THY 5 bin personel alımı yapacak! Alınacak kadrolar belli oldu, işte başvuru şartları

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
THY 5 bin personel alımı yapacak! Alınacak kadrolar belli oldu, işte başvuru şartları

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türk Hava Yolları’ndan (THY) bir son dakika açıklaması geldi. THY İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, bu sene içerisinde yaklaşık 5 bin kişiye yakın işçi alımı yapılacağını duyurdu. Üç farklı kadrolarda alım yapılacağı belirtilirken başvuru şartları tek tek açıklandı.

Milyonlarca iş arayan kişiye müjdeli haber geldi. Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, yaptığı açıklamada 2024 senesinde 5 bin kişilik işçi alımı yapılacağını duyurdu. Alımlar üç farklı kadroda yapılırken lisans öğrencilerine, yeni mezunlara ve yetiştirilmek üzere pilot adaylarına hitap edecek. Peki THY 5 bin personel alımı ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar haberimizde… 

THY 5 BİN İŞÇİ ALIMI YAPACAK 

Türk Hava Yolları (THY) İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, 2024'te yaklaşık 5 bin kişiyi işe almayı hedeflediklerini duyurdu.

THY 5 bin personel alımı yapacak! Alınacak kadrolar belli oldu, işte başvuru şartları

İstanbul Teknik Üniversitesinin düzenlediği "Kariyer Zirvesi" etkinliğinde konuşan Çay, "İstihdamı artırma politikalarımızla Türkiye ekonomisine katkı sunmaya çalışıyoruz. 2023 yılında uçuş ve yer ekiplerinden oluşmak üzere toplam 5 bin 134 çalışanı bünyemize kattık. Bu yıl da yine 2023'te olduğu gibi yaklaşık 5 bin çalışanı ailemize almayı hedefliyor, iştirak şirketlerimizle birlikte takribi 84 bin olan çalışan sayımızı 10 yıl sonunda 150 bin çalışana ulaştırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

YETİŞTİRİLMEK ÜZERE PİLOT ADAYLARI ALINACAK 

Açıklamada, Take-Off Cadet (Yetiştirilmek Üzere İkinci Pilot Aday Adayı) programı ile bölüm fark etmeksizin tüm lisans mezunu ve 31 Aralık 2003-1 Ocak 1994 tarihleri arasında doğmuş kişilerin, THY ailesine katılmak için ilana başvuru yapabileceği belirtildi.

İşe alım sürecinde başarılı olan adayların 2 sene boyunca eğitim görecekleri anlatılan açıklamada, "Adaylar eğitim sırasında 2 brüt asgari ücret maaş, konaklama, kira yardımı, yemek kartı, sigorta ve indirimli bilet gibi haklardan faydalanabilecek. İlana 30 Nisan 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek." bilgisi verildi.

THY 5 bin personel alımı yapacak! Alınacak kadrolar belli oldu, işte başvuru şartları

SON BAŞVURU TARİHİ 31 NİSAN! 

Take-Off Cadet (Yetiştirilmek Üzere İkinci Pilot Aday Adayı) programı ile bölüm fark etmeksizin tüm lisans mezunu ve 31.12.2003- 01.01.1994 tarihleri arasında doğmuş kişiler Türk Hava Yolları'na katılmak için başvuru yapabilecek.

İşe alım sürecinde başarılı olan adaylar, 2 sene boyunca eğitim görecek. Adaylar, eğitim sırasında 2 brüt asgari ücret maaş, konaklama, kira yardımı, yemek kartı, sigorta ve indirimli bilet gibi haklardan faydalanabilecek. İlana 30 Nisan 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...