Son dakika: Fuat Oktay başkanlığında son EYT toplantısı: Bakan Bilgin ve Bakan Nebati katıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Fuat Oktay başkanlığında son EYT toplantısı: Bakan Bilgin ve Bakan Nebati katıldı

Ekonomi Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında EYT'nin son toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıya Bakan Vedat Bilgin ve Bakan Nureddin Nebati eşlik etti.

Aralık sonu veya Ocak başı gibi TBMM'ye sunulacak EYT düzenlemesinde artık son düzlüğe girildi. Milyonların merakla beklediği emeklililte yaşa takılanlar düzenlemesinin yakın zamanda yasalaşması beklenirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında, EYT ile ilgili son bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı.

EKONOMİ KURMAYLARI TAM KADRO KATILDI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Oktay'ın yanı sıra AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı katıldı.

BEŞTEPE'DE EYT ZİRVESİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati arasında kritik bir görüşme gerçekleşmişti. Görüşmede emeklilik yaşa takılanlar ve asgari ücret konusu masaya yatırılmıştı.

AK PARTİ'DEN SON EYT AÇIKLAMASI

AK Parti'den dün EYT süreci konusunda bir açıklama yapılmış, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimal 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

EYT DÜZENLEMESİ NEDİR?

Bir diğer önemli düzenleme de EYT ile ilgili. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları ilgilendiren düzenlemede son aşamaya gelindi. Düzenlemeyle kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini ve 5 bin prim gününü tamamlayanların emekli edilmesi bekleniyor. 

İLK ETAPTA 1.5 KİŞİ YARARLANACAK

Aralık ayında duyurulması beklenen EYT düzenlemesinden ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki günkü kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" demişti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...