Son dakika: Hükümetin kamu işçileri için zam teklifi belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Hükümetin kamu işçileri için zam teklifi belli oldu

Ekonomi Haberleri

Son dakika: Karayolları, Demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve hastanelerin kadrolarında çalışan 700 bin 4/D’li kamu işçisi için hükümetin zam teklifi belli oldu. İşçi tarafını temsil eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin ilk 6 ay için yuzde 30 zam teklif ettiğini açıkladı. Taban aylık teklifi 11 bin 500 lira oldu.

TÜRK-İŞ: "TALEBİ KARŞLAMIYOR"

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Talebi karşılamadığın belirttik. Toplumun razı olmayacağı biz sözleşmeye imza atamayız. Kamu işçileri bu ay başında zamlı maaşını almak istiyor.” şeklinde konuştu.

İŞÇİ TALEBİ YÜZDE 45 ZAM

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in belirlediği ortak talepler doğrultusunda masaya 15 bin TL zam teklifi yaptı. Aynı zamanda bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi de istendi. Taban ücret artışı ve refah payının eklenmesinden sonra ise birinci altı ay için yüzde 45, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için yüzde 5'er zam ve enflasyon farkı isteniyor.

İŞVEREN’İN ZAM TEKLİFİ 11 BİN 500 TL

İşveren tarafı Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ise ilk teklifi 11 bin 500 lira düzeyinde oldu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...