Osmanlı tarifi Türk lokumu ‘havalanacak’

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Osmanlı tarifi Türk lokumu ‘havalanacak’

Ekonomi Haberleri

Merkez şubesi Bakırköy’de bulunan ve Fişekhane’de de bir satış noktası açan Türk lokum markası Nostima, franchise sistemi ile bayilikler vermeye hazırlanıyor.

HAMİDE HANGÜL'ÜN HABERİ

Türk lokum markası olmak için yola çıkan Nostima, franchise sistemiyle büyüyecek. Merkez şubesi Bakırköy’de bulunan ve Fişekhane’de de bir satış noktası açan Nostima, önümüzdeki yıl İstanbul’da 10 noktada hizmet verecek. Lokumda inovasyona yönelen ve şeker oranını da düşüren marka, kaymaklı, kadayıflı, kavunlu, manda kaymaklı olmak üzere 30 çeşit lokum üretti. Aylık da 10 ton üretim kapasitesine sahip. Osmanlı reçetesinden yola çıkarak, dışı çıtır içi akışkan güllü ‘Lat-i Lokum’ çeşidini de ürünlerine ekleyen Nostima, Türk Hava Yolları’nın (THY) da lokum tedarikçisi oldu.

KORUYUCU VE GLİKOZ YOK

Nostima Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Coşan Göksel yaptığı açıklamada “Nostima 2022 yılı başında ilk ve merkez şubesini Bakırköy’de açtı. İçeriğinde koruyucu, katkı maddesi, glikoz içermiyor. Çok kısa sürede çok olumlu geri dönüşler aldık. İstanbul’un her noktasından müşterilerimiz var. Aldığımız geri dönüşler sonucunda artık müşterilerimize daha yakın olmamız gerektiğini gördük. Bu nedenle franchise sistemi ile bayilikler vermeyi planlıyoruz. Amacımız Nostima kalitesinden ödün vermeden müşterilerimize daha yakın olmak. Bu nedenle çok seçici davranmak istiyoruz. Talip olan kişiler internet sitemizden veya sosyal medya adreslerimizden bizlere ulaşabilir. Hedefimiz 2023 sonuna kadar İstanbul’un 10 noktasında müşterilerimizle buluşmak” dedi.

“Türk lokumunu tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz” diyen Göksel, Nostima’da lokum çeşitleri dışında çikolata çeşitleri de bulunduğunu belirtti. Göksel “THY’nin lokum tedarikçisi olduk. Aynı zamanda Wallmart ile de görüşmelere başladık” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...