Türk ve Güney Kore turizm sektörü İstanbul'da bir araya geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türk ve Güney Kore turizm sektörü İstanbul'da bir araya geldi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye ve Güney Kore kuvvetli olan tarihi bağlarını daha da güçlendirmek için "Korea Tourism Roadshow 2024" turizm fuarında bir araya geldi. İstanbul'da düzenlenen fuara Türkiye ve Güney Kore'den turizm sektörü temsilcileri katıldı.

KORAY ERDOĞAN'IN HABERİ - Türkiye ve Güney Kore turizm sektörünü bir araya getiren "Korea Tourism Roadshow 2024 Istanbul" 26 Şubat'ta Radisson Blu Hotel'de gerçekleşti. Etkinlik kapsamında Güney Kore turizm sektörüyle ilgili çeşitli firmalar Türk firmalarıyla buluştu.

Fuara, Güney Koreli Destinasyon Yönetim Şirketleri (DMC) firmalarının temsilcilerini, seyahat acentelerini ve Türkiye'de faaliyet gösteren ve Güney Kore'ye turlar düzenleyen seyahat ve Toplantı Teşvikleri Konferans ve Sergilerinin (MICE) temsilcileri katıldı.

Korean Air ve Asiana Airlines yöneticileri, Güney Koreli DMC şirketlerinin temsilcileri ve seyahat acentelerinin Türk acenteleri ile yaptığı görüşmelerle başlayan etkinlik, firmaların çeşitli temaslarıyla sürdü.

Türk ve Güney Kore turizm sektörü İstanbul'da bir araya geldi - 1. Resim

Oliva MICE ve GLOBEMEETS Kurucu Ortağı I-MICE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt, Türkiye Today'e röportaj verdi. 

Türkiye'nin Güney Kore ile tarihi bir dostlukla birbirine bağlandığını söyleyen Kurt, her iki ülke vatandaşlarının ilgi ve sevgisinin güçlü bağlara dayandığını belirtti. 

Türk ve Güney Kore turizm sektörü İstanbul'da bir araya geldi - 2. Resim

Bu tür etkinliklerin yerel Güney Koreli şirketleri ve uçuş şirketlerini daha yakından tanımak için bir fırsat olduğunu vurgulayan Kurt, COVID-19 nedeniyle 2,5 yıl sonra iki ülke arasındaki ziyaret trafiğinin artacağını ve Kore'nin Türk turistlere misafirperverliğine ışık tutacağını kaydetti.

Türk ve Güney Kore turizm sektörü İstanbul'da bir araya geldi - 3. Resim

Etkinliğe katılan Kore Turizm Örgütü (KTO) İstanbul Direktörü Hyuncho Cho, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Davut Günaydın ve Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo Sung Lee birer konuşma yaptı.

Cho, konuşmasında Kore'nin Türkiye'nin turizm sektöründe yeni bir fırsat oluşturduğunun altını çizdi.

Türk ve Güney Kore turizm sektörü İstanbul'da bir araya geldi - 4. Resim

Cho, "Özellikle Kore dizileri, televizyon şovları, K-Pop, kozmetik, Kore kültürü ve Kore markaları sayesinde Kore, yüzeysel olarak bilinen bir ülke olmaktan çıkıp, ziyaret edilmesi arzu edilen dost ve kardeş bir ülkeye dönüştü" dedi.

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın ise Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostane ilişkilere vurgu yaptı.

Türk ve Güney Kore turizm sektörü İstanbul'da bir araya geldi - 5. Resim

"Güney Kore denilince akla kültürel ve dostluk bağlarımız geliyor. 15 yıl önce Kore'ye yaptığım bir gezide, Güney Kore'nin kan kardeşi bir ülke olduğunu söylemiştim. İki kardeş ülke arasındaki en önemli bağ unsurlarından biri turizmdir. Şubeleri ile yaklaşık 18.000 seyahat acentesi olarak, dost bir ülke olan Kore'yi, şubeleriyle yaklaşık 18.000 seyahat acentesi olarak tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kore ve Türkiye arasındaki tarihi bağlara değinerek başladığı konuşmasında, iki ülke arasındaki kardeşlik bağının seyahat ve turizme yansımalarına dikkat çekti.

Türk ve Güney Kore turizm sektörü İstanbul'da bir araya geldi - 6. Resim

"Kore ve Türkiye'nin uzun süredir devam eden tarihi ve duygusal bağları var; Türkiye'nin Kore Savaşı'na katılmasından bu yana kurdukları kardeşlik bağı, geçmişten günümüze sürdürdükleri yakın dostluk ilişkileri" dedi.

"Zengin bir tarihe ve köklü bir geleneğe sahip olan Kore, dijital teknolojinin en son örneklerini deneyimleyebileceğiniz bir destinasyon. Yüksek kamu güvenliği ve gelişmiş altyapı sayesinde seyahat etmek güvenli ve konforludur. İki ülke arasındaki bu kardeşlik ilişkisi hepimiz için değerli" dedi.

Türkiye'den Güney Kore'ye seyahat edenlerin sayısının 2023'te en yüksek seviyeye ulaştığına işaret eden Yunus Can, 2019 ve 2023 rakamlarını paylaştı.

Türk ve Güney Kore turizm sektörü İstanbul'da bir araya geldi - 7. Resim

2019 yılında Türkiye'den Güney Kore'ye yaklaşık 31.293 kişi seyahat ederken, 2023 yılında %1,5 artışla 31.748 kişiye ulaştı.

Korea Tourism Roadshow 2024 etkinliği İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç şehirde gerçekleşecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...