paylaşılan mesajda; "Yastık altındaki fiziki altınları ekonomiye kazandırmak için 1 Mart 2022 itibarıyla başlattığımız Altın Tasarruf Ekosistemi’ne vatandaşlarımızın ilgisi artarak devam ediyor. Bu kapsamda, 23 Kasım 2022 tarihine kadar toplam 13 ton 513 kilogram altın toplanmıştır. Bakanlık, vatandaşların sisteme ilgisinin arttığına dikkati çekti." denildi. 

https://twitter.com/HMBakanligi/status/1596922445285699584

Sistem ile vatandaşlar bankaların düzenlediği altın toplama günlerinde beklemeden ellerindeki altınları ekonomiye dahil edebiliyor, birikimlerini güvenli bir yerde saklama ve istedikleri hesap türü aracılığıyla yatırım yapma imkanı buluyordu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...