'Koop Bakkal' artık uygulamada: Hem vatandaş hem de satıcılar fiyatlardan çok memnun

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Koop Bakkal' artık uygulamada: Hem vatandaş hem de satıcılar fiyatlardan çok memnun

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile indirimli ürünlerin vatandaşlar buluştuğu Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin ardından yüz güldüren bir diğer uygulama hayata geçti. 'Koop Bakkal' uygulaması 6 pilot uygulamaya başlandı. Yozgat'ta da başlayan bu uygulama hem vatandaşların hem de bakkalların yüzünü oldukça güldürdü. Fiyat açısından memnun eden bu bakkallar vatandaşın artık ilk tercihi olacak gibi görünüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonla mücadele kapsamında ucuz gıda talimatı vermesi ile birlikte 'Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri için vatandaşa uygun fiyatlı ürünlerin sunulmaya başlanmıştı. Vatandaşların sıklıkla tercih ettiği Tarım Kredi marketlerinin ardından  'Koop Bakkal' uygulaması hayata geçirilmesi planlanıyor.

6 pilot ilde hayata geçen bu uygulamada Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında satılan ürünler, mahalle bakkallarında satışa sunulacak ve vatandaş böylece ucuz ürüne daha kolay ulaşabilecek. Yozgat’ta ilk etapta belirlenen 5 mahalle bakkalında yer alacak ürünler esnafa ulaştırıldı.  Üstelik bu uygulama şimdiden hem vatandaşların hem de bakkalların yüzünü güldürdü. 

50 NOKTADA UYGULAMAYA GEÇECEK

Yozgat’ta ilk etapta belirlenen 5 mahalle bakkalında yer alacak ürünler esnafa ulaştırıldı. Bakkallar ise ürünleri raflarına dizerek müşterisine hizmet vermeye başladı. Yozgat il ve ilçelerinde ilerleyen günlerde bu sayı artarak 50 noktada koop bakkal uygulamasına geçilecek.

UYGUN FİYATLI ÜRÜNLER HER NOKTADA VATANDAŞ İÇİN OLACAK

Yozgat Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Akdemir, il merkezinde 5 koop bakkalın tarım kredi kooperatifi ürünlerini vatandaşın hizmetine sunmaya başladığını söyleyerek şu şekilde devam etti:

-Belirlenen pilot illerden şu anda birisi de Yozgat şu anda. 5 noktamızda koop bakkal projesinin açılışını yaptık. Yozgat’ımız hayırlı olmasını diliyorum. Uygun fiyat ve kaliteli ürün şehrimizin her noktasında vatandaşımızın hizmetine sunulacak. İl genelinde 40-50’ye kadar bu sayı çıkacak. Şu an 5 sayı ama haftalık bu sayıyı artıracağız. Bakkallarımız ve vatandaşımız bu konuda çok heyecanlı. Bu projemiz Yozgat’ımızın hemen hemen her mahallesinde olacak.

Koop bakkal uygulaması ile müşteri potansiyelinin arttığını belirten esnaf Ali Kavak da konuya ilişkin düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Vatandaşımız güzel karşıladı bu uygulamayı, fiyatlar piyasanın altında gidiyor, ilgi arttı. Bu kadarını beklemiyordum. Bu uygulama ile bizim de müşteri potansiyelimiz arttı. Marketten alış veriş yapan insanlar buraya da gelip alış veriş yapmaya başladı. Biz de halkımız da gayet memnunuz.(İHA)


Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...